Sınav Haftası | Sınav Haftasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaz bitti, okul sezonu açıldı, havalar serinledi ve kasım ayı geldi çattı! Sınav haftası dönemine hoş geldin! Şu ana kadar yapabildiklerini ve yapamadıklarını değerlendirmeyi bırakıp bir şeylere başlaman gerektiğinin farkındasındır. Peki sınav haftası için nereden başlaman gerekiyor?

  • Motivasyonunu sağla!

Bitkin ve enerjisiz bir şekilde ders çalışmanın seni sadece yıpratacağını bilmelisin. Böyle çalışarak sadece zaman kaybına değil mental ve fiziksel olarak da yorgunluğa davetiye çıkarıyorsun. Masanın başında verimsiz saatler harcamak yerine tamamen hazır olarak doğru zamanı harcaman şart. Arada bir nefes almak için sınav haftası sonuna müthiş bir konser ya da tiyatro hediye edebilir, yolculukta ya da molalarında okumak istediğin bir kitabı okuyabilirsin.


  • Düzenli ol!

Karmaşa, belki de fiziki olarak sınav haftasında öğrencileri yoran etkendir. Düzenli olmayı hem ders notların hem de çalışma ortamın olarak düşünebilirsin. Üzeri çok kalabalık bir çalışma masasında ya da çok kalabalık bir ortamda ders çalışamaman çok doğal. Sadece işine odaklanabileceğin bir alan yaratmak ise oldukça basit. Evinde ya da yurdunda bu ortamı sağlayamıyorsan da okulunun kütüphanesini tercih edebilirsin!


  • Programlama ve planlamayı doğru yap!

Eylül ayında ilk derslerine girdiğinde artık günü gününe derslerini çalıştırarak biriktirmeyeceğine söz vermiş olabilirsin, tıpkı her öğrenci gibi. Yapabildin mi yoksa başarısız mı oldun bilemiyorum ama artık düşünmeye zamanın yok. Derslerini sınav takvimine göre bir düzene koyduktan sonra onların da içeriklerini doğru şekilde günlerine göre planlaman gerekiyor. Ne çalışacağını bilmen bir şeyleri ön görmene fayda sağlayacak. En azından 7 gün sonra neleri halletmiş olduğunu öngörebiliyor olacaksın!


  • Arkadaşlarınla paylaş!

Şu sıralar her öğrencinin olduğu gibi bölümündeki ve yakın çevrendeki arkadaşlarının da sınav haftası. Eğer onlarla dağılacağını düşünmüyorsan aynı yolda olduğunuz arkadaşlarınla fikir alışverişinde bulunmalısın. Her insanın öğrenme şekli farklı olduğu için dersin hakkında yeni bir bakış açısı kazanarak belki de o soruyu çözebileceksin! Aynı şekilde sen de onun için bir şeyler anlatırken değerli bir tekrar yapıyor olacaksın. Senin için de sayısal derslerde en iyi öğrenme yolu öğretmek olabilir!

İlgini Çekebilir: Kampüs Hayatınızı Kolaylaştıracak 5 Öneri

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.