Yeni Bir İşi Kabul Ettikten Sonra Yapmanız Gerekenler

Yeni işiniz için tebrikler! Akşama arkadaşları toplayıp bir kutlamaya çıkabilir, ya da hafta sonu evde sevdiklerinizle sakin bir tebrik yemeği hazırlayabilirsiniz. Bunlar haricinde yeni işinizi kabul ettikten sonra eskisiyle vedalaşmak için dikkat etmeniz gereken bazı adımlar vardır. Tabii yenisine hazırlanmak için de… Geçiş sürecinin daha sorunsuz geçmesi için yeni bir iş kabulünden sonra yapmanız gerekenleri listeledim!

Derin bir nefes alın ve patronunuzla konuşun

İşvereninize ya da saygı duyduğunuz patronunuza işinizden ayrıldığınızı söylemek için gergin hissediyor olabilirsiniz. İyi tarafından bakın ki bu, onun duyduğu ilk istifa değil. Eğer sizin ona duyduğunuz kadar size saygı duyan bir patrona sahipseniz zaten kendisi sizin için en doğrusunu isteyecek ve gelişiminiz adına mutlu olacaktır. Onu sevseniz de sevmeseniz de profesyonel anlamda doğru açıklama yapma nezaketini göstermek zorundasınız.

Zamanınızdan En İyi Şekilde Yararlanın

Yeni işinize başlamadan kısa bir süre önce diğer işinizi bıraksanız bile(evet, bir hafta sonu zaman dilimi olsa bile) zamanınızı kendiniz için doğru kullanın. Yeni ortamınızda öğrenmeniz gereken çok şey olacak, artık konfor alanınızdan çıktınız. Hayatınızı böylesine yeniliklerle dolu bir döneminde organize etmenizde fayda var. Kirli bir apartman dairesi, evcil hayvanınızın bekleyen aşıları ya da evdeki boş buzdolabı yeni başlangıçlarınız için size yardımcı olmayacaktır. Yenilikler esnasında başınızı ağrıtacak tüm ayak işlerinizi aradan çıkarın, bir sonraki tatiliniz ne zaman? Kim bilebilir…

İş Geçiş Planınızı Tasarlayın

Geçiş faaliyetlerinin nasıl gerçekleşeceğini açıklamak, açığınızı kapatmak ve ekibinize durum hakkında bilgilendirme yapmak patronunuzun en doğal hakkıdır. Son bir toplantı organize edin ve ona günlük sorumluluklarınızı geçiş döneminde en iyi kimin halledebileceği ile ilgili ayrıntılı bilgiler verin. Gerekirse kimi ve neyi özel olarak kısa bir eğitime tabi tutacağınızla ilgili bir program vermeniz, bir B planınız olduğunu kanıtlar.

Yeni İşvereninizle İletişime Geçin

Kabul mektubunuzun imzalanması ve bir başlangıç tarihine karar vermenizden sonra bile iletişimde kalmaya devam etmelisiniz. Acilen ilgilenmeniz gereken sağlık raporları, insan kaynakları evrakları olabilir, onların zamanında teslim edilmesi ve sizin tüm bunlardan güncel olarak haberdar olmanız da kaçınılmazdır. Yeni iş yerinizle uzun süre iletişimsiz kalmak, başlangıçta hiç de harika bir mesaj olmayabilir. İş arkadaşlarınız size mailden ya da LinkedIn’den tebrik için ulaşırsa onlara geri dönün ve ekibin yeni parçası olmak için çok heyecanlandığınızı söyleyin. Henüz şirkete adım atmadan “ofisteki yeni çalışan” imajını kıracaksınız!

İlginizi Çekebilir: 5 Maddede Popüler İşveren Markası Trendleri 2020

Youthall’da işveren markası profilinizi oluşturmak için hemen tıklayın.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.