İdeal Özgeçmiş Uzunluğu ile İlgili Merak Edilen Her Şey

İdeal özgeçmiş uzunluğu ile ilgili her şey burada! Kaç sayfa kullanacağınıza ve sayfalarınızda neye yer vereceğinize karar vermek için yazıyı okumaya devam edin!

Özgeçmişinizin yetenekleriniz ve başarılarınızın üst düzey bir görünümünü olduğunu unutmamalısınız. Okuyucuyu daha fazla bilgi istemeye ikna etmeyi hedeflerseniz, mülakatlarınızın önünü açmış olacaksınız. Bu nedenle iki ana tuzaktan kaçınmakta fayda var?

Özgeçmiş Tuzakları Nelerdir?

  • Özgeçmişinizi  oluştururken cimri yapmaktan çekinin, bu sizi hafif biri gibi gösterecektir.
  • Çok uzun bir özgeçmiş oluşturursanız, okuyucu bunalmış hissedeceği için okumayı durduracaktır.

Tuzaklar hakkında daha ayrıntılı bilgi almak ve özgeçmişinize kesinlikle eklememeniz gerekenleri öğrenmek için tıklayın!

Bir, iki sayfalık bir sonuç sizin için yeterli olacaktır. Değinmek istediğiniz çok nokta var ise, bunları gruplandırmak ve listeleyerek göstermek okuyucuyu sıkmayacaktır.

Özgeçmişinizin sayfa sayısını seçmek için üç adımlı bir süreç kullanabilirsiniz. Öncelikle, okuyucunun özgeçmişinizde ne görmek istediğine karar verin. Eşleşen temel becerilerinizi, deneyiminizi, niteliklerinizi ve başarılarınızı listeleyin. Son olarak ana tuzakları aklınızda tutarak bir özgeçmiş hazırlığı yapabilirsiniz. 

İşe alım yöneticileri, genellikle hızlı bilgi edinmek isteseler de sayfa sayısı da ikincil bir faktör olarak ön plana çıkmaktadır. Araştırmalara göre iki sayfalık, iyi düzenlenmiş, gözden geçirilmesi kolay bir özgeçmiş, bir sayfalık sıkıştırılmış bir metin bloğundan veya altı sayfalık yoğun bir bilgilendirme içeren özgeçmişlerden önde durmaktadır. 

Başlangıç ​​sorumuz şuydu: Bir özgeçmiş uzunluğu ne kadar olmalı? Özetle; kurumsal dünyada, iki sayfalık bir özgeçmiş varsayılan seçimdir. Akademik, resmi ve bilimsel sektörlerde 3+ sayfalık bir özgeçmiş ise daha iyi sonuç vermektedir. 

Özgeçmişte fotoğraf olur mu?

CV

Akıllardaki en önemli soru da özgeçmişe fotoğraf yüklenmeli mi yüklenmemeli mi? Bu sorunun cevabı ise burada, korkmayın!

Başvuru süreçlerinizde her zaman olumlu bir seçim yaptığınızdan emin olmakta fayda vardır. Unutmayın ki beklenenlere uygun bir özgeçmiş ile başvuruda bulunmak sizi bir adım öne çıkaracaktır.

6 Özgeçmiş Yazma İpucu

  1. Daha önceki iş ve stajlarınızda neler başardığınızı ve deneyimlerinizle geliştirdiğiniz becerileri listeleyin.
  2. Her zaman bir işverenin aradığı işe özgü beceriler olsa da, çoğu işveren bazı genel becerilere sahip olmanızı da isteyecektir. Bu genel iş becerilerine bazen “istihdam edilebilirlik becerileri” denir. İstihdam edilebilirlik becerilerine sahip olmak, bir iş bulmanıza yardımcı olabilir.
  3. Özgeçmiş hakkında ek bilgi için şirketin web sitesine bakın. Özgeçmişinizde listelemenizi istedikleri belirli bir bilgi olup olmadığına bakın. Uygulama sayfasında listelenen belirli yönergeler olabilir. Daha yaratıcı bir işe başvururken özgün ve esnek bir biçim seçin. Finans veya pazarlama alanında bir iş düşünüyorsanız, “Kelime” becerilerinizi öne çıkaran bir format seçin.
  4. Başvurduğunuz işi düşünün. Şirketi araştırın. İyi bir özgeçmiş, başvurduğunuz belirli iş ve şirkete göre uyarlanmıştır.
  5. Modern ama profesyonel bir biçim kullanın. Kısa, net ve kesin yapın. Gereksiz bilgilerden kaçının.
  6. Özgeçmişinizde referansları listelemeyin ancak görüşme sırasında onlara referanslar, telefon numaraları, adresler vb. sağlamaya hazırlıklı olun.

 

Bir yanıt yazın