Ünlü Markaların Kuruluş Hikayelerini Anlatan 4 Film!

Her başarılı girişimin kendine has bir hikayesi vardır. Kiminin temelleri küçücük bir odada atılırken kimininki de en iyi olanaklarla hazırlanmış ve bizlere sunulmuştur. Her ne olursa olsun hepsinin ortak noktası başarılı olup tüketicinin kulaklarına gelecek, onlardan faydalanacak kadar ilerlemiş olmalarıdır.

Bugün sizlere adını sıkça duyduğumuz, her an her yerde görebileceğimiz ünlü markaların hem kuruluş hikayelerini barındıran hem de rakip firmaları ile olan rekabetini anlatan birbirinden eşsiz 4 film önerisi sunuyoruz!


1. The Founder

Fast food denilince aklımıza gelen müthiş marka McDonald’s’ın kuruluş öyküsünü anlatan bu filmde, Amerikan girişimcilik tarzının tüm etkilerini net bir şekilde görmekteyiz. Ray Kroc isimli satış görevlisinin katıldığı yarışmada içinde bulunduğu şartların ne kadar acımasız olduğunu da bizlere gösteren bu yapımda tam anlamıyla bir başarı öyküsü izlemekteyiz. Günümüzde her yerde görebileceğiniz, muhtemelen herkesin kesinlikle en az bir kere görmüş olduğu McDonald’s’ın aslında ne kadar şans eseri kurulduğunu, asıl kurucusunun McDonald’s kardeşler olmadığını ve daha birçok gerçek detayı merak edenler için sizlerle kısa bir fragmanını paylaşıyoruz!


2. Coco Before Chanel

Pahalı, iddialı, kaliteli ve gerçek bir marka: Chanel. Günümüzde bu kavramlar bir araya gelince direkt aklımıza Chanel gelmektedir. Popülerliği tüm dünyaya yayılmış ve eşsiz bir marka haline gelmiş olan Chanel markasının hikayesi biraz buruk başlamaktadır. Filmde, Gabriella Chanel’in yetimhane başlayan ve şarkıcılıkla devam eden ama sonunda moda pankartlarında adını gördüğümüz zor ama güzel hikayesi sizleri beklemektedir. Takma adı Coco Chanel olan ve filme adını da veren bu yapıtın fragmanını gelin beraber izleyelim!


3. The Pirates of Silicon Valley

Silikon Vadisi Korsanları şu an teknolojinin bir parçası olan Microsoft ve Apple’ın kuruluş hikayesini izleyebileceğiniz enfes bir film! 1900’lü yılların sonunda çekilmiş filmin en çarpıcı sahnelerinden biri kuşkusuz Steve Jobs ve Bill Gates’in bir araya geldikleri andır.  Aralarında kesinlikle izlemelisiniz diyeceğimiz ek olarak Macintosh’un da tanıtıldığı bu filmin fragmanına yakından bakalım!


4. The Social Network

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’in girişiminin hikayesini ve aşamalarını filmde tüm samimiyetiyle görmekteyiz. “Birkaç düşman edinmeden, 500 milyon arkadaş kazanamazsın!” diyen ve bu felsefe ile devam eden film David Fincher imzalı ve efsane bir yapıt! Filmde, günümüzde Whatsapp ve Instagram’ı satın almasıyla akıllara daha da kazınan Mark Zuckerberg ve Facebook kuruluşunun yanında bir dönem adından sıkça bahsettiren Napster’ın CEO’su Sean Parker’ı da görmüş olacaksınız. Gelin, fragmanına daha yakından bakalım!


İlginizi çekebilir: Bazı Filmleri Neden Tekrar Tekrar İzliyoruz?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın