Oyununu Bile Yaptılar! The Game About The Mad Year 2020

Hepimizin kabul ettiği bir gerçek var ki 2020 her açıdan kötü bir yıldı. Büyük bir hevesle 2019’u coşkuyla uğurlarken hiçbirimiz yeni gelen yılın bir oyununun yapılacağını tahmin edemezdik. Evet, doğru duydunuz! Geçtiğimiz yılı yaşatması için hazırlanan “2020 Oyunu” isimli ücretsiz web tabanlı oyunda bir daha hatırlamak istemeyeceğimiz bir yolculuğa çıkıyoruz.

Hazırlanan oyun, her kullanıcının ücretsiz olarak erişebileceği bir web sitesinden oynanabiliyor. Yolculuğu tamamlamak yaklaşık 7-10 dakika sürüyor, sürerken de bir o kadar güldürüyor. Zaman zaman yerleştirilen esprilerle başımızdan geçen ve senelerce hatırlanacak o yılı anımsarken gülümsemeden edemiyorsunuz.

Oyunun başından itibaren yön tuşlarıyla kontrol ettiğiniz kahramanınızın başından 2020’nin en önemli olayları geçiyor. Avustralya’da yaşanan orman yangınları, COVID-19’un başlaması, borsanın çöküşü ve dünyanın en büyük şirketlerinin bundan etkilenmesi, karantinada evde geçirdiğimiz günler, TikTok’un popüleritesi ve ABD seçimleri bunlardan bazıları…

Oyunun tabii ki yıl boyunca artan dijital toplantılara da keyifli bir göndermesi var. Bir bölümde online görüşmelerde en çok söylenen cümlelerle dolu bulutları atlıyorsunuz. “İnternet bağlantınız kötü, beni duyabiliyor musunuz?, mikrofonunuz kapalı” gibi duymaya aşina olduğumuz pek çok cümle oynarken gülümsememizi sağlıyor.

Yoldaki bazı aksaklıklardan kurtulabilirseniz eğer bitişe ulaşabiliyorsunuz fakat oyunu geliştiren Max Garkavyy’nin sonda eğlenceli bir sürprizi var. 2020 oyunu sonunda yaşanan sıra dışı tüm gelişmelerin sonunda zombiler ve uzaylı istilasıyla dolu karmaşık bir 2021 sahnesi bizi karşılıyor 🙂

Oyunu neden geliştirdi?

Oyun, altı aylık bir sürede hayata geçirildi, içerisinde yer alan engellerden kaçma ve sona ulaşma mantığında ise hepimizin çocukluk efsanesi Super Mario’yu çağrıştırıyor. Oyunun sonunda büyük bir şirkette sıkıcı bir ofis işinde çalıştığını açıklayan Max, faturalarını oyunlarıyla ödeyebileceğini kendine kanıtlamak için bu yola çıktığını belirtiyor. Eğer oyunu oynayan kişiler destek vermek isterse bundan çok mutlu olacağını açıklayan oyun geliştiricinin ise şimdiden 24 bin doları aşan bir destek aldığı düşünülüyor. Muhtemelen yeni bir oyun için kolları sıvadığını söylesek yanlış olmaz ama umuyoruz sıradaki oyunu 2020’yi aratacak cinsten bir 2021 oyunu olmaz!

İlgini çekebilir: Harcanan Ekran Süresini Azaltmak İçin 7 Öneri

Youthall’u takip et; dijital etkinlikleri, iş ve staj imkanlarını kaçırma!

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.

Bir yanıt yazın