94. Akademi Ödülleri: Yılın Öne Çıkan Filmleri

Bir gelenek haline gelen Akademi Ödülleri’nin 94’üncüsü bu sene 28 Mart’ta sahne alacak. Birbirinden iddialı filmler, oyuncular ve yönetmenler 28 Mart gecesi ödüllerine kavuşacaklar. Bu yazımızda, sizlere Oscar Ödül Töreni’nde öne çıkabilecek filmlerden bahsedeceğiz. Gelin, neymiş bu senenin o akılda kalan filmleri hep beraber göz atalım!

The Power of the Dog



En şöhretli ödül olarak görülen Best Picture’dan tutun da En İyi Erkek Oyuncu ödülüne kadar tamı tamına 11 farklı alandan aday gösterildi Power of the Dog. Başta Benedict Cumberbatch olmak üzere çok zengin bir oyuncu kadrosuna sahip olan filmde eski zamanlardaki Batı yaşantısına tanıklık ediyoruz. Kardeşinin bir kadın ile evlenmesiyle birlikte gerilen ortamda birbirine duyulan nefretin gün geçtikçe aşka dönüştüğünü gözlemliyoruz. Özellikle oyuncuların performansları ve yetenekli yönetmenin başarılı direktifleriyle öne çıkan filmi izlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Dune



Bu senenin belki de en çok beklenen filmlerinden biri olan Dune, izleyenlerini tatmin etmiş gibi gözüküyor. Sinemada yüksek gişe sayılarına ulaşan film bu başarısını Akademik Ödüller’e de taşımış gibi. Frank Herbert tarafından kaleme alınan başarılı fantastik-kitap serisi Dune’u konu alan filmde Timothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac ve Javier Bardem gibi kendini kanıtlamış yetenekli oyuncular bulunmaktadır. Ayrıca yönetmen koltuğunda da Blade Runner: 2049 ve Arrival filmlerini yönetmiş başarılı yönetmen Denis Villeneuve oturmaktadır. Bu yılın iz bırakan filmlerinden biri olan Dune’un Akademi Ödülleri’nde hangi ödülleri kazanacağı büyük bir merak konusu.

Drive My Car



Ryusuke Hamaguchi’nin yönettiği bir drama filmi olan Drive My Car’da arabada geçirilen bir yolculuk ile birbirlerine yabancı olan iki insanın zamanla olan yakınlaşmalarına ve iç döküşlerine tanıklık ediyoruz. Eşini kaybetmenin hüznünü yaşayan Yusuke Kafuku ve annesini kaybeden Watari Olara birbirlerine başlarından geçen olayları ve pişmanlıklarını anlatırlar. İzleyiciye hikayeyi çok iyi bir şekilde geçiren film Cannes Film Festivali’nde en iyi senaryo ödülü kazanmıştır. Bu sene Akademi Ödülleri’nde 4 farklı dalda aday gösterilen Drive My Car’a karşı olan beklenti oldukça yüksek.

Licorice Pizza



70’lerin başlarında geçen bu film Alana Kane ve Gary Valentine’ın yaşadıkları olayları ve aşkla tanışmalarını konu alıyor. Uzun bir aradan sonra film çekimlerine geri dönen Paul Thomas Anderson etkileyici yönetmenliğini hala sürdürüyor. O zamanları çok iyi bir betimlemeyle anlatarak izleyicinin eskiye dönmesini sağlıyor. Gary Valentine’ı oynayan Cooper Hoffman genç yaşına ve ilk film tecrübesi olmasına rağmen muazzam bir iş çıkarıyor diyebiliriz. Licorice Pizza, yönetmenlik, senaryo ve Best Picture dallarında aday gösterildi. Paul Thomas Anderson’ın ve filmin oyuncu kadrosu bu seneki Akademi Ödülleri’nde çok iddialı diyebiliriz.


İlginizi çekebilir: 8 Mart’a Özel Başarılı Kadınları Anlatan 8 Film

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın