Mülakat Simülasyonu Yapabileceğiniz 3 Site

İşverenin, adayları yetkinlikleri, nitelikleri ve motivasyonları gibi birçok alanda değerlendirme fırsatı bulduğu mülakatlar işe alım sürecinde büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle, mülakat simülasyonu gerçekleştirmek adayların başarı şanslarını arttırmada kilit noktadır. Eğer siz de işe alım sürecinde rakiplerinizden bir adım önde olmak istiyorsanız, sizler için derlediğimiz 3 mülakat simülasyon sitesini yazımızda daha yakından inceleyebilirsiniz. Keyifli okumalar!

1.PREPLOUNGE

Mülakat simülasyonu gerçekleştirebileceğiniz siteler

PrepLounge, özellikle iş danışmanlığı ve iş stratejileri konusunda mülakat hazırlığı yapmak isteyen adayların mülakatlarına hazırlanmalarına yardımcı olan online bir platformdur. Uygulama ayrıca başka alanlarda da iş arayan adaylara gerçek görüşme sırasında tam potansiyeline ulaşabilmesi için mülakat provası yapma fırsatı da sunuyor. PrepLounge’ta gerçek vaka röportajlarından, akran ve koçlarla online görüşmelere ve video eğitimlerine kadar geniş yelpazeli materyal ve kaynak koleksiyonu bulunuyor. Hadi özelliklerine yakından bakalım!

ÖZELLİKLERİ

Mülakat soruları ve cevapları: Mülakat esnasında çok sık sorulan tipik soru veri tabanına sahiptir. Ek olarak bu veri tabanında genel, pozisyona özel ve davranışsal mülakat soruları bulunuyor. Her alanda birden fazla cevap önerisi sunulduğundan adaylar kendilerine en uygun cevabı seçme ve bunu geliştirme şansı yakalar.

Mülakat partneri bulma: PrepLounge, deneyimli profesyoneller ve kendilerine mülakat partneri arayan kullanıcılar arasında iletişim olanağı sağlar. Bu sayede mülakat stratejilerini öğrenebilir ve gerçek mülakat sırasında etkili bir şekilde iletişim kurmak için fırsat yakalayabilirsiniz.

Mülakat simülasyonları: Platformda kullanıcılar için gerçek bir mülakat görüşmesi simüle edilmektedir. Simülasyon süresince gerçek bir işveren tarafından sorulan soruları yanıtlayabilir ve geri bildirim alabilirsiniz. Bu imkan sayesinde gerçek bir mülakat deneyimi yaşayabilirsiniz. Ek olarak, provalar sayesinde mülakat sırasındaki heyecanınızı ve stresinizi azaltabilirsiniz. Alacağınız geri bildirimlerle birlikte becerilerinizi geliştirin ve gerçek mülakatınıza hazır hale gelin!

Beklentileriniz doğrultusunda ücretsiz veya premium paketlerden size en uygun olanı seçebilirsiniz. Küçük bir hatırlatma olarak, PrepLounge premium üyelik, daha fazla mülakat partneri ve daha çok mülakat sorusu sunuyor.

 2.INTERVIEWBUDDY

Mülakat simülasyonu yapabileceğin siteler

“Pratik mükemmelleştirir” sloganlarıyla adayları gerçek iş görüşmelerine daha profesyonel hazırlamayı amaçlayan Interviewbuddy, online mülakat simülasyon platformudur. Video görüşme sistemleri ve gerçek mülakat senaryolarıyla kullanıcılara performansları hakkında geri bildirim verme imkanı sağlar. Haydi, Interviewbuddy’nin başka hangi özellikleri olduğunu daha detaylı inceleyelim!

ÖZELLİKLERİ

Farklı mülakat türleri: Platform içerisinde bulunan çeşitli mülakat senaryoları adaylara en uygun seçeneği bulma konusunda geniş bir yelpaze sunuyor. Genel mülakattan, pozisyona özel ve davranışsal mülakata kadar tipik mülakat sorularıyla prova yapma imkanınız bulunuyor.

