Mülakat | “En zayıf noktanız nedir?” Sorusuna Verebileceğiniz Cevaplar!

Kimi zaman ailenize veya arkadaşlarınıza bu konu hakkında açıklama yaparken bile zorlansanız da mülakat yaptığınız kişi için sorunun cevabı büyük önem taşıyor. Mülakat sırasında öncelikle zayıf noktanızdan bahsederken ses tonunuza, mimiklerinize ve duruşunuza dikkat edin.

Stres seviyenizi ayarladığınızdan eminseniz fazla uzatmamaya dikkat etmek şartıyla konuyu örneklendirici bir hikaye anlatabilirsiniz. Uzmanlara göre eğer tezinizi destekleyen bir hikaye anlatabiliyorsanız, o zaman durumun gerçekten farkındasınız demektir. Gerçek hayattan bir kesit ya da bir örnek paylaşmak sizi dikkat çekici kılmakla kalmayacak aynı zamanda düşünceli ve dürüst bir havaya da sokacaktır. Evet, aslında karşınızdaki kişinin de sizden istediği şey tam da bu!

Yeni işinizde gelişme kapasitenizi ve öğrenme eğrinizi bu zayıflığınızın farkındalığı sayesinde görebileceğinizi sözlerinize ekleyebilirsiniz. Orijinal ya da orijinalmiş gibi görünen cevaplar oldukça etkileyici olabilecekken abartı, sahte ya da hesaplanmış cevaplar tam aksine bir etki yaratacaktır. Görüşmenizin her anında dürüst olmanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.

En zayıf noktanız olarak “mükemmeliyetçilik” cevabını vermeniz muhtemelen karşı taraf için hiç ilginç olmayacaktır. Konuyu tek bir kelimeyle anlatmak yerine ona doğru giden bir yol çizmek en doğru hamle olabilir. Sorunu nasıl çözeceğinizi rotanızın sonuna eklemek size katkı sağlayacaktır.

Zayıf noktanızın ne olduğundan bağımsız olarak görüştüğünüz kişiye onu çözmek ya da çözmeyi denemek için atabileceğiniz adımlardan bahsetmeyi ihmal etmeyin. Şunu unutmayın ki sorunlar, nasıl çözülebildikleriyle ilgi çekici hale gelirler.

İlgini Çekebilir: İş Görüşmenizden Önce Sakinleşmenin 5 Yolu!

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.