Spotify Hakkında Az Bilinen 6 Özellik

Spotify, dünya çapında 345 milyona ulaşan aktif kullanıcısıyla dünyanın en önde gelen akış hizmetlerinden biri ve bunun pek çok nedeni var. Kullanım kolaylığı sağlayan arayüzü, geniş kütüphanesi ve neredeyse mükemmel çalışan algoritması kullanıcıların tercihinde büyük rol oynamakta.

Peki, size bilinen özelliklerin yanı sıra bir o kadar da gözden kaçan özellik olduğunu söylesek? Bu yazımızda Spotify’ı daha etkili kullanmanızı sağlayacak özelliklerden bahsettik. Gelin hep birlikte göz atalım!


1. Spotify’da Olmayan Şarkıları Yine De Hesabımıza Ekleyebiliyoruz!

Hazırladığınız çalma listesinde eksik olduğunu düşündüğünüz ya da konser kaydını da dinlemek istediğiniz parçaları Spotify’a ekleyebilir ve dinleyebilirsiniz.  Bunun için yapmanız gereken tek şey “Ayarlar” butonuna tıkladıktan sonra “Yerel Dosyaları Göster” seçeneğini aktif hale getirmek. Çalma listeleri arasında yerini alan “Yerel Dosyalar”ınıza bilgisayarınızda bulunan “İndirilenler” klasöründeki şarkılar, ders kayıtları, hatta arkadaşlarınızın sesli mesajları otomatik olarak eklenecektir.


2. Grup Oturumu Başlatarak Arkadaşlarınızla Aynı Anda Aynı Şarkıları Dinleyin!

Müzik dinlemeyi seviyorsanız ve arkadaşlarınız ile birlikte müzik dinlemeyi daha da çok seviyorsanız bu özellik tam size göre diyebiliriz.

Dinlemek istediğiniz parçayı seçtikten sonra şarkı ekranının sol alt kısmında yer alan “Kullanılabilir Cihazlar” simgesine tıklayın. “Grup Oturumunu Başlat” başlıklı bölümde çıkan seçenekler sayesinde isterseniz link, isterseniz Spotify kodları ile arkadaşlarınızı davet edebilir, eş zamanlı olarak müzik ve podcast dinleyebilirsiniz. Bu özellik sayesinde kilometrelerce uzaktaki arkadaşlarınızla aynı anda aynı nakarata eşlik etmeniz artık mümkün!


3. Sevdiğiniz Sanatçıların Da Birer Spotify Kullanıcısı Olduklarını Unutmayın!

Hayranı olduğunuz sanatçıların neler dinlediğini bilmek istemez miydiniz? Peki ya hazırladıkları çalma listelerini dinlemek? 

Sanatçı profillerinde bulunan “Sanatçı Çalma Listeleri” kısmından bu listelere ulaşabilir, tıpkı bir arkadaşınızın profiline bakıyormuş gibi dinlediklerine, takip ettiklerine ulaşabilirsiniz. 


4. Bir Başkasının Çalma Listesini Kopyalayabilir, Eklemeler Yapabilirsiniz!

Dinlemekten keyif aldığınız çalma listelerini kitaplığınıza ekleseniz de, listeye yeni şarkı ekleyemez ya da çıkaramazsınız fakat yine Spotify masaüstü uygulamasını kullanarak rahatça düzenlemeler yapabileceğiniz çalma listeleri oluşturmanız mümkün.

Kopyalamak istediğiniz çalma listesini açtıktan sonra, “Ctrl + A” ya da “Command + A” tuşlarına basarak tüm şarkıları seçin ve yeni oluşturduğunuz çalma listesine sürükleyerek bırakın. Artık istediğiniz listeye sahipsiniz!

Bu yöntemi, yeni oluşturduğunuz Spotify profilinizde eski çalma listelerinizi dinlemek istediğinizde de kullanabilirsiniz. 


5. Çalma Listenize Benzer Başka Çalma Listeleri Oluşturabilirsiniz!

Spotify’ın öneri algoritmasının çok iyi çalıştığını gösteren bir diğer özellik ise, sevdiğiniz şarkılara benzer şarkılar içeren yeni çalma listeleri oluşturmanızı sağlıyor. 

Masaüstü uygulamasında, sevdiğiniz çalma listesinde yapacağınız sağ tık hamlesi ile “Benzer Çalma Listesi Oluştur” seçeneğini bulmanız mümkün. Seveceğiniz tarzda yeni parçalar bulmanızı sağlayan bu seçenek, bizce uygulamayı en keyifli hale getiren özelliklerden.


6. Çalma Listesi Klasörleri, Listeleri Organize Etmek İçin En Harika Yol!

Fazla çalma listesi oluşturuyorsanız, pek çok listeyi de halihazırda takip ediyorsanız belli bir düzene ihtiyacınız var demektir. Sol tarafta bulunan menüde sıralanmış çalma listelerinden herhangi birine sağ tıklayıp, “Yeni Klasör” seçeneğine tıklandığında klasörünüz oluşturulmuş olacak. Klasörünüzün adını kişiselleştirdikten sonra, istediğiniz çalma listelerini sürükleyip bırakmanız yeterli. 

Artık oluşturduğunuz klasörleri telefonunuzda da aynı düzende görebilirsiniz. Bu şekilde sadece klasörde belirlediğiniz çalma listelerini dinleyebilir, farklı listelerdeki benzer parçaları peş peşe dinleme şansı yakalayabilirsiniz.


Sizin için hazırladığımız birbirinden farklı çalma listelerini de Youthall’un Spotify hesabında bulabilirsiniz! Sizlere yepyeni parçalar keşfedeceğiniz uzun soluklu bir dinleme seansı diliyoruz. 

Open in Spotify


İlginizi çekebilir: Yeni Başlayanlar İçin 3 Adımda 3D Modelleme

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın