LinkedIn Profilinizde Olmazsa Olmaz 4 Madde

LinkedIn kendinize “network” oluşturmak için mükemmel bir platform. İşinizle, eğitiminizle ve uğraşlarınızla alakalı yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Pek çok farklı etkinliğe ve eğitime katılabilirsiniz. Şirketlerin paylaştığı pek çok ilandan kendinize yeni bir iş veya staj bulabilirsiniz. İşte LinkedIn profilinizde dikkat çekmeniz için gerekenler!

Uygun bir profil fotoğrafı

LinkedIn’de insanların sizin hakkınızda göreceği ilk şey profil fotoğrafınız olacaktır. İyi bir profil fotoğrafı profilinizi çok daha çekici kılacaktır. LinkedIn’de genellikle çok fazla resmi olmayan ama sosyal medyada arkadaşlarınızla masa başında paylaştığımız türde de olmayacak fotoğraflar tercih ediliyor. Giyiminizin ve arka planın uygun olduğu, yüzünüzün net çıktığı her fotoğrafınız iyi profil fotoğrafı olmaya aday. İsterseniz kendi telefonunuzla bile çekilebilirsiniz.

Geçmiş deneyimleriniz ve eğitim bilgileriniz

İş arayışındaysanız veya bir ilana başvurduysanız eğitim bilgileriniz ve geçmiş deneyimleriniz işveren kişilerin bakacağı en önemli şeylerden biri olacaktır. Bu bilgilerinize profilinizde yeteri kadar detaylı yer vermeniz gerekiyor. Örneğin geçmiş pozisyonunuzda tam olarak ne yaptığınızı ne ile ilgili olduğunu kısaca 1-2 cümle ile anlatabilirsiniz. İşveren kişinin gözünde daha kesin bir izlenim bırakmanıza yardımcı olacaktır.

Gönüllü deneyimleriniz

Birçok kişinin tahmininin aksine gönüllü deneyimleriniz de maaşlı iş tecrübeleriniz veya staj deneyimleriniz kadar önemli. Bir LinkedIn anketine göre profesyonel işe alım uzmanlarının %41’i gönüllü deneyimlerin iş tecrübesi kadar önemli olduğunu söylüyor. Gönüllü deneyimleriniz, iş tecrübelerinizin gösterdiği teknik kabiliyetinizin aksine sosyal kabiliyetlerinizi daha ön plana çıkarıyor. Takım çalışmasına olan yatkınlığınızı ve empati gücünüzü yansıtmakta faydalı oluyor. Bu tür sosyal yetenekler işe alım süreçlerinde sizi diğerlerinden daha üst seviyeye taşıyabilir.

Yetenekleriniz

Yapılan araştırmaya göre LinkedIn profilinizde yeteneklerinize yer vermeniz profilinizin potansiyel işverenlerin karşısına çıkma olasılığını %14 artırıyor. Profilinizde yer vereceğiniz yetenekleriniz sosyal veya teknik alanlarda olabilir. Teknik yetenekleriniz pozisyon gereklilikleri konusunda sizi diğerlerinin önüne geçirebilir. Sosyal yetenekleriniz ise işverenlerin sizin hakkınızda daha detaylı bir izlenime sahip olmalarını sağlayabilir. Yeteneklerinizi ekleyerek çok yönlülüğünüzü gösterebilirsiniz.

Son olarak en önemlisi LinkedIn’i aktif bir şekilde kullanıyor olmanız. Ne kadar fazla bağlantınız olursa ve ne kadar fazla post ile etkileşime geçerseniz diğer insanlar tarafından o kadar fazla fark edileceksiniz. 

İlginizi çekebilir: Üniversitedeyken bunları yapmayın!

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın