Staj Yaptığınız Süre Boyunca Network’ünüzü Genişletmenin 3 Pratik Yolu

Staj ya da iş başvurularımızda bize yardımcı olacak güçlü bir network kurmayı hepimiz isteriz. Bunu yapmanın yollarından bir tanesi yine staj yaptığımız yerden geçiyor. Staj yaptığımız süre boyunca çok farklı bir atmosferin içinde bulacağız kendimizi. Bir sürü üst düzey yönetici, oturmuş bir çalışma sistemi, bir nevi iş hayatına hazırlık… Bu deneyimi daha faydalı hale getirerek stajımızdan sonra da bize yardımcı olacak kişilerle iletişim kurabiliriz. Peki çalışanların kısıtlı zamanlarında onlara soru sormaktansa kendi kendimize bir plan geliştirerek onları kazansak nasıl olurdu? İnanıyoruz ki bu yazıyı okuduktan sonra yaratıcılığınız ve ileri görüşlülüğünüz sayesinde hayranlık uyandıracaksınız. İşte staj yaptığınız süre boyunca network’ünüzü genişletmenin 3 pratik yolu:


1) Kendinize görev yaratın!

Sadece size verileni yaparak memnuniyet sağlayabilirsiniz. Ama bu memnuniyet staj sürenizle sınırlı kalacaktır. Stajdan sonra da hatırlanmak için size verilen görevin dışında da görevler isteyin. Örneğin dataları düzenliyorsanız bununla ilgili sonuç raporunu yazmayı teklif edebilirsiniz. Böylece onlara onların hedeflediklerinden daha fazla şey öğrenmeye istekli olduğunuz mesajını vereceksiniz. Farklı bir yol ise araştırma yapmak. Şirketler daha fazla araştırma yapmak ister fakat bunun için yeterli iş gücünü bulamazlar. Araştırın, araştırmanızı dosyalayın ve bunu sunmak için uygun zamanı seçerek akıllarında yer edinin!


2) Yeni stajyerler için kılavuz olun!

Şirketler stajyer çalıştırmayı sevse de onları eğitmek, onlara kuralları anlatmak, onların sorularını cevaplamak bir süre sonra bunalmalarına neden olur. Rehberlik görevini siz üstlenerek tüm gözlerin sizde olmasını sağlayabilirsiniz. Yeni gelen stajyerlere şirketin kültürünü, amaçlarını, kurallarını siz anlatın. Sıkça sorulan sorular kitapçığı oluşturabilirsiniz. Hatta işi ilerleterek eski, yeni ve şimdiki stajyerlerin bulunduğu bir blog bile kurabilirsiniz. Bütün bunlar şirketin işini bir hayli kolaylaştıracak. Kısa sürede işleyişi başarılı şekilde kavramış olmanız sizi daha sonraki pozisyonlar için aranan kişi haline getirecek.


3) Şirketi temsil ederek onlardan bir parça olun!

Şirketlerin en çok istediği şey kendini tanıtmaktır. Bunun için kampüslerdeki etkinliklere gider, öğrencilere kendilerini anlatırlar ve bazıları promosyon ürünleri dağıtır. Onları stajyer olarak üniversitelerde temsil edin! Soru soran öğrencilere siz yardımcı olun, tanıtımı siz yapın. Etkinlik dışında kendiniz de daha iyi stajyerlerin işe alınması için insanlara şirketi anlatabilirsiniz. Bu bir önceki maddede bahsettiğimiz gibi iş yükünü azaltmanızı sağlayacak olmasının yanı sıra şirketi benimsediğinizi göstereceğinden network  oluşturmak için alternatif bir yol.
Staj yaparken kısa bir süreliğine network kurabileceğiniz insanlarla bir araya gelirsiniz. Bu süreyi en verimli şekilde kullanmak tamamen sizin elinizde! Bahsettiğimiz noktalara önem vererek stajınız bittiğinde de yararlanmaya devam edebilirsiniz 😉

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın