Kendinizi Geliştirebileceğiniz Keyifli ve Pratik 5 Hobi Önerisi

Hepimiz uzun bir pandemi sürecinden geçiyoruz. Bu dönemde kendi motivasyonumuzu korumak adına hepimiz yeni şeyler denedik. Edindiğimiz hobiler de bunlardan bazılarıydı. Peki ya bir hobi edinmek için yeteneğimiz olması gerekiyor mu? Elbette hayır. Bir hobiyi hobi yapan şey onu ne kadar severek yaptığımızdır. O işte iyi olup olmamamız, ya da yeteneğimizin olması gerekmez. Önemli olan kendi ilgi alanımıza göre seçim yapmak ve o hobiden kolayca sıkılmayacağımıza emin olmaktır. Bunu anlamak için ise tek yol denemektir. Kimileri spor kimileri sanatsal alanlarda kendilerine hobiler seçmeye çalışırlar fakat bazen bu durum hüsran ile sonuçlanır ve o kişiler pes eder. Halbuki pes etmeden yeni şeyler denemeye devam etmeliyiz. Bu yüzden bu yazıda, keyif veren ve aynı zamanda kendimizi geliştirebileceğimiz basit hobilerden bahsedeceğim.


Fotoğrafçılık

Fotoğrafçı olmak için pahalı makinelere ve güzel manzaralara her zaman ihtiyaç yoktur. Telefonunuzun kamerası ile etrafınızda olup biten ya da herhangi bir nesneyi rahatlıkla fotoğraflama şansınız vardır. Belki bir bina, bir yemek, duvar, sevdiğiniz biri… Elinize kamerayı aldığınız anda artık her şey sizin elinizdedir. Önemli olan gözünüze güzel geldiği anı yakalamaktır. Aynı zamanda fotoğrafçılığı güzel bir hobi yapan şeylerden birisi ise gördüklerinizi kalıcılaştırmaktır. Resim çizerek bunu yapmak saatler alabilir fakat fotoğraf çekerek bunu saniyeler içinde elde edebilirsiniz. Daha sonrasında çektiğiniz fotoğrafları albüm yapabilir, blogunuzda kullanabilir ya da sosyal medya platformlarında paylaşabilirsiniz. Böylelikle pek çok insan dünyayı sizin gözünüzden görmüş olacaktır.


Blog Açmak

Bazen fikirlerimizi, tavsiyelerimizi, yaptıklarımızı paylaşmak isteriz. Bunu yapmak için etrafımızda her zaman birileri olması gerekmez. Sevdiğimiz herhangi bir şey üzerine blog açarak da bunları paylaşabiliriz. Örneğin; bir gezi bloğu ya da bir mekân tavsiyesi bloğu açarak gittiğimiz gördüğümüz yerleri önerebiliriz ya da bazen içimizi bir yazıya dökerek bizim gibi hisseden insanlara yalnız olmadığını hissettirebiliriz. O insanlar da bize yalnız olmadığımızı hissettirir. Böylelikle bir blog açarak aslında hem pek çok insanla uzaktan da olsa bir bağ kurmuş oluruz hem de kendimiz için güzel bir hobi edinmiş oluruz.


Online eğitimler ve araştırmalar

Bu seçenek hem bize oldukça şey katan hem de evimizden yapabileceğimiz güzel hobilerden birisidir. İnternet bize sınırsız imkân sunan bir dünyadır. Bazı sitelerdeki ücretsiz kurslardan faydalanıp kendimizi geliştirerek sertifika alabiliriz. Böylelikle iş dünyasında da işimize yarayabilecek bir hobi edinmiş oluruz. Kurslar haricinde merak ettiğimiz bir konuyu araştırmak ve araştırdıkça daha çok konuyu merak etmek de oldukça eğlenceli olabilmektedir. Burada önemli olan gerçekten keyif aldığımız konuları seçmektir. Doğru konular üzerinde araştırma yapmak ya da eğitim almak hem bir hobi hem de inanılmaz bir kişisel gelişim yoludur.


Freelance çalışmak

Düzenli çalışmaya vaktiniz yoksa ve para kazanmak istiyorsanız freelance işler tam size göre. Hobi tadında olan bu işler ile tasarım yaparak, içerikler üreterek hem hobi edinmiş olursunuz hem de edindiğiniz bu hobiden para kazanmış olursunuz. “Freelance” işleri bulmak bazen zor olabilir fakat bulunduğunda gerçekten birden fazla faydası olan, hem eğlenceli hem de para kazandıran hobiler arasında yer alabilir.


Yoga ve meditasyon

Hayatımızın stres dolu ve yoğun olduğu bu dönemlerde biraz nefes almaya ve sakinleşmeye hepimizin ihtiyacı var. Bu konuda devreye yoga ve meditasyon giriyor. Fiziksel güç gerektirmeden, zihnimizi ve bedenimizi sakinleştirmek için yapabileceğimiz bu hobi sayesinde hem sağlığımız olumlu yönde etkilenecek hem de daha kaliteli bir yaşam sürebileceğiz. Bu konuda çeşitli salonlar olduğu gibi evden de uygulamalar ve videolar sayesinde yoga ve meditasyon yaparak olumlu sonuçlar alabilirsiniz.

Aslında bu liste uzar gider ama masraflı olmayan ve tek başımıza evden bile yapabileceğimiz basit ve yeteneğe ihtiyaç olmayan hobilerden öneri oluşturmak istedim. Bunlar ve bunların haricinde de olan yüzlerce hobi var ve hobiler aslında tahmin ettiğimizden çok daha önemlidir. Hobiler bizim zevklerimizi oluşturan, bizi biz yapan şeylerdir. Bu yüzden hobilerden kaçınmamalı ve deneyebildiğimiz kadar çok hobi denemeliyiz.


İlginizi çekebilir: Nostaljik Trend: Analog Fotoğrafçılık

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın