Uzun Dönem Staj Yapmak İçin 4 Harika Neden

Uzun dönem staj üniversite dönemine devam ettiğiniz sırada haftanın 2-3 günü 6 ay ila 1 yıl arasında şirketin kültürünü yakından tanıyarak deneyim kazanmanızı sağlayacak staj türüdür. Uzun dönem yapmak çoğu üniversite öğrencisi için her ne kadar üniversite eğitimi devam ederken zor gibi görünse de aslında kariyerinizi şekillendirirken en önemli adımlardan biridir ve size beklemediğiniz fırsatlar sunabilir.


1 – Akademik Bilginizi İş Becerilerine Dönüştürebilirsiniz

Kısa dönem stajlar çoğu zaman işe adapte olmaya çalışmak, fotokopi çekmek ve basit getir götür işleri yapmakla geçer. Uzun dönem stajlar ise çok daha fazla sorumluluk ve öğrenme içerir. Uzun dönem stajlarda stajyerlere bireysel görevler ve sorumluluklar verilir. Size verilen sorumluluk miktarına gerçekten şaşıracağınız bir staj dönemi geçirebilirsiniz. Bunun yanı sıra size verilecek projeler üzerinde çalışabilirsiniz, üniversitede öğrendiğiniz teorik ve akademik bilgileri çalıştığınız projeler üzerinde kullanabilirsiniz. Bunun size tecrübe ve gerçek bir iş deneyimi sunacağını bilmelisiniz.

Uzun dönemli stajda gerçek projeler üzerinde çalışmak, size kişisel becerilerinizi geliştirmenizi ve kendi yeteneklerinize güvenmenizi sağlayacaktır.


2 – İş Bağlantıları Kurabilirsiniz

İyi bir iş bağlantılarına sahip olmak, mezun olduktan sonra bir işi bulmanıza ve kariyerinize ilk adımı daha kolay atmanıza yardımcı olması için çok önemlidir. Uzun dönem stajların çoğu, staj yaptığınız sektör ve şirket ile ilgili bilgi sahibi olmanıza katkı sağlar. Çalıştığınız sektör, şirket ve ekipteki yöneticilerle profesyonel çalışma ilişkileri geliştirmenize yardımcı olur ve bu kişilerle network kurmanıza olanak tanır.

Doğru kontaklarla tanışarak, doğru zamanda doğru yerde olacak kadar şanslıysanız, uzun dönemli stajınızın sonunda daha kalıcı bir rolde kalmanızın istendiğini görebilirsiniz. Bu süreçte herhangi bir kalıcı iş teklifi almasanız bile beraber çalıştığınız yöneticilerin ve ekip arkadaşlarınızın referansı, size staj sonrası kariyerinizde farklı alanlarda daha kolay başlama imkanı sağlayacaktır.


3 – Unutulmaz Bir Deneyim Kazanırsınız

Uzun dönem staj yapmak kendinizle ilgili bilmediğiniz özelliklerinizi keşfetmenize, kendinizi geliştirmenize ve asla unutamayacağınız bir deneyim yaşamanıza olanak sağlar. Bazı alanlarda çalışmak deneyim gerektirdiği için tam zamanlı bir işe başlamak zor olsa da, birçok şirket uzun dönem stajyer çalıştırarak deneyim kazanmanız konusunda istekli ve destekçidir. Bu şirketlerde uzun dönem staj yaparak üniversiteden mezun olmadan önce deneyim kazanabilirsiniz.

Aynı zamanda uzun dönem staj yapmak kariyerinizde neyi isteyip neyi istemediğinize karar vermeniz için noktasında size son derece yardımcı olacaktır. Kariyerinizi şekillendirirken gideceğiniz yönü belirlemenize katkıda bulunacağından da şüpheniz olmasın.


4 – Öz Geçmişinizde Sizi Bir Adım Öne Taşır

Çok sayıda staj tecrübesine sahip olmak, sektörde iş bulma konusunda istekli olduğunuzu gösterecektir. Çok sayıda staj tecrübesine ek olarak uzun dönem staj tecrübesi işverenlerin aklında üniversite dönemini boş geçirmediğinize dair işaret verecektir.

Üniversite döneminde yapmış olduğunuz staj sizin sorumluluk bilinci yüksek, kariyerinde fark yaratmak isteyen bir birey olduğunuzu kanıtlayacaktır. Aynı anda birden fazla işle ilgilenebilen özellikte olduğunuz imajını verecektir. Sizi potansiyel rakiplerinizden ayırarak doğru becerilere ve yeterli deneyime sahip olduğunuzu gösterecek ve sizi bir adım öne taşıyacaktır.


Eğer sen de uzun dönem staj yapmak istiyorsan genç, potansiyeli yüksek, hedefi olan ve bu hedefe koşan öğrencilerle buluşup, onlara sorumlu olacakları bir projeler veren uzun dönem staj programlarını kaçırma. En iyi staj programları youthall.com/jobs sayfasında. Hemen incele.

İlgini Çekebilir: Bir Staj Gününde Daha Verimli Olmanızı Sağlayacak Tavsiyeler

Co-founder of Youthall. 5 years of entrepreneurship I have been invited to talk about entrepreneurship in 90+ different universities and I am very happy to support and motivate youths!