Sizi Mutluluğa Biraz Daha Yakınlaştıracak 6 Önemli Değişiklik

1’den 10’a kadar mutluluğunuza bir değer biçmenizi istesek kendinize 10 üzerinden kaç verirdiniz? Önemli değişiklik kararları almanın zamanı geldi mi?Gittikçe yoğunlaşan ve türlü zorlukların gün yüzüne çıkmaya başladığı dünyada olan biteni olduğu gibi kabul etmek oldukça zorlu bir süreç gerektirebilir. Stresli, koşturmacalı, türlü aksiliklerle dolu hayat düzeninde hayatın olumlu yanları yakalamak insana oldukça çok gelebilir. Fakat hedeflediğiniz yola umutlarınızı ve heveslerini kaybetmeden ulaşabilmeniz için hayatınızda bazı önemli kararlar almanız gerekebilir. İşte o kararlardan bazıları;

1) Hayatı biraz yavaşlatmayı deneyin. Hayatta sürekli peşinden koştuğumuz şeyler bazen onlardan zevk alma konusundaki sınırlarımızı kısıtlayabilir. Bazen bir hedefe ulaşmak, hedefin bizde yarattığı mutluluk hissini yok eder. Bazen işleri biraz gevşetmek, bir şeylerin süresini geciktirmek, kısacası hayatta bazen kendinize ekstra zamanlar vermek size tahmin edemeyeceğiniz bir mutluluğu beraberinde getirir. Her zaman her şeyi en iyi şekilde yerine getirmek zorunda değilsiniz. Biraz rahatlayın.

2) Güne şükür ederek başlayın. Yaşadığı, sahip olduğu şeylere daimi minnettarlık besleyen insanların sabır ve umut eşikleri diğerlerine göre daha yüksektir. Genel olarak insan doğası gereği negatif ve olumsuz şeylere daha yatkındır. Mesela bir insanı güldürmek onu ağlatmaktan daha kolaydır. Hayatınızda iyi şeylere odaklanmak tercihlerinizdeki bakış açılarınızı değiştirmenize de yardımcı olur. Mesela güne şükür ederek başlamanız. Gün içinde aldığınız kararları pozitif yönde etkileyeceğinden emin olabilirsiniz.

3) Yıllar önceki sizle bugün ki sizi karşılaştırın. Yıllarca aslında şu anda bulunduğunuz konum için çabaladınız. Bundan 10 yıl önce bir şef olarak başladığınız işe yarın müdür yardımcısı olarak adım attığınızı düşünün. Bir dakikalığına geçmişe dönüp kendiyle bu samimi karşılaştırmayı yapmak bazı zamanlarda bireye kendini takdir etme ve bulunduğu konumdan daha fazla tatmin olma fırsatı tanıyabilir. Başarılarınızda kendinizi başkalarından önce takdir etmeyi unutmayın.

4) Yapmak zorundayım yerine yapabilirim şeklinde durumu kabullenme yollarına gidebilirsiniz. Diğer türlü işleri olduğundan daha fazla büyütüp, kendinize işkence yaratmaktansa bir rapor yazmanın, bir telefon görüşmesi yapmanın ya da toplantılara katılmanın kariyeriniz için bir meydan okuma olduğunu varsayın.

Sahip olduğunuz bütün şanslı anları düşünün. Bütün bu değişikleri yaptım ve yapmaya devam edeceğim. Bu sözleri hiç kaybetmeyin ve tekrar etmekten vazgeçmeyin. Şu an bu yazıyı okuduğunuz için ne kadar şanslı olduğunuzu da unutmayın 🙂

Senin de İlgini Çekebilir: Popüler İşveren Markası Trendleri 2020

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

 

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın