2020 Yılının En İlgi Çeken Youthall Blog Yazıları

Değişim, dönüşüm ve dijitalleşme çerçevesinde geçirdiğimiz zorlu bir 2020’yi geride bıraktığımız şu günlerde sizin için Youthall Blog’un bu yıl en ilgi çeken, tavsiyelerle dolu yazılarını listeledik. Eğer gözünüzden kaçanlar varsa devamını okumak için hemen linklerini ziyaret edebilirsiniz, keyifli okumalar!

“Pandemi Sürecini Nasıl Değerlendirdiniz?” Sorusuna Nasıl Cevap Verilmeli?

Hayatınızın bir noktasında, pandemi süreci mülakat sorusu olarak er ya da geç birisi size soracak: “2020’nin ilk yarısında dünya salgınla mücadele ederken siz ne yaptınız?” Tahmin edebileceğiniz üzere verilebilecek en iyi cevap pandemi sürecini sürdürürken “Cep telefonumla oynadım.” ya da “Netflix’teki her diziyi ve filmi tükettim.” olmayacak. Devamı için tıklayın!

Uzaktan Çalışma Nedir? Avantajları ve Dezavantajları

Uzaktan çalışma, bazılarımız için pandemi süreci başlamadan önce bir hayal olsa da kimilerininse o günlerde tam tabiri ile korkulu rüyası olmaya başlamıştı. Kişiden kişiye göre değişen bu maceranın elbette pek çok avantajı ve dezavantajı var. Bu yazıda sizin de kendinizi değerlendirmeniz için uzaktan çalışma şeklinin ne olduğunu, avantaj ve dezavantajlarını bir araya getirdik. Devamı için tıklayın!

Mülakatlarda STAR Tekniği Nedir? Nasıl Kullanılır?

Mülakatlar sizin için hala korkutucu mu geliyor? Mülakat esnasında başarılarınızdan negatif bir algı oluşturmadan bahsetmenin sizi zorlayacağını düşünenlerdenseniz “STAR tekniği” tam da size göre diyebiliriz! Daha çok yetkinlik odaklı soruları yanıtlamak için kullanılan STAR tekniği; genellikle zamanın, mekanın, olayın ve sonucun somut şekillde ifade edilmesini sağlar. Devamı için tıklayın!

Pandemi Döneminde Online Staj Rehberi

Belki yaz stajınızı ayarlamıştınız ve bir iptalle karşı karşıya kaldınız. Belki de bu yaz tam da stajınızı planladığınız ve araştırmaya koyulacağınız o yazdı. Tabii ki kabul alan herkes için en güzel seçenek iptaldense dijital formatta telafi edilmeye çalışılan staj programları olacak. Bu sebeple stajının peşine düşen genç yetenekler için her ihtimale karşı bir staj rehberi oluşturduk! Devamı için tıklayın!

Telefonunuza İndirebileceğiniz Faydalı ve Eğlenceli Uygulamalar

Rutin uygulamalarınızdan sıkıldınız ve yeni şeyler denemek mi istiyorsunuz? Telefonunuzun uygulama marketindeki binlerce uygulamadan sizin için faydalı uygulamalar bulmak biraz zor gelebilir. Zor anlarda sizi kurtaracak, işlerinize odaklanmanıza yardımcı olacak hatta hayatınızı düzenleyecek birkaç uygulamayı sizin için listeledik! Devamı için tıklayın!

2025’e Kadar Edinilmesi Gereken 10 Önemli Beceri

İsterseniz 4.0 ortalama ile mezun olun, isterseniz çok çalışın şirketlerin beklentileri özellikle 2020 gibi bir yılın ardından tamamen değişmiş durumda. Üniversitelerin ders anlamında yeterliliğe ancak yetebildiğinin bir gerçek olduğu günümüzde, fazlasını yapmak bireylerin elindedir. Gelin, 2025’e kadar genç yetenekler tarafından edinilmesi gereken en önemli 10 beceriye göz atalım! Devamı için tıklayın!

