Para Kazanmanın Kolay ve Eğlenceli Yolu: Sosyal Medya

Sosyal medya aracılığıyla para kazanmak şimdilerde çok moda. Kimisi elinde kamerası, anbean hayatını videoya alarak, kimisi ise ürettiği ilgi çekici içeriklerle bu trende ayak uydurmaya çalışıyor. Geleneksel çalışma anlayışına taban tabana zıt olan bu çalışma prensibi zevkli olmasının yanı sıra beraberinde birçok avantajı getiriyor. 


İstediğin İçeriği Üretme Özgürlüğü

Sosyal medya dediğimiz dev etkileşim ağı, binlerce web sitesi ve aplikasyonla adeta ucu bucağı görünmeyen bir okyanus. Bu okyanusun içerisinde farklı kitlelere hitap eden farklı formatlarda üretilmiş binlerce içerik var. E hal böyle olunca içeriğin tarzı tamamen içerik üreticisinin zevkine ve hayal gücüne kalmış.  

Bugün günlük hayatta severek kullandığımız Instagram, YouTube, TikTok, Blogger gibi uygulamalar içerisinde son derece farklı formatlar barındırıyor. YouTube’da on iki yaşında ailesiyle gittiği yaz tatilini videoya çekip paylaşan kız da, Maldivler’de çarşı-pazar gezen maceraperest genç de içerik üretiyor ve bu içeriklerden kitleler kazanıp emeklerini maddi kazanca çevirebiliyor. Bunun yanında TikTok’ta yüksek etkileşim alan videoların ve Instagram’da yüksek takipçili hesapların da reklam vs. gibi yollarla hesap sahiplerine ciddi meblağlar kazandırdıkları da bilinmekte.  

Üreticiler kendi hayat tarzları, zevkleri ve yetenekleri doğrultusunda istedikleri tarzda içerik üretebilme özgürlüğüne sahipler çünkü günümüzde her tarzda insan sosyal medya mecralarını kullanıyor. Yani her tarz içerik ilgi görüyor ve takip ediliyor. Bu nedenle sen de ürettiğin ürünün içeriği nasıl olursa olsun takipçi bir kitle oluşturabilir ve geleneksel çalışma anlayışına bağlı kalmaksızın, özgürce ürettiğin işlerden gelir elde edebilirsin.


Kolay ve Her Yerden Erişim İmkanı

Sosyal medyadan para kazanmanın geleneksel çalışma anlayışından belki de en büyük farkı sosyal medyanın üreticiye sağladığı istediği yerden çalışabilme özgürlüğüdür. Örneğin eğer bir blog yazarıysan ister evinden ister bir kafeden yazabilirsin. Aynı şekilde YouTube’da bilgilendirici videolar hazırlıyorsan bu videoları gittiğin her yerde çekip yayınlayabilirsin. İhtiyacın olan tek şey internet ve bir bilgisayar.



Ucuz Maliyet 

Sosyal medya mecralarına içerik üreterek para kazanmanın bir diğer kolaylığı da olası birçok maliyeti minimuma indirmesi. İçerik üreticiliğinde, normal şartlarda bir iş kurulduğunda oluşabilecek kira gibi giderler bulunmaz. İçerik üretimi başlangıç için yüksek sermayeler gerektirmez. 

Sosyal medyada ilk safhada esas olan üreticinin yaratıcılığı ve sürekliliğidir. Örneğin, YouTube’a videolar hazırlamaya başladığında ilk etapta profesyonel bir kamera ekipmanına ihtiyaç duymazsın ve bu da seni büyük bir maddi yükten kurtarır. Durum YouTube’da böyleyken; blog yazarak para kazanmak isteyen biri için bu işlem bilgisayarından hatta akıllı telefonundan bile kolayca halledilebilir.



Eğitim Düzeyinin Bir Önemi Yok

Günümüzde iyi bir iş bulmak zor ve zahmetli. Başarılı şirketlerin adaylardan beklentileri yüksek. Prestiji yüksek şirketlerde çalışmak için yüksek ortalamayla mezun olunan iyi üniversitelerin iyi bölümleri bile kimi zaman yeterli gelmiyor. Durum böyleyken gençler tecrübe kazanmak ve ileride daha iyi maddi kazançlar elde edebilecekleri şirketler tarafından kabul edilebilmek için uzun yıllar sevmedikleri işlerde çalışmak durumunda kalabiliyorlar. 

Sosyal medyada içerik üretip para kazanmak için bir diplomaya dahi ihtiyacın yok. Yeni teknolojilerden biraz anlaman ve yeniliklere açık olman yeterli. Diplomayla uzun yıllar çaba harcayarak kazanabileceğin maddi ve manevi kazançları, sosyal medya içerik üreticiliği sayesinde keyifle hazırladığın içeriklerden çok daha kısa sürede elde edebilirsin.


Yakın Bağlantılar Kurma İmkanı 

Geleneksel iş anlayışında (meslekten mesleğe değişmekle beraber) çoğunlukla bir ast-üst ilişkisi vardır. Örneğin bir üniversite hocasıyla bir asistanın arasında uzun yıllarda edinilmiş mesleki kazanım farkından kaynaklı doğal bir ayrım oluşur. Bu ayrım neticesinde aynı sektörde çalışan insanların arasındaki iletişim önemli ölçüde kısıtlanır. Bu durum, asistan konumundaki insanların işini zorlaştırırken sektörün ilerleyip gelişmesini de yavaşlatır. 

Sosyal medya nezdinde ise herkes eşittir. Dört milyon takipçiye sahip hesabı olan bir üreticiyle, dört bin takipçisi olan bir kişinin arasında diğer sektörlerde olduğu gibi bir fark yoktur. Bu da o doğal ayrışma ihtimalini bir nebze de olsa düşürür ve iletişimi arttırır. Ayrışmanın olmaması üreticilerin diğer üreticilerle diyalog içine girmesini ve birtakım ilişkiler kurmasını önemli ölçüde kolaylaştırır.

Bunun yanında sosyal medya, üreticilerin takipçileriyle yakın etkileşim kurmasına imkan sağlar. Yani üretici takipçilerinin fikir ve düşünceleriyle bir sonraki içeriklerine yön verebilir. Bu da sosyal medya mecralarında üreticinin gelişimi için son derece faydalı bir ortam oluşmasını sağlar. 

Son yıllarda insanlar, sosyal medyanın kolaylaştırıcı yanını verimli bir şekilde kullanarak geleneksel iş anlayışından farklı yeni iş bir kolu üretti. Sosyal medya içerik üreticiliği olarak da adlandırılan bu yeni iş kolu sayesinde sen de sosyal medya mecralarının ve takipçilerinin talepleriyle orantılı olarak yaratıcı içerikler üreterek kolay ve eğlenceli yoldan maddi kazanç elde edebilirsin.


İlginizi çekebilir: Sosyal Medyanın Zorlayıcı Algoritmaları: Filtre Balonları Ve Yankı Odaları

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın