Mülakat | İş Görüşmenizden Önce Sakinleşmenin 5 Yolu!

Talep ettiğiniz iş ve çalışmak istediğiniz şirket hakkında gerekli araştırmayı yaptınız, olası sorulara karşı hazırsınız ve işte mülakat anı geldi! Görüşmenize ister saatler ister dakikalar kalmış olsun şimdiye kadar herkesin yaşadığı gibi siz de gergin hissedebilirsiniz. Sizin için tam o anda yapmanız gereken 5 tavsiyeyi listelendi bile!

En kötüsü için hazır olun

Bazen en iyiyi düşünmek kadar en kötüyü düşünmek de sizin için sakinleştirici bir unsur olabilir. Yaşayabileceğiniz en kötü senaryo nedir? İşe kabul edilmemek, mülakat yaptığınız insana karşı rezil olmak ya da zor bir soruya cevap verememek mi? Aklınızda tüm bunları birer kez canlandırarak kendinize o duyguları deneyimleme fırsatını verin. Her kötü senaryoyla başa çıkabileceğinizi bilmek size kendinizi hazır hissetirecektir.


Görüşmeden sonra bir plan yapın

Mülakatınız ister olumlu ister olumsuz geçsin, enerjinizi değiştirmenizde fayda var! Güzel geçmesi halinde bir kutlamaya dönüştüreceğiniz bu plan, olumsuz durumlarda havanızı dağıtmak için birebir olacak. Dilerseniz mülakat sonrası köpeğinizle uzun bir sahil yürüyüşüne çıkabilir ya da arkadaşlarınızla bir akşam yemeği organize edebilirsiniz. Günün devamının planıyla görüşmeye giriyor olmak sizi de oldukça akışta hissettirecektir.


Gülümseyin

O an içinizden gülümsemek gelmiyorsa bile emin olun bunu denemeye değer. Gülümsemeniz kendinizden emin hissetmenizi sağlar. Görüşmeden önce yaptığınız bu eylemi görüşmeye de taşırsanız karşınızdaki kişiyle kuracağınız iletişim daha sağlıklı olacaktır. Ona sıcak bir yaklaşımda bulunmanız işlerinizi kolaylaştıracaktır.


İyi bir kahvaltı ya da öğle yemeği

Görüşmenizin saati sabah çok erken ya da öğleden sonra olsa bile önceki öğününüzü atlamamanız dikkat etmeniz gereken durumların başında geliyor. Guruldayan bir mideyle kendiniz de konuştuğunuz konuya hakim olamayacağınız için karşınızdakinden de aynı enerjiyi yakalayamayabilirsiniz. Heyecanlanmanız sebebiyle sıkı bir öğün geçiremeyecek olsanız bile sizi idare edecek bir şeyler atıştırmanız şart!


Kendinize bunun yalnızca bir görüşme olduğunu hatırlatın

İşleri yoluna koymanın güzel bir yolu da onları kabullenmekten geçiyor. Derin bir nefes alın ve işin sonunda neleri kazanacağınızı ya da kaybedeceğinizi değerlendirin. Bunu sakince yaptığınızda göreceksiniz ki içinde bulunduğunuz durum daha da normalleşecek. Kendinize arkadaşınız görüşmeye giriyor ve onu rahatlatıyormuşsunuz gibi davranmanız yeterli olacaktır. Şimdi kendi tavsiyelerinizi kendiniz uygulama zamanı!

İlgini Çekebilir: Dünyadaki En Sıra Dışı Google Ofislerini İnceleyelim!

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

 

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.