Kampüs Hayatı | 4 Adımda Kampüs Hayatına Dönün!

Deniz, kum, güneş ve biraz dinlenmek derken yaz tatili bitti ve kış kapıyı resmen çaldı. Bazı insanlar, yaz bitse de içlerini kaplayan miskin havadan kurtulamıyorlar. Peki, bu ne kadar faydalı? Hem kışa adapte olmak hem de temponuzu aksatmamanız için neler yapmanız gerekiyor? Kış dönemini kendisi için yararlı olacak şekilde karşılamak isteyenlere kampüs hayatı için 5 öneri:

1.Düzeninizi çok geçmeden oluşturun!

Öğrenci evinize ya da yurdunuza geri dönüş yapıyorsanız işlerinizi çok da geçe bırakmamanızda fayda var. Valizlerinizi getirmek ve yerleştirmek okulunuzun açıldığı günden ne kadar erken olabiliyorsa o kadar iyi. Dinlenmenizin ve ne zamandır görmediğinizin kampüsünüze ya da öğrenci evinize alışmanızın faydasını göreceksiniz. Ders seçimi zamanlarınızı da takip etmeyi unutmayın!


2.Kendinize vakit ayırın!

Yılın belki de en sevdiğiniz dönemi olan bir yaz daha bitti. Sonbaharı karşıladığımız bu zaman diliminde bedeninizin hemen kış temposuna geçmesini beklemeyin. Okula veya işe hazırlanırken ne kadar yumuşak bir geçiş yaparsanız sizin için süreç o kadar kolay işler. Bazen bir sahilde kitap okumak, yoga yapmak ya da bir doğa yürüşüne çıkmak kendinizle baş başa kalıp düşünmenize olanak sağlarken dinlenmenize de yardımcı olacaktır. Dersleriniz ağırlaşmadan ya da işleriniz birikmeden kendinizi yormayan aktiviteleri tercih edebilirsiniz.


3.Uyku düzeninizi sağlayın!

Kendinize bir iyilik yapın ve geç yatmayı acilen bırakın! Yazın geç yatmak ve geç kalkmak ne kadar çekici olsa da biyolojik saatimizi göz ardı etmememiz şart. Kış döneminde uyku rutininize kavuşmaya özen göstermeniz halinde daha dinç bir hayat yaşarken tüm bu maddelere de vakit ayırabilirsiniz. Gün içerisindeki planlamanızı uyku düzeninize paralel biçimde şekillendirmeniz dinlenmenize ve kendinize vakit ayırmanıza mutlaka yetecektir.


4.Arkadaşlarınızla özlem giderin!

Sizin gibi milyonlarca öğrenci okul için dönüş yolculuğuna geçti, arkadaşlarınız da öyle. Havalar hala çok da soğumamışken ılık sonbahar akşamlarını değerlendirin ve ekibi toplayın! Sizinle aynı dili konuşan arkadaşlarınızla bir yaz değerlendirmesi yapmak, senelik planlarınızdan konuşmak hepinizin kış dönemine alışması için faydalı olacaktır.

İlgini Çekebilir: Muhasebe Departmanı Nedir, Neden Tercih Edilmelidir?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.