5 Maddede Popüler İşveren Markası Trendleri 2020

Popüler İşveren markası trendleri son dönemlerde insan kaynaklarının en gündem konularından biri. İşveren markası uygulamaları, değişen teknoloji ve yeteneğin beklentilerinin de sürekli değişmesinden dolayı her yıl önemini arttırmaya devam ediyor.

İşveren markasının gelişimi ile içinde bulunduğumuz dönem artık adaya dayalı bir pazarı içermeye başladı. Bunun anlamı artık siz adayı seçmiyorsunuz, aday işveren markasını beğendiği şirketleri seçiyor. Şirketlerin başarısı artık çalışanlarına da müşteri gibi önem vermelerinden geçiyor.

2020 yılında gündemde olacak popüler işveren markası trendlerini sizin için hazırladık. İşveren markası trendlerini gözden geçirin ve değişimden haberdar olun!


1. Yönetim Kurulu toplantılarında işveren markası ve yeteneği çekme konuları da yer alacak.

İnsan kaynaklarının iş stratejisi planlamalarında yerini almaya başladığı bu dönemde, işveren markası stratejileri de önemli konular arasında olacak. Yeteneği çekme konusunda yatırım yapan şirketler, yeteneğin gözünde büyük bir avantaj elde edecekler. Bu yatırımı yapan şirketler doğru zamanda en iyi yeteneği çekerek ekiplerine dahil edebilecekler.


2. İşe alım süreçlerinin mobil versiyonları yangınlaşacak.

Başvuru yapmak ve işverenleri araştırmak için mobil cihazların kullanım oranı gittikçe büyüyor. İş arayanların %45’i iş ilanlarını mobil cihazlarından arıyorlar ve %89’u iş arayışında mobil cihazların büyük bir rol oynadığını düşünüyor. Şirketlerin büyük bir çoğunluğu hala sitelerini mobil destekli hale getirmemiş durumda ve bundan dolayı kaybedilen yetenek sayısı artışta. Şirketlerin bu konuda yapması gerekenler oldukça basit:

  1. İş ilanınızın içeriği ve formatı mobile uygun olmalıdır.
  2. Kariyer sitelerinin mobil cihaz uyumlu olması gerekmektedir. (Youthall kesinlikle mobil uyumlu;) )
  3. İş başvurusu formları telefonlarla da doldurulabilir olmalıdır.

3. Şirketin güvenilirliğini arttırmak ve diğer şirketlerden ayrışmasını sağlamak için kendi çalışanlarından içerikler üretmeleri trend oluyor.

Dijital çağda kalabalıkların arasından sıyrılmak daha da zor olabiliyor. Bu şirketler için de aynı şekilde gerçekleşiyor. Birçok işe alım programı arasından sıyrılıp yeteneğin dikkatini çekmek daha da zorlaşıyor. Şirketleri ayıran özellik mevcut aslında çok basit, mevcut çalışanları.

Mevcut çalışanlar, kendi deneyimlerini paylaşıp şirketinin daha insancıl bir kişiliğe bürünmesine yardımcı olabilir. Mevcut çalışanların şirket hakkındaki düşüncelerini dinlemek ve onlar için değerli olan şeyleri işveren markasını oluştururken öne çıkarmak şirketin kişiliğini ortaya koyacaktır. Hatta çalışanların kendi hikayelerini paylaşmaları için onlara bir alan tanıyıp onları işveren markasının elçileri olarak görebilirsiniz. Özellikle şirket çalışanlarından alınmış testimonialslar, şirket çalışanları ile çekilmiş kurum kültürü videoları şirketinizi sosyal medya ve dijitalde anlatırken sizi genç yeteneklerin gözünde çok daha iyi bir noktaya konumlandıracaktır. (Youthall tarafından çekilmiş işveren markası çalışan videolarını incelemek için linke tıklayabilirsiniz.)

Adaylara, şirketinize uygun bir şekilde düzenlenmiş programlar sayesinde çalışan deneyimi yaşatarak onların şirkete olan bağlılıklarını daha da arttırabilirsiniz.


4. Teknoloji işveren markası uygulamalarını da etkileyecek.

Büyük veri ve otomasyon, verimliliği ve bilgi akışını daha da arttırarak işe alım süreçlerinde bir zorunluluk haline geliyor. Önümüzdeki yıllarda sanal gerçeklik ve yapay zeka işveren markası süreçlerine daha da dahil olmaya devam edecek. Şirketler, süreçlerinde  yeni uygulamalar kullanıp işe alım mülakatlarını farklı boyutlara taşıyacak.

Yeni nesil video mülakat uygulamaları ile genç yetenekleri işe alım süreçlerinize dahil etmek Youthall’da da çok daha kolay. Detaylı bilgi sahibi olmak için linki inceleyebilirsiniz.


5. Doğru içerik pazarlaması ile genç yeteneklerin şirketinize olan bağlılığı artacak.

İnsanların dikkatini çekecek bir içerik üretmek zor bir iş ama işveren markasının oluşması için zorunluluk haline geldi. İnsanların beklentileri ve şirket olarak üretilenler birbiriyle uyumlu olduğu anda işler daha da kolaylaşmaya başlayacak.

İçerik pazarlaması artık sadece sosyal medyadan ibaret değil. Instagram kariyer sayfalarının da trendi biraz biraz azalıyor sanki :)) Özellikle e-kitap, e-öğrenme veya canlı etkinliklerde yer almak şirketiniz farklılaştırmak açısından önemli anlamlar kazandırabilir. Youthall olarak şirketlerle yaptığımız online webinar ve canlı röportaj serilerinde yer alarak Türkiye’nin her yerinden yeteneklerle buluşup, yetenek çeşitliliğini keşfetme fırsatı yakalayabilirsiniz.

İşveren markası yaratmak zaman alan bir süreçtir ama sonucunda markanın etrafında güvene ve bağlılığa dayalı bir topluluk oluşur. Siz de Youthall olarak gerçekleştirdiğimiz dijital işveren markası çalışmalarından haberdar olmak ve en iyi yetenekleri şirketinize çekecek işveren markası projeleri oluşturmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz!

İlginizi Çekebilir: Z Kuşağı Ne İster? | Kariyer Hayatında Z Kuşağı

Youthall’da işveren markası profilinizi oluşturmak için hemen tıklayın.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.