İş Yerinde Profesyonelliği Korumak İçin 7 İpucu

İşyerinizde yaptığınız işler kadar profesyonelliğiniz ve insanların saygı duracağı duruşunuz da bir o kadar önemlidir. Elbette kimse “ofisin tembeli” olarak anılmak istemez. Sizin için iş yerinde profesyonelliği korumak için 7 ipucu listelendi!

Saygılı Olun

Müdürünüz ya da amirinizin neden o mevkide olduğuna anlam veremeseniz hatta kimi zaman onu anlamsız bulsanız bile gerçek fikirlerinizi bazen gizlemek zorundasınız. Eninde sonunda çok açık sözlülük size negatif ortamlarda fayda sağlamaz. Size “kıskanç” damgası bile vurulması ihtimaline karşın kişilere, ortamlara ve size belki de korkunç gelen fikirlere saygılı olmalısınız. Onlarla aynı fikirde olmasanız bile saygılı bir tutum sergilemeye önem göstermelisiniz.


Giyim

Profesyonellik söz konusu olduğunda dış görünüşünüz, tavrınızı tamamlıyor olur. İyi bir iş kıyafetini hazırlayıp tercih etmek, sabahları sizi daha özgüvenli ve hazır hissettirebilir. Tıpkı zırhınızı kuşanıp savaşınıza gidiyormuşsunuz gibi! Hiçbir zaman abartmadan özenli olmanız, işinize ve muhatap olduğunuz insanlara karşı ne kadar özenli olduğunuzu da çevrenize kanıtlar.


Dakiklik

Zamanında işe gelmek belki de işyerinde profesyonelliğinizi göstermenin ve süreçteki üst yönetim tarafından fark edilmenin en iyi yollarından biridir. Eğer toplantı saatiniz belliyse sizin orada sadece 5 dakika erken hazır bulunup karşı taraf kim olursa olsun karşılıyor olmanız oldukça iyi bir izlenimdir. Birkaç dakika geç kalmalar teker teker masum gözükse de totalde önünüze bir tabakta sunulabilir.


Olumlu Olun

İşinizi ne kadar çok severseniz sevin, olumsuz geri bildirimler veya çok da hoşlanmadığınız meslektaşınızın sizi üzmek için bir şey söylemesinden dolayı kırılabilirsiniz. Durum ne olursa olsun deyim yerindeyse “Polyannacılık” oynamak işleri rahatlatır. Herkesten sizin kadar profesyonel bir şekilde davranmasını bekleyemezsiniz, değişime kendinizden başlamanız gerekir.


Güvenilirlik

Çizdiğiniz güvenilir, açık ve dürüst çizgi hem mesai arkadaşlarınız hem de yöneticileriniz tarafından değerli görülür. Gerek geç kaldığınızın bahanesini açıklarken gerekse ofisteki masa arkadaşınızın yöneticiniz hakkında söyledikleriyle ilgili kapalı bir kutu gibi davranırken tutumunuzdan vazgeçmemeniz gerekir. Evet, karşılığı ne olursa olsun…


Çalışma Alanınızı Düzenli Tutun

Araştırmalara göre düzenli ve organize bir çalışma alanı, başarıyı doğru orantılı olacak şekilde artırıyor. Aynı şekilde bir masa üzeri düzenleyicisi ya da ajandanızla öncelikli görevlerinizi sınıflandırabiliyorsunuz. Düzen, ihtiyacınız olan belge ya da bilgiye ulaşmanız için çaba sarf ederken kaybettiğiniz zamanın neredeyse yarısını size geri kazandırır!


İletişimde Görgü Kurallarına Dikkat Edin

Tam anlamıyla yarım ağız yapılan telefon görüşmeleri ya da isteksiz cevap verilen e-mailler olumsuz bir izlenim yaratmanıza sebep olur. Telefonu enerjik ve karşı tarafı dinler biçimde karşılamalı, yoğun olduğunuz ve ilgilenemediğinizde de bunu açıkça belli etmelisiniz. Karşı tarafa duyduğunuz saygıyı somut çevrenize de göstermeli, kalabalık bir alanda uzun görüşmelerden kaçınmalısınız. Emin olun ki mailinizin sonunda karşı tarafa iyi haftalar dilemeniz klavyede basacağınız 11 tuştan daha değerli

İlginizi Çekebilir: Beceri Tabanlı CV Nasıl Oluşturulur?

Youthall’da işveren markası profilinizi oluşturmak için hemen tıklayın.

 

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.