30 Saniyede Yaratıcılığını Göster: Instagram Reels Videoları

Son zamanların popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, yeni özelliği olan Reels videoları ile bizlere eğlenceli deneyimler sunuyor. Instagram’ın Reels özelliğini kullanarak yaratıcı videolar oluşturabilir ve takipçilerinizin ilgisini kısa sürede çekebilirsiniz. Peki, geniş kitlelere ulaşmaya imkan sağlayan bu sosyal medya platformu, yeni güncellemesi ile pazarlama faaliyetlerini ne yönde etkilemiş olabilir? Dijital pazarlamaya ciddi katkı sağlayan yeni güncellemeyi yakından tanımaya ne dersiniz?

Instagram Reels videoları hikaye ve gönderi olarak paylaşılabilirken, videolarda 30 saniye sınırı bulunmaktadır. Birçok video kesitinin eklenebilmesinin yanı sıra; ses ve  müzik ekleme, hız değiştirme, video kırpma, efekt, zamanlayıcı, etiket ekleme ve daha fazlasını içeren özellikleriyle birbirinden yaratıcı videolar oluşturulabilir. Bu özelliklere geçtiğimiz günlerde “remiks” özelliği eklenmiştir. Remiks özelliği sayesinde, iki farklı Reels birlikte kullanılarak yeni bir video oluşturulabilir.

Kullanıcılar tarafından, Instagram’ın hikaye özelliğinin zaten bu özelliklere sahip olduğu düşünülebilir. Bu noktada Instagram Reels videoları 24 saat sonrasında kaybolmaması, kullanıcı profillerindeki özel bir bölümde kayıtlı kalması ve düzenleme araçları gibi ek özellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Instagram Reels özelliğinin kullanıma sunulmasının ardından çok kısa bir zaman geçmesine rağmen günümüzde her geçen gün daha da popüler hale gelmektedir. Bunun sebebi, kısa süreleri içeren, yaratıcı içeriklerin kullanıcılar tarafından ilgi ile karşılanmasıdır. Ek olarak, üretilen bu içerikler ile hedeflenenden daha fazla etkileşime ulaşmak mümkündür. Bu sebeple, Instagram’da popüler olmak ve yüksek etkileşim sağlamak isteyenler için Reels videoları oluşturmak kaçınılmazdır!

Hadi bir Reels videosu oluştur!

Videonuzu oluşturmaya Instagram kamerasından “Reels” bölümünü seçerek başlayın.

Ekranınızın sol bölümünde “müzik, uzunluk, hız, efektler, rötuş, zamanlayıcı ve hizalama” seçenekleri ile karşılaşacaksınız. Bu araçları etkili kullanmak, eşsiz ve oldukça yaratıcı videolar oluşturulmasının kilit unsurudur. Instagram’ın popüler müzikleri de içinde barındıran Müzik kütüphanesinden müzik eklemeniz, takipçilerinize sunacağınız videonuzu daha da eğlenceli hale getirecektir. Ayrıca Instagram tarafından videolarınıza kendi sesinizi ekleme imkanı da verilmektedir.

Bu araçları kullanarak maksimum 30 saniyelik bir video oluşturabilir, ardından videonuzu takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz. Hesabınızın “herkese açık” konumunda olması, dünyanın her yerindeki kullanıcılar ile hızlıca etkileşim kurma şansınızı artıracaktır.

Ayrıca… Kişisel galerinizde yer alan videoları da reels haline dönüştürebilirsiniz!

Reels videoları pazarlama faaliyetlerinde ciddi etki yaratıyor!

Günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’ın 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunmaktadır. Bu kadar fazla kullanıcıya ev sahipliği yapan uygulama, güncellemeleriyle kendisine yeni özellikler eklemeye ve kullanıcılarını etkilemeye devam etmektedir.

İnsanların dijital mecralarda geçirdiği sürelerin artışı, pazarlama stratejilerinin şekillendirilmesi gereksinimini ortaya çıkarmıştır. Bu süreçte müşterilerini kaybetmek istemeyen ve satışlarını dinamik tutmak isteyen işletmeler için dijital pazarlama kavramı gündeme gelmiştir. Son zamanlarda çoğunlukla karşılaştığımız bu pazarlama stratejisi, satın alma davranışlarımızı ciddi şekilde etkilemektedir. Sosyal medya pazarlaması ise, dijital pazarlama hedeflerini gerçekleştirmek için en güçlü araçlardan birisidir.

Yazımızın başında bahsettiğimiz, Instagram’ın neredeyse yeni bir özelliği olan Reels videoları dijital pazarlama faaliyetlerine ciddi katkılar sunmaktadır. Instagram Reels videolarının kısa sürede geniş bir kitleye ulaşabilme imkanı, dijital pazarlama faaliyetlerinde kullanılmasının başlıca nedeni olabilir. Ek olarak efektler ve müziklerle oluşturulan eşsiz ve yaratıcı videolar markaların bilinirliğini artırmaktadır. Reels videoları, kullanıcıların önüne, ilgi alanlarına uygun olacak şekilde çıkmaktadır. Bu durum, markaları organik müşterilerine ulaştırmada oldukça etkilidir.

Markaların ürün veya hizmetini detaylı şekilde anlattığı videolar, potansiyel müşterilerin satın alma davranışını olumlu yönde etkileyebilir. Ayrıca ürünlerin nasıl hazırlandığına dair oluşturulan içerikler, potansiyel müşterilerin, markaları daha iyi tanımasını ve markanın değerlerine hakim olmasını sağlayacaktır. Bu konularda hazırlanan Reels videoları ile potansiyel müşterilere ulaşılabilir, yorumlar bölümünden geri dönüşler kolaylıkla analiz edilebilir. Ayrıca “influencer”lar ile yapılan iş birliklerinde ve yeni bir challenge başlatılmasında Reels videolarının kullanılması daha ilgi çekici olabilir.

Sizce markaları eşsiz ve yaratıcı videoları ile tanımak düşüncelerinizi nasıl etkiler?  Eğlenceli Reels videoları ile marka ve potansiyel müşteriler arasında  daha sağlam bir güven bağı oluşurken, markaların bilinirliği etkili bir şekilde artırılabilir ancak unutmayın, yaratıcılık bu stratejinin kilit unsuru!

İlginizi çekebilir: Sürekli Hayal Kurma: Maladaptive Daydreaming Sendromu!

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın