Mülakat | “Hayalinizdeki İş Nedir?” Sorusuna Verebileceğiniz Cevaplar!

Hayalimizdeki işin ne olduğu sorusuna vereceğimiz cevap normalde çok basit olabilirken mülakat denildiğinde işler daha da karmaşıklaşır. O koltuğa oturduğunuzda bir iş unvanı tanımlamak çok riskli olabilir. Kariyer yöneticileri ve insan kaynakları uzmanları konu mülakat olunca değerlerinizin ve yeteneklerinizin işinizle ve şirketle örtüşmesine dikkat ederler. Net yanıtlar vermek yerine yeteneklerinizden, ilgi alanlarınızdan ve değerlerinizden söz ederek soruyu kendi yararınıza çevirebilirsiniz. Yalnızca kendinizi anlatın ve başvurduğunuz pozisyon için kendinize esnek bir alan yaratın.

1. Yeteneklerinizden bahsedin

Özellikle yaptığınız ve çok iyi olduğunuz değil, genel olarak başarıyla gerçekleştirebildiğiniz konu başlıklarından bahsedin. Hafta sonu arkadaşlarınızla vakit geçirirken oynadığınız oyundan örnek vermek bile size fayda sağlayabilir. Güzel bir girişin ardından yapacağınız işle yeteneklerinizin arasında köprü kurmanız karşı tarafı memnun edecektir. Bu soruyu daha önce düşündüğünüzü, yeteneğinizi işinizle harmanlayarak geliştirmek istediğinizi cevabınıza ekleyebilirsiniz. İşinizi ne kadar günlük hayatınızda yaptığınız rutin aktivitelerle kaynaştırırsanız bu durum karşı tarafın bir o kadar ilgisini çekecektir.

2. İlgi alanlarınızdan söz edin

Gerekirse çocukluğunuzda, gençliğinizde ilgi duyduğunuz şeylerden bile bahsedebilirsiniz. Sevdiğiniz alanlarla işinizi bağdaştırıyor olduğunuzu görmek karşı tarafa güven verecektir. Okuduğunuz bölümde sizi çeken neydi? Boş zamanlarınızda ne yapmaktan hoşlanırsınız? Tüm bu soruların cevapları aslında sizi aynı yere götürecektir. Örneğin 5 yıldır yaptığınız bir hobinin hayalinizdeki işin bir parçası olmasını istediğinizi belirtmeniz hanenize artı puan yazacaktır.

3. Değerlerinizi anlatın

Karşı tarafın kariyer hayatınızda değerlerinizin oynadığı rolü öğreniyor olması görüştüğünüz kişiye sizi nelerin motive ettiği hakkında güzel ipuçları verecektir. Cevabınızda şirketle ortak değerlerde buluşuyor olduğunuzu ya da işinizin neleri yapabileceğinize olanak tanıdığını belirtmeniz yarar sağlayacaktır. Görüşmenizden önce güzel bir araştırma yapmanızı şiddetle tavsiye ederim!

İlgini Çekebilir: İş Görüşmenizden Önce Sakinleşmenin 5 Yolu!

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.