Google My Business Nedir? Nasıl Kullanılır?

Gerçek dünyadaki işletmenizi sanal ortama taşıdıktan sonra çok daha fazla yeni müşteriye ulaşabilmek için onlarca yola sahipsiniz. Bunlardan en önde geleni şüphesiz Google’ın en önemli servislerinden biri olan ve daha önceleri Google Places olarak da bilinen Google My business, yani Google Benim İşletmem. Bugün sizlere Google My Business nedir, işletmeniz için neden önemlidir, bu aracı nasıl kullanabilirsiniz ve bu muhteşem araç yerel SEO çabalarınızı nasıl destekler bunun hakkında konuşmak istiyoruz. Dilerseniz vakit kaybetmeden başlayalım!


Google My Business (Google Benim İşletmem) Nedir?

Google My Business, internette işletme profili oluşturmanıza ve profilinize işletmeniz hakkında ek bilgiler ekleyerek güçlendirmenize olanak sağlayarak daha fazla müşteriye ulaşmanıza yardımcı olan bir Google servisidir. Google My Business’ı diğer Google ürünlerinden ayıran en büyük farklardan biri, markanız için bir internet sitesine sahip olmasanız bile arama sonuçlarında listelenmenize ve sıralanmanıza olanak sağlamasıdır. Bu aracın önemi, Google’da yapılan arama sonuçlarında tıklanma oranlarının yaklaşık %75’nin ilk sayfada yapıldığı göz önüne alındığında çok daha anlamlı hale geliyor.



Google My Business’ı Nasıl Kullanabilirim? 

Google, Google My Business’ı küçük ve orta ölçekli firmaların ilk sayfada yer alan büyük ölçekli firmalara karşı rekabet edebilmesine yardımcı olabilmek ve onların da tıpkı rakipleri gibi arama sonuçlarının üst sıralarında müşterilere görünür olmasını sağlamak amacıyla oluşturdu. Peki, eğer siz de küçük veya orta ölçekli bir işletme sahibi olarak bu aracı kullanmak istiyorsanız ne yapmalısınız?

Diğer Google ürünlerine kıyasla Google My Business’ın kullanımı oldukça kolaydır. Bu aracı kullanmanız için öncelikle ya mevcut olan ya da yeni oluşturduğunuz Google hesabınızla Google My Business üzerinden oturum açmanız gerekmektedir. Daha sonra; işletme adınız, açık adresiniz, telefon numaranız, email adresiniz, sunduğunuz ürünleriniz ve hizmetleriniz, işletmenize ait fotoğraflar, çalışma saatleriniz ve eğer varsa web sitesi adresiniz gibi markanıza dair gerekli olan tüm bilgileri eklemelisiniz. 

Bu adımları takip ederken dikkatli olmanız gereken iki önemli konu var. Bunlardan ilki, profilinize işletmeniz hakkında ne kadar çok bilgi eklerseniz sektördeki rakiplerinizi geride bırakma şansınızın da o kadar artırdığı. İkincisi ise profilinizi oluştururken verdiğiniz tüm bilgilerin doğru, anlaşılır ve eksiksiz olması gerektiğidir. Aksi takdirde potansiyel müşterilerinizi gerçek birer müşteriye dönüştüremeyeceğiniz gibi işletmenizin karlılığına da ciddi zararlar verebilirsiniz. 

Yukarıda bahsettiğimiz adımları doğru bir şekilde tamamladıktan sonra son olarak işletmenizi doğrulamanız gerekir. Kayıt işleminin tamamlanmasıyla hesabınıza girebilmeniz için açık adresinize e-posta yoluyla bir doğrulama kodu gelecektir. Artık bu aracı kullanmak için hazırsınız!


Google My Business ve SEO

SEO olarak bilinen arama motoru optimizasyonu ile internetteki marka kimliğinizi geliştirerek daha fazla müşteriye ulaşmanın ne kadar önemli olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Eğer global bir markadan ziyade yerel bir marka sahibiyseniz ve işletmeniz bölgesel bir alanda faaliyet gösteriyorsa yerel SEO’yu da mutlaka duymuşsunuzdur. Bu noktada küçük veya orta ölçekli bir işletme olarak büyük ölçekli rakiplerinizle rekabet edebilmenizi kolaylaştıran ve bölgenizde yaşayan potansiyel müşterilere daha rahat ulaşmanıza yardımcı olan Google My Business, işletmeniz için düşündüğünüzden daha yararlı olabilir. 

Unutmayın ki internet dünyasında yerel bir işletme olarak markanızın müşterilerin karşısına çıkması için hem alaka düzeyiniz hem de bu müşterilere gerçek dünyadaki fiziki uzaklığınız hayati bir rol oynar çünkü bu iki önemli etken, aramalarda müşterilerle en iyi şekilde eşleşmenizi sağlar. Bu da tam olarak yerel SEO’nun yapmakta olduğu şey!


Google My Business Ücretli Mi?

Küçük veya orta ölçekli bir işletme sahibi olarak Google My Business ücretli mi diye merak ediyorsanız endişelenmenize gerek yok. Google’dan alacağınız bu servisi tüm özellikleriyle birlikte ücretsiz kullanabilirsiniz.  

Sonuç olarak Google tarafından sunulmuş Google My Business sadece işletmenizin çevrim içi dünyada varlığını oluşturmak veya geliştirmek için size yardımcı olmakla kalmaz aynı zamanda yerel SEO çabalarınızı güçlendirerek uzaklık ve alaka düzeyine göre işletmenizin yakınlarında bulunan potansiyel müşterilerle işletmenizi en iyi şekilde eşleştirerek çevrim içi dünyada markanızı daha görünür kılar.


İlginizi çekebilir: İnternet Zekamızı Nasıl Etkiliyor? Google Etkisi

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın