Takım Çalışması Nedir? Takım Çalışmasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Öğrencilik yıllarınızda, staj döneminize ya da kariyerinizin başında… Takım çalışması insan ilişkileri adına hep kilit nokta olmayı başarmış bir kavramdır. Peki siz takım çalışması konusunda nelere dikkat etmeli, hangi yanlarına odaklanmalısınız?

Takım arkadaşlarınızın güçlü yanlarına odaklanın

Herkesin daha özveriyle çalışmayı sevdiği, ilgi duyduğu ya da yetenekli olduğu konu başlıkları vardır. Doğru iş bölümü yaparak ekip üyelerinin başarılı yanlarıyla kendinizinkileri bütünleştirebilirsiniz. Bu birlikten ortaya çıkacak güç size bazı şeyleri gerçekleştirmek için gereken cesareti de sağlayacaktır.


İletişim kurun

Birlikte iş yapmanızın yanı sıra takım arkadaşlarınızın nelerle ilgilendiğinden, özel hayatlarından ya da en sevdiği yemekten haberdar olmanız size çeşitli imkanlar sunacaktır. Kişisel ilişkileriniz sizi motive ederken başarınızın sebeplerinden olacak. Sevdiğiniz restoranlara gitmek, birbirinize doğum günlerinizde hediye almak gibi küçük jestler, iş yerinin monoton havasını kırmak için de idealdir.


Pozitif kalın

Takımın kusursuz bir üyesi olmanın diğer bir yolu da uyum sağlayabilmektir. Kimse hızlıca sinirlenen ya da hatalara tahammülü olmayan insanlarla çalışmak istemez. Böyle bir karakteriniz olduğunu düşünüyorsanız önce öz eleştiri yaparak kendinize düzeltmeniz için imkan verin. Ekibinize bunu açıklamanız halinde onlar da hoşgörü sağlayacaktır.


Başarının tanımını birlikte yapın

Birbirinin vizyonunu genişletebilen takım üyelerinden her zaman daha iyi işler çıkar. Sizin hedeflediğiniz şeylere arkadaşlarınız katkı sağlaması ve yeni fikirler doğması projelerinizi olumlu yönde etkiler. Aynı masa etrafında toplanarak yaptığınız beyin fırtınaları ufkunuzu genişletir.


Soru sormayı ve dinlemeyi öğrenin

Fikirlere saygı duyabilmek takım çalışmasının temelini oluşturur. Size o an için ne kadar saçma gelirse gelsin karşınızdaki insanların fikrini sağduyuyla dinlemelisiniz. Kendilerini açıklamalarına fırsat verdikten sonra sizin için artılarını ve eksilerini değerlendirmeniz siz onlara saygı duyduğunuz için onların da size saygı duymasına olanak sağlayacaktır.

İlgini Çekebilir: İş Görüşmenizden Önce Sakinleşmenin 5 Yolu!

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.