Online Staj Programlarına Daha Sık Katılman İçin 8 Neden

Pandemi dönemi ile birlikte, gerçekleşmesi planlanan staj programlarının birçoğu sekteye uğramıştı. Özellikle bu süreç ile birlikte bir hayli talep görmeye başlayan online staj programları, şirketleri ve öğrencileri dijital dünyada bir araya getiriyor. Online olarak gerçekleştirilen programlarda şirket kültürünü tanımak, bir ekibe dahil olmak, çalışma deneyimi edinmek ve öğrenme süreçleri online platformlar üzerinden gerçekleşiyor. Bilindik staj deneyimlerinin aksine, tıpkı uzaktan çalışma gibi yaygınlaşan uzaktan staj programlarının avantajları nelerdir? Stajınızı dijitalde yapmak size neler kazandırabilir? Hep birlikte bakalım!

Rahat Hissettiğiniz Bir Ortamda Adapte Olmak Daha Kolaydır

Staj yapacağınız şirkete ve katılacağınız ekibe online bir süreç üzerinden dahil olmak, çekimserliğinizi üzerinizden atmanıza ve kendinize daha fazla güvenmenize yardımcı olabilir. Özellikle ilk staj deneyimlerinde yeni bir ortama adapte olmanın zorluğunu daha çok yaşayabilirdiniz. Online stajınızı ise kendinizi daha güvende hissedeceğiniz bir yerden, evinizden yapabilirsiniz. Bu, fiziki olarak katılabileceğiniz sonraki stajlarınız için de size daha güvenli bir yol haritası çizebilir. Sonucunda daha özgüvenli olmanıza yardımcı olabilir.

Online Platformları Kullanmayı En İyi Şekilde Öğrenirsiniz

Stajınızı online olarak yürütürken birçok dijital platformu en iyi şekilde öğrenme şansına sahip olursunuz. Fiziki olarak katıldığınız bir stajda belki birkaç platforma ihtiyaç duyabilecekken şimdi her şey birbirinden farklı platformlardan ilerleyebilir. Hazırladığınız taslaklar için ihtiyaç duyduğunuz bir uygulama, toplantılarınıza katılmak için ayrı bir uygulama, ekibinizle haberleşmek için ayrı ve bir proje detaylarını paylaşmak için ayrı bir uygulama kullanabilirsiniz. Bunlar yanında, notlarınızı aldığınız dijital ajandalar ve takvimler kullanmak da tamamen dijital bir sürecin kanıtı niteliğinde. Online stajlar ile iş için gerekli olabilecek birçok platformu öğrenebilir ve hatta program sonunda CV’nize yeni staj deneyiminiz yanında bilgisayar becerilerine dair yeni artılar da ekleyebilirsiniz.

Zamanınızın Çoğu Size Aittir

Fiziki olarak katıldığınız bir stajla kıyasladığınızda online stajlar, zamanınızı istediğiniz gibi planlayabilmenizi sağlar. Belki gerçek bir şirket deneyimi edinmek birçok konuda iyi olabilir ama online stajların avantajları da oldukça fazladır. Örneğin, görevinizi tamamladıktan sonra oldukça sıkıcı saatler geçirebileceğiniz bir staj gününe kıyasla online stajda yapmanız gerekenleri yaptıktan sonra özgürsünüzdür. Derslerinize, ev işlerinize ve yapmanız gereken her şeye rahatlıkla odaklanabilirsiniz.

Sanal Ortamdan, Gerçek Bağlantılar Kurarsınız

Online görüşmeler de tıpkı gerçek hayattaki tanışmalar gibi samimi ve yakın arkadaşlıklara vesile olabilir. Aynı zamanda staj yaptığınız şirketle ve stajdaki arkadaşlarınızla online bir süreç üzerinden tanıştığınız için çeşitli platformlar üzerinden bağlantılar kurmak daha kolay olabilir. Kurduğunuz bağlantılar, çevrenizi genişletir ve bir sonraki staj/iş deneyiminiz için size yardımcı olabilir.

Koşturmacalı Öğrenci Hayatında Sakin Bir Durağınız Olur

Online staj yaparken okulunuz veya hayatınız arasında koşturmanıza gerek kalmaz. Stajınıza dair yapmanız gereken işleri ve toplantılarınızı okulda, dışarıda, istediğiniz her yerde yapabilirsiniz. Fiziki olarak bir çaba sarf etmeyeceğiniz gibi geç kalma durumlarını da online süreçte daha az yaşama şansına sahip olursunuz. Öğrenciliğin olmazsa olmazlarından koşturmalı bir yaşam, stajınızı online yapmanız ile biraz sakinleyebilir. Yolda harcayacağınız vakitleri de bir şeyleri daha iyi öğrenmeye harcamak için kullanabilirsiniz.

Aynı Anda Birçok Staj Programına Dahil Olabilirsiniz

Online stajların sağladığı en büyük avantajlardan biri de aynı anda birçok staj programına dahil olabilmenizdir. Fiziki olarak katıldığınız stajlarda başka bir staj programına zamanınız kalmayacakken online staj programları ile birden fazla programa dahil olabilirsiniz. Burada önemli olan zamanınızı doğru şekilde yönetebilmek ve planlarınıza sadık kalmaktır, bu şekilde yorucu değil aksine birçok keyifli staj deneyimi edinme şansına sahip olabilirsiniz.

Dijital Beden Dilinizi Geliştirmek İçin Bir Fırsat Yaratır

Günlük yaşantıda olduğu gibi dijital mecralarda da beden dilinin çok önemli olduğunu söylemek şaşırtıcı olmaz. Online olarak dahil olduğunuz bir staj programıyla dijital beden dilinizi nasıl kullandığınızı fark etmeye başlarsınız. Ses tonunuzu ve el hareketlerinizi nasıl kullandığınızı, kamera karşısında nasıl durduğunuzu birçok kez görme şansına sahip olursunuz. Bu yönüyle online stajlar, bir süreç halinde dijital beden dilinizi geliştirmeye yardımcı olan fırsatlardandır. Deneyimlediklerinizle birlikte bir gelişim göstermeye başlar, bir sonraki dijital mülakat ve dijital iş görüşmelerinde daha iyi bir izlenime sahip olmak için ne yapmanız gerektiğini öğrenirsiniz. Dijital beden dili hakkındaki detaylı yazımızı mutlaka okumanızı tavsiye ediyoruz.

Kendinizi Geliştirmek İçin Daha Çok Şansınız Olur

Online stajlarda zamanın çoğunun size kaldığından daha önce de bahsetmiştik. Yeni bir online staj programıyla kendinizi geliştirirken bu durum sayesinde birçok etkinliğe ve seminere katılma şansına da sahip olursunuz. Bu yönüyle dijitalden ilerlettiğiniz bir süreç, tamamen dijital olanaklar sayesinde kendinizi geliştirdiğiniz bir fırsata dönüşebilir. Özellikle dijital etkinlikler kolaylıkla katılım sağlayabileceğiniz ve kendinizi geliştirme, ağınızı genişletme ve yeni sertifikalar edinme noktasında harika fırsatlardır.

Eğer siz de online staj programlarının bahsettiğimiz avantajlarını deneyimlemek, önemli şirketlerin staj ilanlarından haberdar olmak isterseniz Youthall’u takip edebilirsiniz. Birçok staj ve iş ilanı Youthall’da sizi bekliyor!

İlginizi çekebilir: İyi Bir Mühendis Adayının Dikkat Etmesi Gereken 10 Şey

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

 

 

Bir yanıt yazın