Spotify’da Bulunan ve İlginizi Çekebilecek 4 Podcast

Çoğu kullanıcı Spotify’ı sadece müzik dinlemek için kullanır fakat Spotify’da şarkılara ek olarak her farklı ilgi alanına seslenen podcast içerikleri de bulunmaktadır. Gelin, sizleri bugünkü yazımızda 4 farklı podcast yayıncısıyla tanıştıralım!

1. Fularsız Entellik

Genel olarak bilim, teknoloji ve felsefe konularının üzerine konuşulan bu kanalda arkadaşlarınıza hava atabileceğiniz entel bilgiler öğrenebilirsiniz.

Kanalın isminden de anlaşılabileceği üzere fularsız bir entel olan sunucumuz Immanuel Tolstoyevski, anlaması zor gözüken felsefi konuları ve teknolojik olayları daha basit bir seviyeye indirgeyerek her birimizin anlayabileceği şekilde dinleyicisine aktarmaya çalışıyor. Parça parça ortaya koyduğu bölümlerinde yeri geldiğinde hayatından örnekler verip kendi düşüncelerini de  bölümlerinde sık sık paylaşıyor. Eminim fikirlerini ve anlatımını duyduğunuzda sizler de zamanla kanalın sıkı bir takipçisi haline geleceksiniz!  

2. Legendarium Türkiye

Yüzüklerin Efendisi’ni okumuş ya da filmini seyretmiş ve sevmişseniz, bu kanal sizler için tam bir biçilmiş kaftan.Yüzüklerin Efendisi’nin yazarı Tolkien’in kurguladığı evrenin inceliklerini anlatan Zafer Bey bizi adeta bir yolculuğa çıkarıyor.

Dünyanın oluşumundan elflerin Orta Dünya’yı terk edişine kadar olan süreçteki önemli karakterler, olaylar ve savaşlar dinleyiciye başarılı bir şekilde aktarılıyor. Yüzüklerin Efendisi serisi bana yetmedi, ben bu evren hakkında daha çok bilgi istiyorum ama diğer kitapları da okumaya vaktim yok diyorsanız göz atmanızı şiddetle tavsiye ederim.

3. KALT

Yemek yerken ya da bir şeyle uğraşırken canınız bir şeyler dinlemek istiyorsa bu kanalın podcast içeriklerine bir bakın derim. Podcast sunucuları Ozan Akyol, Erman Çağlar ve Hasan İnceler gündem ve kalıplaşmış normlar hakkındaki düşüncelerini eğlenceli bir anlatımla biz dinleyicilere aktarıyor. Bir iki bölüm dinlediğinizde belki programın mizahına hemen alışamayabilirsiniz ama bir süre sonra alıştıkça kendinizi sunucuların muhabbetine kaptıracak ve her yeni bölümünü heyecanla bekleyeceksiniz. Benim şahsen çok beğenerek takip ettiğim bu kanalı umarım sizler de beğenirsiniz

4. Mitolojik İnciler

Yunan Mitolojisi hakkında bildiklerinizin üzerine yeni bilgiler katacağınız bu podcast serisinde mitolojik tanrılar, tanrıçalar ve olaylar yayıncımız tarafından gayet güzel bir şekilde anlatılmaktadır. Çoğunlukla kısa süreli olan videoları sizleri çok sıkmayacak ve aynı zamanda mitolojiye dair ufkunuzu genişletecektir.

Yoğun bir iş veya okul hayatında birkaç dakikalık podcastleri dinlemek sizleri hem rahatlatabilir hem de yeni bir ilgi alanı edinmenizi sağlayabilir. Şimdiden iyi dinlemeler dilerim.

 

İlginizi çekebilir: Podcastlerin Yükselişinin Arkasında Yatan Sebepler

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın