Clubhouse Nedir? Gelecek Vadediyor Mu?

“Davetiye kodun var mı?”, “Senin ekran süren kaç saati buldu?” ve “Android’de indiremiyor muyuz?” sorularının son 1 haftada çokça yankılanmasının asıl sebebi Clubhouse nedir? Pek çok kullanıcısının daha ilk kullanımında uygulamada uzun saatler geçirmesine sebep olan bir uygulamadan bahsediyoruz. “Gelecek vadeden yeni bir sosyal mecra” olarak tanımlanan bu uygulama nasıl çalışıyor, herkes katılabiliyor mu, içeride neler dönüyor hep beraber bir bakalım!

Aslında davetiye mantığıyla yayılabilen bu uygulamanın bu kadar kısa sürede popüler olması bu stratejiye dayanıyor. Herkes tarafından istenildiği anda kullanılamaması, bir davetiyeye ihtiyaç duyulması ve her kullanıcının yalnızca iki kişi davet edebilme hakkının olması bu planın bir parçası. Yapılan pazarlama ve PR çalışmalarının oldukça etkili ilerlemesinin yanı sıra ünlü isimlerin ve Instagram, YouTube gibi mecralarda fenomen olan insanların bu uygulamayı kullandığını lanse etmesi kısa sürede talep görmesini sağladı. Şu an diğer mecralarla paylaşılan en popüler detay ise kullanıcılarının uygulamada harcadığı ekran süreleri…

Uygulamada neler yapılabiliyor? 

Alıştığımız sosyal mecraların aksine bir ana sayfa akışına sahip olmayan uygulamada kullanıcılar profil oluşturabiliyor. Sesli sohbet odaları üzerinden sağlanan etkileşimlerde yazılı mesaj, yorum, beğeni ya da fotoğraf paylaşımı, görüntülü ve sesli konuşma yapmak ise mümkün. Az önce de bahsettiğimiz gibi eğer davetiye aldıysanız sizin de yalnızca 2 kullanıcı davet etme hakkınız oluyor. Bu şekilde yavaş yavaş fakat etkili bir yayılım söz konusu oluyor. 

Üyeliğinizi başlatırken kendi ilgi alanlarınızı işaretliyor ve yer alan birçok odadan dilediğinize katılabiliyorsunuz. Odalarda iletişim yalnızca sesli olarak gerçekleşiyor. Bu iletişime dilerseniz sessizce dinleyerek katılabilir ya da oda moderatöründen izin alarak sesli olarak dahil olabiliyorsunuz.

Kimler kullanabiliyor?

Uygulamayı şimdilik yalnızca iOS işletim sistemine sahip cihaz kullanıcıları kullanabiliyor. Yakın zamanda Android işletim sistemiyle Google Play Store’dan da indirilmesi büyük merakla beklenen uygulamanın yakaladığı ivme ne kadar bu şekilde sürecek hep birlikte göreceğiz. Sevindirici haber ise Clubhouse için uygulama geliştiriciler Android versiyonu üzerinde yoğun olarak çalışıyor. Dünyanın en çok kullanılan bir diğer işletim sistemine gelişiyle ikinci dalga yükselişin yaşanması tahmin ediliyor. Markaların da yavaş yavaş reklam çalışmalarına dahil etmeye başladığını ve bu ilginin artacağını söyleyebiliyoruz.

Muhtemelen herkesi cezbeden şeyler; ünlü, severek takip edilen veya ilham alınan isimlerin bu mecrada yer alması ve onlarla birebir muhabbet edebilme fırsatı sunulması. Şimdiden yüzlerce tweet ve hikayeye konu olan çıkışın daha ne kadar süreceğini hep birlikte göreceğiz. Eğer iOS kullanıcısıysanız, şanslıysanız ve hala katılmadıysanız hemen bir davetiye yakalamak için arkadaşlarınızla etkileşime geçebilirsiniz!

İlgini çekebilir: Oyununu Bile Yaptılar! The Game About The Mad Year 2020

Youthall’u takip et; dijital etkinlikleri, iş ve staj imkanlarını kaçırma!

 

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.

Bir yanıt yazın