Sömestr Tatilinde Yapabileceğiniz 6 Öneri!

Finaller, projeler,sunumlar derken, bizi ayakta tutabilecek tek şey yakında bizleri yakında bekleyen bir tatil olduğunu bilmekti! Nihayet dönemi bitirdik ve artık dinlenme,eğlenme vakti. Sömestr tatili için kafanızda birçok plan var fakat hangisini yapacağınızı bilmiyor veya tatilde henüz ne yapacağınıza karar veremediyseniz, sizler için neler yapabileceğiniz şeyleri hazırladık. İşte sömestr tatilini en iyi şekilde geçirmeniz için 6 öneri!


1.Yaklaşan Kursları İnceleyin

Çoğumuz her sömestr kitapları yeni dönem başlangıcına kadar kapatıyoruz,yeni dönem başladığında ise sıkıntı yaşıyoruz. Bu sömestr yeni döneme ve geleceğe kendinizi daha iyi hazırlamak için, hangi kurslara sahip olduğunuzu gözden geçirmek için biraz zaman ayırın. Ardından, kış tatilinden sonra ne öğreneceğiniz konusunda fikrinizi tazelemek için açıklamaları inceleyin. Bu, önümüzdeki aylarda başarılı olmak için gereken zihniyete girmenize yardımcı olacaktır. Bunun için ücretsiz kursların da olduğu, online eğitim sitemi olan Udemy‘i ziyaret edebilirsiniz.


2.Yaz Stajınızı Ayarlayın

Bu hedef oldukça korkutucu olabilir ve muhtemelen radarınızda zaten bir şey var. Nasıl olamaz? Ancak stresli olmak ya da ulaşılamaz görünmek zorunda değildir. Staj ve giriş seviyesi iş uzmanları olarak, sizi temin edebiliriz: Bir staj veya giriş seviyesi bir iş bulmak zor olmak zorunda değildir. Özgeçmişinizi iyileştirmeye ve daha fazla uygulama göndermeye odaklanın. En önemlisi, asla pes etme. Staj aramanıza bir başlangıç ​​yapmak ister misiniz? Daha fazla kariyer tavsiyelerine göz atın ve Youthall‘de bulunan ilanları gözden geçirin.


3.Aileniz ve arkadaşlarınız için zaman ayırın

Hayatta sadece akademik ve profesyonel başarılarla (kesinlikle yardımcı olmalarına rağmen) tatmin olmazsınız. Aile ve arkadaşlar: Gerçekten önemli olan insanlarla temas halinde olduğunuzdan emin olun. Yaşamınızdaki özel insanlar için üşütmek veya “takvime zaman ayırmak” için hesaplamalar görünebilir. Bununla birlikte, “her Perşembe Emma’yı görseniz” veya “her Pazar saat 1’de büyükanneni arayın” demeseniz bile çok faydalı olabilir. Eski bir arkadaşla tekrar bağlanmak istiyor, ama nasıl emin değilsin? Eski dostlukları yeniden canlandırmaya ilişkin bu New York Times makalesine göz atın.


4.Yeni Şeyler Keşfedin

Daha önce merak ettiğiniz şeyleri araştırın ve yeni bir şeye başlayın. Yaşadığınız şehrin kendine özgü birçok doğal güzelliği,gezilecek yerleri,tadılacak lezzetleri olduğuna eminiz. Şimdiye kadar hep gözünüzün önünde olan fakat henüz keşfedemediğiniz özelliklerini keşfedin. Müziğe ilginiz varsa bir enstrüman çalmaya başlayabilir,yeni şarkılar keşfedip,söyleyebilir,yazı yazmayı seviyorsanız bir blog yazmaya başlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sevdiğiniz ve yapmak isteyip yapamadıkların listesini çıkarıp, başlamak.  Yeni şeyler keşfetmenin ve farklı bir şey yapmanın tadını aldığınız zaman, şimdiye kadar keşfetmemiş olmadığınıza üzülebilirsiniz.


5.Kitap Okuyun & Film İzleyin

Okul sezonu hep aklımızın bir köşesinde olan başlayamadığımız filmler, yarım kalan kitaplar, bitiremediğimiz dizi sezonlarını bitirmenin vakti geldi. Okuduğunuz kitaplarla kişisel gelişiminize katkı sağlarken, dizi ve film seçimlerinizi alt yazılı bir şekilde izleyip yabancı dilinize katkı sağlayabilirsiniz. Böylece hem eğlenip hem kendinizi geliştirebilirsiniz.


6.Spor Yapın

Bilimsel araştırmalarla da ispatlandığı gibi spor yapan kişilerin, olumlu fiziksel ve psikolojik etkiler beyinde ödül olarak algılanıyor ve böylece spor yapan kişi mutlu oluyor. Sırt ve bel ağrılarını gidermesi,kan şekerini düşürmesi gibi vücudunuza iyi gelecek olan spor, okul döneminin yorgunluğunu atmanız için de size destek olacaktır. Sporu sadece spor salonlarında yapabileceğinizi düşüyorsanız,yanılıyorsunuz. Sahilde,parkta yürüyebilir,bisiklet sürebilir hatta evde bile spor yapabilirsiniz. Dersler bahanesiyle başlayamadığınız spora başlamak için siz neyi bekliyorsunuz?


Son olarak kendinizle gurur duymayı unutmayın. Her şeyden çok, zihinsel ve fiziksel sağlığınız son derece önemlidir. Başarabilecekleriniz (ve zaten sahip olduklarınız) için kendinizle gurur duyun. Ve mükemmelliğe giden yolculuğunuzda rahatlamak için bol bol fırsat almayı unutmayın.

İyi tatiller!

Gebze Teknik Üniversitesi, Employer Branding Team Member @Youthall , IEEE GTÜ