Mülakat | “Bu işi neden istiyorsunuz?” Sorusuna Verilebilecek Cevaplar!

Mülakat denilince vazgeçilmez anlardan birisi de neden o işi istediğinizin size soruluyor oluşudur. En az “Bize biraz kendinizden bahsedin!” sorusu kadar klişe olan bu soru, gözünüzü korkutmasın. O pozisyonda olmanın neden kendiniz ve şirket için anlamlı olduğunu tutarlı ve dürüst bir şekilde anlatın.

  1. Yeni işinizin kariyerinize nasıl ışık tutacağından bahsedin.

Şimdi de kariyerinizi şekillendirirken yeni işinizin rolünü karşı tarafa anlatma zamanı. Öyle bile olsa görüştüğünüz kişiye şirketi bir basamak olarak gördüğünüz imajını vermeyin. Kariyeriniz için önemine doğru vurgu yapmanız halinde orada ne kadar uzun soluklu bir takım arkadaşı olacağınızın sinyallerini vermiş olursunuz.

  1. Takıma katılmanın sizi ne kadar heyecanlandırabileceğinden bahsedin.

Hem işi almak için heyecanınızı dile getirmenin hem de şirketin işleyişi hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunuzu belirtmenin yolu işte bu kadar basit! Bunu mülakat anında yaparken sözlerinize dikkat etmeniz ve araştırmanız konusunda kendinize güveniyor olmanız önem taşıyor. Lafı fazla uzatmadan birkaç faktör ve örnek sunarak bu sorudan da sıyrılabilirsiniz.

  1. Yeteneklerinize ve becerilerinize dikkat çekin.

Sizi bu işe iten şey ya geçmişte yaşadığınız olumlu ya da olumsuz deneyimleriniz ya da sizi şekillendiren yeteneklerinizdir. Sizden istenenin ne olduğuna odaklanarak yeteneklerinizle aralarında ilişki kurun. Son işinizde kötü bir deneyim yaşadıysanız da şikayet eden bir dilden uzak bir şekilde konuya değinebilir, çözüm yolu aradığınızı ifade edebilirsiniz.

Bu üç maddeyi harmanlayarak doğru cevaba ulaşabilir, görüşmenizin bu kısmını da kolayca atlatabilirsiniz!

İlgini Çekebilir: İş Görüşmenizden Önce Sakinleşmenin 5 Yolu!

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.