Evden Çalışırken Verimliliğinizi Kanıtlamanın Yolları

Artık uzaktan bir çalışan olarak üretken olduğunuzu ve işinize yatırım yaptığınızı kanıtlamak o kadar da kolay değil. Tabii ki bu iş arkadaşlarınız ya da yöneticiniz sizin en kötüsü olduğunuzu düşünmeye çalışıyor demek değil. Eğer şirket kültürü olarak daha önce hiç uzaktan çalışmadıysanız herkes için bunu kafada oturtmak zor olabilir. Devamı için tıklayın!

Gelecekte Popüler Olacak 5 Meslek

Teknolojik gelişmeler ve kariyer trendleri, günümüzde her zamankinden hızlı bir şekilde değişime açık olduğu için gelecekte bizi nelerin beklediğini öngörmek yanlış olmaz. Önümüzdeki 20 yıl içerisinde gelişim ve kazanç beklentisi yüksek olan meslekleri sizin için derledik, artık geleceğin meslekleri hakkında endişe etmenize gerek yok! Devamı için tıklayın!

Dijital Ortamda Beden Dili Nasıl Geliştirilebilir?

Tıpkı normal yaşantımızda olduğu gibi beden dilinin, şu sıralar sıkça kullandığımız dijital mecrada da rolü büyük. Beden dilinizi, renkleri, iletişim becerilerinizi doğallığınızı koruyarak bir araya getirebilir, bu sayede karşı taraf için olumlu bir imaj yaratabilirsiniz. Peki, dijital ortamda beden dili nasıl geliştirilir? Devamı için tıklayın!

Webinar Nedir, Nasıl Yapılır? 

Son zamanlarda “home-office” gibi popülerliği ivme kazanan yeni bir kavram mevcut: Webinar. İnternet üzerinden gerçekleştirilen seminerler olarak tanılanan bu kavramda katılımcılar canlı bir şekilde video konferans yapma imkanı bulur. Şimdi sizin evde olduğumuz süre içerisinde size fayda sağlayacağını düşündüğümüz Webinar’ın inceliklerini ve avantajlarını derledik! Devamı için tıklayın!

Her CV’de Olması Gereken Bilgisayar Becerileri

Bilgisayar becerileri, hangi meslek dalında bir pozisyona başvursanız da aranan bir özellik olacağı için karşı tarafı etkileyecek. CV’nizi zenginleştirmek ve rakiplerinizin yanında bir adım öne çıkmak istiyorsanız sizin için her CV’de olması gereken bilgisayar becerileri listesi hazır! Devamı için tıklayın!

SWOT Analizi Nedir? Kişisel SWOT Analizi ve Örnek Soruları

SWOT Analizi, kişisel veya kurumsal olarak gerçekleştirilebildiği gibi yeni bir projeye başlamadan o projeyi tanımak için oluşturulur. Temelinde güçlü yönlerin yanında zayıf yönlerin; fırsatların yanında tehditlerin karşılaştırıldığı bir yapısı vardır. Araştırmalara göre  kariyer yolculuğundan önce bu analizin gerçekleştirilmesi basamakları daha hızlı tırmanmak oldukça önemli bir faktör. Devamı için tıklayın!

Korona Virüs Sırasında Staj Yapmak İçin Kullanabileceğiniz 5 İpucu

Birçok şirketin işine ara vermek zorunda kalması ve korona virüsün getirdiği sosyal izolasyon önlemleri nedeniyle işsizlik rekor seviyeye ulaşmış olsa da nasıl adapte olabileceğinizi biliyorsanız ve yaratıcılığınızı ön plana çıkarabilirseniz bir staj yapabilirsiniz. Bu kriz döneminde staj arayan veya henüz yapacağı güvence altına aldığı stajını yapmayan öğrenciler için işte 5 ipucu! Devamı için tıklayın!

Youthall’da profilinizi oluşturmak için hemen tıklayın.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.