İşletme Hesabınız İçin İşinize Yarayacak Uygulama Önerileri

Instagram, her geçen gün gittikçe büyüyen bir pazarlama alanı haline geldi. Bu yönüyle birçok işletme hesabı bulunduran Instagram’da içeriklerinizle ön plana çıkmak bazen oldukça zorlaşıyor. Bu yazımızda sizin için, işletme hesabınızda işinize yarayacak ve sizi ön plana çıkaracak kolay kullanımlı uygulamaları derledik!

Canva

Son yıllarda oldukça popüler bir uygulama olan Canva’yı muhtemelen duymuşsunuzdur. Canva’da işletmeniz veya sayfanız için gereken her şeyi tasarlayabilirsiniz. İşletme hesabı için önemli adımlardan biri olan logo hazırlamayı da Canva üzerinden ücretsiz şablonlar ile yapabilirsiniz. Hazır story ve post şablonları sayesinde ilgi çekici birçok içerik hazırlamak da mümkün.

Nichi

Nichi, hazır şablonlar ile içerik hazırlayabileceğiniz basit kullanımlı uygulamalardan biridir. İşletme hesabınız ne üzerine ise uygulamada bulunan küçük çıkartmalar ve şablonlar sayesinde göze hoş görünen tasarımlar hazırlayabilirsiniz.

UNUM

Instagram’da popüler olan özelliklerden biri, “Grid” tekniği ile sayfanızda bir düzen sağlamak. İşletme hesabınızda belki çok emek verdiğiniz post’larınız bulunuyordur ama hesabınıza tıklayan bir kullanıcı için büyük resmin ilgi çekici olması daha önemli bir nokta olabilir. İlk bakışta ilgi çekmek için sayfanıza içerikleri bir düzen dahilinde yükleyebilirsiniz. Bunu da UNUM ile kolayca yapabilirsiniz. UNUM’da Instagram hesabınıza yükleyeceğiniz içeriklerin sırasını planlayabilir ve güzel bir feed oluşturabilirsiniz. Uygulamanın aynı zamanda zamanlayıcı ve otomatik etiket kullanma özellikleri de bulunuyor.

Planoly

Planoly de tıpkı UNUM gibi bir amaca hizmet ediyor. Instagram post’larınızın düzenini ayarlayabileceğiniz uygulamanın bir diğer farkı, masaüstünden kullanılabiliyor olması. Bu yönüyle daha kolay bir kullanıma sahip olan Planoly, aynı zamanda fotoğrafların mail yoluyla paylaşılabilmesi özelliğine de sahip. Bu özellik, ekip arkadaşlarınızla fikir alışverişi yapmak için işinize yarayabilir.

Later

Instagram’da yüksek etkileşimli bir hesaba sahip olmak için yapmanız gereken önemli şeylerden biri, düzenli içerik paylaşmak. İçerik takibi yapmadığınızda hangi gün neyi paylaşacağınıza dair kararsız kalabilir ve hesabınızın düzenini bozabilirsiniz. Later uygulaması sayesinde içerik takvimi yapabilir ve zamanlayıcılar oluşturabilirsiniz.

Squarelovin

Squarelovin, detaylı bir Instagram analizi uygulamasıdır. Uygulama sayesinde hesabınızla ilgili birçok istatistiksel bilgiye sahip olabilirsiniz. Squarelovin; yaptığınız paylaşımlara göre takipçilerinizin aktifliğini ve ilgi düzeylerini inceler, içeriklerinizi ne zaman paylaşmanın doğru olacağı konusunda size bilgi verir. Uygulama sayesinde en çok etkileşim alan içerik tarzınızı, paylaşım gününüzü veya saatinizi görebilirsiniz.

Inshot

Instagram’da etkileşim ve takipçi kazanmanın en önemli yollarından biri, kısa süreli Reels videoları çekmek. Özellikle Instagram’da belli akımlar çerçevesinde çekilen Reels videoları oldukça ilgi görüyor. Bu videoları çekmek ve editlemek için ise kullanabileceğiniz en kolay uygulamalardan biri Inshot. Inshot uygulamasında çektiğiniz birçok videoyu birleştirebilir, üstüne şarkı ekleyebilir veya kendi sesinizi kaydedebilirsiniz. Videolara çeşitli efektler de uygulayabileceğiniz Inshot uygulamasında ücretsiz olarak birçok özellik bulunuyor.

Snapseed

Instagram’da her zaman için önemli olan şeylerden biri paylaşımlarınızda kullanacağınız filtrelerdir. Google tarafından geliştiren Snapseed’de son derece profesyonel fotoğraf filtreleri bulabilirsiniz. Aynı zamanda nesne silme, çerçeve ekleme gibi fotoğraf düzenlemeye dair işinize yarayacak birçok özelliğe sahip olan Snapseed; Instagram için oldukça tercih edilen uygulamalardan biri.

Önerdiğimiz uygulamalar, sonsuz bir içerik deryası olan Instagram’da işletme hesabınız ile öne çıkabilmek için işinize yarayabilir ve sizi öne çıkaracak imkanlar sunabilir. Denemeyi ihmal etmeyin!

İlginizi çekebilir: Üniversitedeyken Yapılabilecek 5 İş Önerisi

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

 

Bir yanıt yazın