SEO Nedir? Neden Önemlidir?

Günümüzde hepimizin hayatı, içinde yaşadığımız dijital dünyaya göre şekilleniyor. İnternet belki de dünyanın en büyük kütüphanesi, arama motorları dünyanın en güçlü ve komplike kütüphanecileri ve milyonlarca kitap da milyonlarca web sayfası… Bu noktada Google başta olmak üzere diğer tüm arama motorları hem mevcut hem de potansiyel kullanıcılarına en alakalı kitabı yani en alakalı web sitesini göstermeye çalışıyor. Peki bu nasıl mümkün olabilir?

Arama Motorlarında Daha Üst Sıralarda Yer Almak Neden Önemli?

Dijital çağın getirdikleri karşısında, web siteleri artık çok daha önemli bir pazarlama aracı haline geldi ancak çevrim içi dünyanın getirdiği güçlü rekabet içinde işletmenizin çevrim içi varlığını oluşturmak, geliştirmek ve güçlendirmek oldukça zorlu olabilir. Bir işletme olarak bilgi vermek veya satış yapmak için bir web sitesi oluşturmanız ne yazık ki sizin arama motorlarında üst sıralarda yer alacağınız anlamına gelmiyor ancak çevrim içi varlığınız ve işletmenizin başarısı arasında çok güçlü bir ilişki var.

Hemen hemen hepimiz bir internet kullanıcısı olarak Google’da merak ettiğimiz bir şey aradığımızda sadece ilk sayfaya bakıyoruz. Bunun nedeni ise çok açık: Yüzlerce hatta binlerce web sayfası arasından bizim öğrenmeyi istediğimiz bilginin ilk sayfada yer alması. Bu her ne kadar kullanıcılar olarak bizim açımızdan zaman tasarrufu için bir fırsat olsa da web site sahipleri için durum tam tersi. Diğer bir deyişle, kullanıcılar en alakalı içeriği görmek isterken içerik sahipleri de arama motorlarının üst sıralarında yer almaya çalışarak tıklanma oranlarını artırmak istiyor. Burası tam olarak SEO olarak da bilinen arama motoru optimizasyonu dünyasının başladığı yer.

SEO Nedir ve Neden Önemlidir?

Sadece global ölçekte kullanılan Google, Bing, Yahoo! gibi arama motorlarının yanı sıra Çin’in Baidu’su gibi dünyanın belli ülkelerinde daha yaygın olarak kullanılan tüm arama motorları, bir web sayfasını anlamak, dizinine eklemek ve arama yapan kullanıcılarının karşısına bu web sayfaları arasından en alakalı içeriğe sahip olanı çıkarabilmek için güçlü ve benzersiz algoritmalara sahiptir. Arama motorları, web sayfalarını algoritmalarına uygun olarak dizinine ekledikten sonra içerikler alaka düzeyine göre SERP olarak da bilinen arama motoru sonuç sayfasında sıralanır. Tahmin edilebileceği gibi üst sıralarda yer alan web sayfaları diğerlerine göre çok daha fazla tıklanma alacaktır. Tam da bu noktada SEO’nun amacı sizi arama motoru sonuç sayfalarında en üst sıralara taşıyabilmektir.

Sonuç olarak, web sitenizdeki organik ve ücretsiz trafiği artırmak için kullanabileceğiniz stratejileri içeren verimli ve güçlü bir SEO stratejisine sahip olmanız, sektördeki rakiplerinizi geçerek çevrim içi varlığınızın öne çıkmasındaki “kilit” anahtardır.

İlginizi çekebilir: WordPress’te SEO Kullanarak Makale Yazmak 

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın