Eskişehir’de Öğrenci Olmak 

Üniversiteye başlayacaksın ve tercihin artık çok net! Eskişehir’e hoş geldin! 🙂 Öğrenci dostu şehirler listesinde yıllardır birinci sırayı kimseye kaptırmayan Eskişehir, bir öğrenci olarak yaşamayı kolaylaştırdığından öğrenciler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. 

Eskişehir hakkında aklında pek çok soru olabilir, fakat hiç korkmana gerek yok. Öğrenci olarak ilk kez geleceğin bu şehirde senin hayatını kolaylaştırmak ve adapte olmanı sağlamak için Youthall ekibi olarak harika bir rehber hazırladık.  Bu rehberde; Eskişehir’de öğrenci olmak nasıl? Ulaşım nasıl? Nerelerde sosyalleşebilirsin? hatta alışveriş, yeme içme imkanları çeşitliliğine kadar her şey var. Hadi göz atalım!

Eskişehir’de Ulaşım İmkanları 

Eskişehirde ulaşım

Eskişehir’de ulaşım da diğer illere göre çok daha kolay. Birçok seçeneğin var ve bunların çoğunu EsKart ile yapabilirsin!  EsKart ve öğrenci kartı hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsin! 

Otobüs saat ve güzergahlarına göz atmak için ise bu linki kullanabilirsin. Şehrin bir diğer güzel yanı olan tramvay, eklenen hatları ve çoğaltılan seferleri ile şehrin neredeyse her yerine ulaşmanı sağlayacak. Tüm bu düzen sana ilk etapta karmaşık gelse de sonrasında hızlıca adapte olacağından emin olabilirsin.  Hatta bir süre sonra tıpkı bir Eskişehirli gibi sen de her yere yürüyerek daha kısa saürede ulaşabileceğini düşünmeye başlayacaksın. 🙂

EsKart Nedir?

Eskişehir’de bulunan dolmuş ve taksi hariç neredeyse bütün ulaşım araçlarında geçerli bu kart ile ulaşımını rahatça yapabilirsin. Eğer henüz kartın yoksa ve ilk kez çıkartman gerekiyorsa EsKart Başvuru Formunu online olarak doldurarak başvurunu gerçekleştirebilirsin.

EsKarta dolum yaptırabileceğin bayilere göz atmak için buraya tıklayabilirsin!

EsKart’a online dolum işlemi yapmak için ise  buraya tıklayabilirsin!


Eskişehir’de Konaklama ve KYK Yurtları

Eskişehir KYK

Eskişehir’de öğrenci olmak denince akla ilk gelen “Nerede kalmalı?” sorusudur. Eskişehir’de de diğer şehirlerde olduğu gibi, farklı lokasyonlarda KYK Yurtları bulunmaktadır. Devlet yurtları olması sebebiyle, KYK Yurtlarının ücretleri burada da değişiklik göstermemekte. Eskişehir’deki KYK yurtlarını incelemek için buraya tıklayabilirsin. 

Eskişehir’deki KYK yurtlarını ve konumlarını incelemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz!

Hem Osmangazi Üniversitesi’ne hem de Anadolu Üniversitesi’ne yakın pek çok özel yurt ve apart seçeneği mevcuttur. Öğrencilerin çoğu Bağlar ve çevresinde konaklıyor. En işlek ve en bilindik caddesi ise Espark Alışveriş Merkezi’ni ve Anadolu Üniversitesi’ni birbirine bağlayan Üniversite Caddesi.  Özellikle şehrin kolay ulaşımı, apart ve özel yurtlardan alışveriş yapabileceğiniz ve sosyalleşebileceğiniz mekanlara ulaşımı son derece kolaylaştırmaktadır.


Eskişehir’de Öğrencilerin Sosyalleşebileceği Mekanlar

Kanlıkavak Parkı

Üniversite yıllarını Eskişehir’de geçirmeye karar verdin, tebrikler! Hem ekonomik hem de kültürel anlamda seni tatmin edecek bir şehirdesin artık. Şehrin her yanının öğrencilerle dolu ve dinamik olduğunu daha ilk günden hissedeceksin. Üniversite kampüslerinin şehrin merkezinde konumlanmış olması da öğrenciler için bir diğer kolaylık. Sosyalleşebileceğin mekanlar da doğal olarak şehrin merkezinde konumlanmış durumda. 

