Yaz Tatilinizi Daha Verimli Geçirebilmeniz İçin 8 Öneri

Tüm dönem projelerinizi yetiştirmeye çalıştınız, tüm finallerinizi başarıyla tamaladınız (umarız) ve sonunda yurt odanızdan evinize taşındınız. Geçtiğiniz dönem boyunca bu kadar sıkı çalışmanın ödülü doğal olarak artmış bulunmakta ve şimdi o çok hak ettiğiniz mola zamanı sonunda geldi! Yaz tatili beklentiniz doğal olarak deniz kum güneş ve arkadaşlarınızla arayı kapatmak olacaktır. Ancak deneyim kazanmak kariyer hedefleriniz için daha uygun gözükebilir… 

Bu yaz, ilgi alanınız hakkında daha fazla şey öğrenmenin, iş tecrübesi kazanmanın ve aynı zamanda tatilinizin tadını çıkarmanın mükemmel dengesini bulabilirsiniz. Önümüzdeki birkaç ay boyunca akademik yıldan arta kalan stresinize veda edip benzersiz kariyer yolunuzda nelerden faydalanabileceğinizi ve hangi yolda ilerleyebileceğinizi deneyimleyin!

İşte daha verimli bir yaz geçirebilmeniz adına sizlere bu 8 öneriyi derledik:

1. CV’nize Ekleyebilmek İçin Yeni Bir Beceri Edinin

Yeni bir yetenek öğrenerek, sadece gelecekteki işverenlerinizi etkilemekle kalmaz aynı zamanda iş avına çıktığınızda kendinizi daha pazarlanabilir bir hale getirmiş olursunuz. Ne tür bir kariyer yolu izlemek istediğinize bağlı olarak Microsoft Word, Excel veya PowerPoint gibi çalışma alanınızda yaygın olarak kullanılan endüstri çapında programları ve Adobe Photoshop, Dreamweaver, hatta bir programlama dili öğrenmeye başlayabilirsiniz. 

2. Staja Başlayın

Eğer üniversite son sınıfta veya yüksekokul son sınıfı iseniz sektörünüzle ilgili deneyiminizi ve bilginizi daha da arttırabilecek büyük bir staj bulun. Bir yaz stajı, size çalışma alanınıza dair bir bakış açısı kazandırır ve özgeçmişinizi güçlendirmenize yardımcı olur. Hala kariyer yolunuz hakkında kararsız mısınız? Telaşa kapılmanıza hiç gerek yok çünkü staj, iş hayatınıza adım atmadan önce farklı kariyer seçeneklerini keşfetmenize yardımcı olacak harika bir yoldur. 

3. Bir İşte Çalışın

Eğer bu yaz staj yapmak istemiyorsanız, yaz için harçlığınızı çıkartabilecek bir iş deneyimi edinebilirsiniz. Evinizin yakınında bir yazlık iş ile özgeçmişinizi inşa etmeye devam edebilirsiniz. Bir cankurtaran ya da garson olarak çalışıyor olun, ileride işverenler bir iş ortamında deneyim sahibi olduğunuzu ve sorumlu olduğunuzu görmek isterler. 

4. Bütçe Planı Oluşturun

Çalışarak hak ettiğiniz parayı kazandınız peki bununla ne yapmalı? Hepsini alışveriş çılgınlığına mı dökmeli? Yeni bir iPad mi almalı? Bizce bu noktada biraz sakin olmalısınız. Gelecek dönem için bir bütçe planı oluşturup böylece harcamalarınızı takip edebilir ve giderlerinizin ne noktada olduğuna göz atabilirisiniz. 

5. Profesörlerinize E-mail Atın

Yaz başında, profesörlerinize birkaç teşekkür e-maili göndermek için zaman ayırın. Bunun hakkında biraz düşünün. Profesörleriniz, neredeyse tüm endüstri profesyonellerini tanıyor olabilirler, potansiyel mesleğiniz hakkında kapsamlı bilgi sahibi olabilirler ve hatta gelecekteki işinizin için bağlantı olabilirler. E-mail atmak için beklemenizi gerektiren bir neden yok artık. Basit bir teşekkür e-maili sizin hakkınızda büyük bir etki bırakabilir. 

6. Tavsiye Mektubunuzu Kapın 

Etkileyici bir tavsiye mektubuna (veya birkaçına) sahip olmak, bir iş başvurusu gönderirken çok yararlı ve bazen gereklidir. Bu yaz, geçmişte edindiğiniz derslerin profesörlerine başarılarınızı, karakterinizi ve iş ahlakınızı kelimelere dökmelerini rica edebilirisiniz. Güzel bir tavsiye mektubu hem kişiseldir hem de özgeçmişinizde yer kalmadığı için çıkarmak zorunda kaldığınız mükemmel yeteneklerinizi sergileyebilir. 

7. Kitap Okumak İçin Zaman Ayırın

İyi bir kitapla oturarak uzun bir günün ardından gevşeyin. Zihninizi açmak ve yeni bir şey öğrenmek için eski bir klasik ya da nasıl yapılır tarzında bir kitap seçebilirisiniz. Ayrıca, gelecek dönemki derslerinizden biri için okuma yapmak size dönem içinde zaman kazandırabilir. 

8. Online Ders Alın

Düşük maliyet, rahatlık ve işe gidip gelme konularında online dersler her daim yardımcınız olabilir, harika değil mi? Ayrıca, gelecek dönemlerde iş yükünüzü azaltabilir ve hatta zamanında mezun olabilmek için daha da ilerleyebilirsiniz.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.