Video kaydı: Interviewbuddy, kullanıcılardan yaptığı video görüşmelerini kaydetmelerini istemektedir. Bu sayede, yaptığınız görüşmeler deneyimli mülakatçılar ve profesyoneller tarafından değerlendirilir. Değerlendirmeler sonucunda, geri bildirimler ve mülakat taktikleriyle performansınız geliştirebilir ve deneyim kazanabilirsiniz.

İlerleme takibi: Mülakat simülasyonu sunan Interviewbuddy‘de görüşme hazırlığınızdaki gelişimi yakından takip edebilirsiniz. Hatta gerçek işverenler tarafından performansınızı değerlendiren puan kartlarına sahip olabilirsiniz. Bu sayede hangi alanda daha çok çalışmanız gerektiğini öğrenme şansı yakalarsınız.

Hedef ve ihtiyaçlarınıza göre kişiselleştirebileceğiniz eğitim paketleriyle mülakat provaları yapabilir. İşe alım şansınızı artırarak rakiplerinize karşı avantaj sağlayabilirsiniz. Unutmadan, Interviewbuddy’nin diğer sitelerden daha çok mülakat teknikleri ve sorularına sahip olduğu söylentiler arasında…

3.PRAMP

Mülakat simülasyonu yapabileceğiniz siteler

Pramp, mülakat hazırlığını daha etkili ve verimli hale getirmek için kullanıcılara görüşme provası sağlayan çevrimiçi platformdur. İş arama sürecinde adayların kendilerini geliştirmek için Pramp’ın hangi özelliklerinden yararlandıklarına bakmaya ne dersiniz? İşte mülakat simülasyonları sunan platformun özellikleri…

ÖZELLİKLERİ

Partner eşleştirme: Geniş kullanıcı yelpazesine sahip olan Pramp, mülakat provaları için akranları bir araya getiriyor. Size uygun zaman dilimini seçerek eşleştiğiniz adayla görüşme gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca partnerinizle görüşme sonunda birbirinizi değerlendirerek performans gelişiminize destek olabilirsiniz. 

Gerçek mülakat deneyimi: Platform, içerisinde bulunan soruları cevaplayarak mülakat simülasyonuna hazırlık yapma imkanı sunmaktadır. Ayrıca, Pramp’ın farklı mülakat türlerine sahip olması kendinize en uygun senaryoyu seçmede size olanak sağlar. Tipik sorular eşliğinde kendinizi hazırladıktan sonra mülakat simülasyonlarıyla deneyim kazanabilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş paketler: Pramp’ta ücretli ve ücretsiz paket seçenekleri bulunmaktadır. Dahası platform, premium üyeliklerde, kullanıcılara daha çok soruya erişme ve daha hızlı partner bulma gibi avantajları sunuyor. İhtiyacınıza göre ücretli ya da ücretsiz paketlerden kendinize uygun eğitim paketi oluşturabilirsiniz.

Özellikle yazılım geliştiricilerinin teknik mülakatlarına hazırlanma imkanı sunan Pramp, diğer kullanıcılara uygun mülakat senaryoları da içeriyor. Kendiniz için en uygun olanı seçerek görüşmelerde rakiplerinizin önüne geçmek artık çok daha kolay!


Gün geçtikçe iş dünyasının daha rekabetçi hale gelmesiyle, mülakatlar iş pozisyonunu kazanma aşamasında daha önemli olmuştur. Bu nedenle, görüşmelerinizde avantaj sağlamak istiyorsanız, mülakat hazırlığını daha etkili ve verimli hale getiren bu yenilikçi 3 mülakat simülasyon sitesini deneyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: 5 Adımda Başarılı Bir Mülakat İçin Yapmanız Gerekenler

Youthall’a kaydol iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

 

Bir yanıt yazın