Hafta sonları arkadaş ekibinle birlikte keyifli dakikalar geçireceğin ve biraz da olsa kafanı dinleyebileceğin Kanlıkavak Parkı, şehrin olmazsa olmazı. “Eskişehir’de deniz yok yahu!” dediğini, duyar gibiyim. Bu noktada belki seni şaşırtacak olan ve seni deniz kenarında hissettirecek Kentpark’ı ziyaret etmeni şiddetle tavsiye ederiz.

Eskişehir’de öğrenci olmak demek, şehrin yer yanında bir kültürel etkinlikle karşılaşmak demek. Eskişehir’de sokak müzisyenleriyle, şehrin her yanına dağılmış olan heykelleriyle, müzeleriyle ve sanatsal etkinlikleriyle her kesimden insana hitap edebilecek bir etkinlik var.. 

Porsuk çayının etrafında sıralanan kafelerde canlı müziklere rastlayabilir, sahaf ve kitapçıları yine Adalar’ın ara sokaklarında keşfe çıkabilirsiniz. 

Türkiye’den ve dünyadan modern ve çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği bir buluşma noktası olan OMM – Odunpazarı Modern Müze sayesinde dünya çapında bir müze gezme deneyimi yaşayacağından emin olabilirsin. 

OMM

Eskişehir’in gezilecek müzeleri bitmez desek yeridir: Midas Anıtı, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Lületaşı Müzesi, Porsuk Çayı, Kent Park, Sazova Parkı… Zaman buldukça hepsine gitmeye çalışacağından ve gezerken ekonomik olarak zorlanmayacağından emin olabilirsin.

Öğrencilerin Mutlaka Uğraması Gereken Alışveriş Yerleri

Espark Eskişehir

“Eskişehir’de nerede alışveriş yapılır?” sorusuna cevap ararken mutlaka duyacağınız Espark Alışveriş Merkezi çok büyük ihtimalle okuduğunuz süre boyunca uğrak yerlerinizden biri olacak. 

Bunun yanında da Hamamyolu aradığınız her şeyi bulacağınız çarşısıyla alışveriş ihtiyacınızı karşılayacak mekanlar arasında. Eskişehir’de başka hangi alışveriş yerleri olduğunu merak edecek olursan Özdilek AVM, Kanatlı AVM, Vega Outlet, Esnaf Sarayı’nı seçeneklerin arasına ekleyebilirsin. 


Eskişehir’de İklim Şartları

Eskişehir Heykel

Eskişehir hakkında mutlaka dikkat etmen gereken bir diğer nokta Eskişehir’in kitaplara konu olacak kadar meşhur olmuş soğuğu diyebiliriz. Eğer ılıman iklimin hakim olduğu bir şehirden okumak için geliyorsan orada kışı geçirdiğin kabanının burada asla yeterli olmayacağından emin olabilirsin. 

İç Anadolu Bölgesi’nin bir parçası olan Eskişehir, tüm yılı karasal iklimin etkisi altında geçiriyor. Haliyle kış mevsiminde hava şartları sertleşebiliyor. Kar yağışının görüldüğü yılın bu döneminin en güzel yanı, belki de Eskişehir’de artık gelenekselleşen kartopu savaşları!  🙂 Evet, yanlış duymadın. Şehrin merkezinde gerçekleşen ve herkesin anlaşmışçasına buluştuğu Espark önünde her sene kar yağışını Eskişehirliler birlikte karşılıyor. Özellikle yılbaşına denk gelen bu kar yağışının sana 

Tıpkı Ankara’da olduğu gibi Eskişehir’e gelmeden önce eğer yoksa kalın montlarınızı, şapka ve eldivenlerinizi ve kar botlarınızı yanınızda getirmeyi unutmayın. Böylece kar yağışları başlayana kadar esecek olan o meşhur Eskişehir ayazı sizi hasta etmesin. 😉


Umarız senin için hazırladığımız bu rehber, şehirdeki ilk günlerinde sana yardımcı olur. Eskişehir’i seveceğinden ve burada harika anılar biriktireceğinden eminiz. Youthall ekibi olarak sana keyifli ve başarılı bir üniversite hayatı diliyoruz.

İlginizi çekebilir: Ankara’da Öğrenci Olmak

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın