Sosyal Medyanın Şifrelerini Çözün!

Artık sosyal medyanın günümüzde gücünü, getirilerini tek tek açıklamaya gerek yok. Zaten hepimiz sosyal medya uygulamalarının içinde hayatlarımızı yaşıyoruz. Her yeni dönem yeni bir sosyal medya uygulaması ile tanışıyor ve hayatımızı oraya empoze etmeye çalışıyoruz. Kısaca sosyal medyanın gücünü ve yanında getirilerini açıklamak gerekirse  atılan tweetler ile mahkemedeki gelişmeleri ya da dava sonucunu değiştirecek kadar güçlü, bir yandan da YouTube’da ürettiğiniz içerikler ile kendi markanızı oluşturabilir diğer yandan da Instagram ile günümüzün yeni mesleği olan influencer, diğer Türkçe ismiyle içerik üreticisi, olarak dünyaca bilinen markalarla çalışma fırsatı yakalayabilirsiniz. Daha önce bilinirlik arttırmak ya da ünlü olmak çok zorken şimdi çektiğiniz bir video ile binlerce izlenme sayısına ulaşabilirsiniz. Bugünkü yazımızda size sosyal medyada kısa sürede hedef kitlenizi büyütmenizi sağlayacak olan sosyal medyanın şifrelerini veriyor olacağız.

Sosyal medya işi disiplin ister!

Sosyal medyada kendinizi ilerletmek istiyorsanız önceliğiniz devamlılık olmalıdır. Sosyal medyada diğer bildiğimiz meslekler gibi emek ister. Sosyal medyanıza düzenli ve sürekli içerik üretmeniz gerekmektedir. İlk önceliğiniz sayfanızdaki içerikleri zenginleştirmek ve istikrarlı bir şekilde paylaşım yapmanız gerekmektedir. Böylelikle takipçi sayınız zamanla büyüyecektir. İlk başta takipçi sayısı az olabilir. Bu sizin motivasyonunuzu düşürmesin. Önceliğiniz kendi sayfanızı oluşturmak, tanıtmak olacaktır. Daha sonra takipçi kitleniz zamanla büyüyecektir. 

Sosyal medyada ilerleme yolunda TikTok’tan yararlanın!

500 milyon aktif kullanıcısı olan TikTok’u öncelik olarak belirlememizin en büyük nedeni diğer uygulamalardan daha farklı bir algoritmaya sahip olması. Bunu açıklamadan önce şunu söylemek gerekiyor. Instagram’da ya da YouTube’da ilerlemek istiyor olabilirsiniz. TikTok’un size göre bir yer olmadığını da düşünebilirsiniz. Sosyal medyada ilerlemek isteyen kişinin diğer sosyal medya uygulamalarına, yeni gelişmelerine hakim olması gerekiyor. Sosyal medya uygulamaları her ne kadar farklı gibi gözükse de uygulamalar arasında da bir bağ var. Twitter’da atılan tweetleri, Instagram’da görebiliyor, TikTok’ta çekilen videoları Instagram’da izleyebiliyoruz. Farklı bir algoritmaya sahip olduğunu söyledik. Nasıl bir algoritmaya sahip? Bu soruyu örnek vererek açıklayalım. Instagram’da sıfırdan bir sayfa açtığınızda büyümeniz ayları alabilir belki bir ayda olabilir bu tamamen sizin potansiyeliniz ve bu işi ne kadar önemsediğiniz ile alakalıyken TikTok’t çektiğiniz bir dublajlı video bir günde binlerce kişi izleyebilir, takipçiniz artabilir. Düzenli bir şekilde video üretip paylaşırsanız ya da “challenge”lara katılırsanız bir ayda artık sizi takipleyen bir kitleyi elde etmiş olabilirsiniz. Bunun nedeni ise de TikTok’ta keşfete düşmenin çok kolay olması bunun içinde büyük bir takipçinizin olması gerekmemekte. Bio kısmına eklediğiniz diğer sosyal medya hesabınıza burada elde ettiğiniz kitleyi oraya yönlendirebilirsiniz. Belki de zaman içerisinde TikTok’a olan karşı olumsuz düşünceleriniz yerini olumlu düşüncelere bırakabilir.

Instagram ve YouTube’da ilerlemek isteyenlere öneriler

Sosyal medya uygulamalarının arasında belki de en çok emek isteyen uygulamalardan birisi YouTube. Videoyu çekmeniz, kurgulamanız uzun bir süre karşılık beklemeden ve haftada en az iki video olacak şekilde ilerlemeniz gerekiyor. Çektiğiniz içeriklere göre büyüme hızınız tabii ki de değişebilir. En önemlisi sizin sürekli izleyicilerin ilgisini çekebilecek ya da kendinizin en iyi olduğu konuda istikrarlı bir şekilde video üretiyor olmanız çok önemli.

  • Gelişen teknolojik şartlar tabii ki de ürettiğiniz içeriklere yansımalı. Çekeceğiniz videonun aldığı ışığı, sesi, ya da görüntü kalitesi izleyiciyi sizin videolarınızı izlemede ve kanalınızı takip etmede önemli bir etki göstermekte. 
  • YouTube’da yayınladığınız videoların kısa süreli  videosunu hazırlayıp, TikTok’a yüklemeniz kendi reklamınızı yapıyor ve oradaki takipçileri kendi Youtube sayfasına çekmenizi sağlayacaktır.
  • Instagram’da da durum birebir aynı ilerlemekte. Paylaşacağınız fotoğraf veya videonun kalitesi oldukça önemli.
  • Instagram’da attığınız postun altına yazdığınız yazılar da görüntülenmesi ve okunmasında oldukça önemli.
  • Tüm uygulamalarda en önemli olan şeylerden birisi de attığımız “hasthag”ler. Bunu yaparken de attığımız post ile alakalı olan “hasthag”leri kullanmalıyız.

İlginizi çekebilir: İş Hayatınızda Finansal Güvence Elde Edebilmenizi Sağlayacak İpuçları

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın