Kampüste Yaşam | Üniversite Hayatınızı Kolaylaştıracak 5 Öneri

Tebrikler! Zorlu üniversite sınav maratonunu geride bıraktınız, tercih dönemi acısıyla tatlısıyla geçti. Şimdi sırada kendi ayakları üzerinde durabilen bir birey olmak var.

Artık güvenli alanınızdan çıkıp kendi başınıza bir şeyleri halledecek olmak fikir olarak kulağa hoş gelse de aslında birçok zorluğu da barındırıyor. İşte kampüste yaşam konusunu kolaylaştırmaya yönelik tavsiyeler:

  1. Yardım İsteyin 

Üniversiteniz için taşındığınız ve alışmaya çalıştığınız o yeni şehirde, henüz planını bile bilmediğiniz kampüsünüzde seneler geçireceksiniz fakat daha yolun başındasınız. Adapte olabilmeniz için iletişim kurmaya açık olmanız şart. Zorlandığınız ya da emin olamadığınız konular hakkında etrafınızdaki insanlara danışmak hem süreci hızlandıracak hem de size bir şeyleri halledebiliyor olmanın güvenini verecek. Bu güne kadar ihtiyaçlarınız için her zaman yanınızda olan aileniz de alışma süreciniz için yanı başınızda olacaktır.


  1. Değişime Açık Olun

Aklınıza gelen fikirleri hayata geçirmekten, standartların dışında düşünmekten sakın çekinmeyin. Lise hayatınızdaki tabuları yıkmanın vakti geldi. Üniversite hayatına başladığınız anda okulunuz artık sizin için bir yaşam alanı ve hayatta da kendinizle baş başasınız demektir. Bunun keyfini çıkarırken alışılagelmiş çizgilerin dışına çıkmak keyifli olacak! Okulda bir yeniliğe imza atacak fikirleri üst birimlerle paylaşabilir, kulüplere katılarak öğrenciler için yapılması zor gözüken büyük etkinliklerin parçası olabilirsiniz.


  1. Fırsatları Değerlendirin

Şimdiden size çok uzak gelse de iş hayatı kapınızda. Bu kapının aralanmaya başladığını henüz ilk yıllarda elinize geçen fırsatlarla anlamaya başlayacaksınız. Sosyal anlamda iletişimlerinizi kuvvetlendirir ve aktif bir öğrenci olursanız gerisi mutlaka gelecektir. Karşınıza çıkan iletişimleri doğru değerlendirmeniz çok önemli. Her an lazım olabileceği için CV’nizi de hazır etmeyi unutmayın!


  1. Ders Çalışmayı Keyifli Hale Getirin

Vize ve final dönemleri belki de öğrencilik hayatının en can sıkıcı detayları diye düşünüyor olabilirsiniz. Bu zorlu haftaları bile kendiniz için kolaylaştırmanız mümkün. Çalışma teknikleri hakkında küçük bir araştırma yaptığınızda göreceksiniz ki aslında herkese uygun bir teknik mevcut. Konularınızı biriktirmeden düzenli bir işleyiş sağlarsanız, bu haftalarda çok kalabalık olacak olan kütüphanede yer bulmak için savaş vermek zorunda kalmazsınız. Küçük bir tavsiye, eğer o dönemde sabahlamak istemiyorsanız akademik takviminizin takibini sağlamalısınız!


  1.  Bütçenizi Yönetin

İlk adımı bir banka hesabı açarak atabilirsiniz. Ülkemizde birçok bankanın öğrencilere yönelik hesap sistemleri bulunmakta. Kontrol edebileceğinizden eminseniz bir kredi kartı edinebilirsiniz. Bunların yanı sıra burs ve kredi başvurularınız için tarihleri kaçırmayın. Banka hesabınıza ait hesap özetlerinizi düzenli takip ederseniz harcamalarınızın da takibini kolayca gerçekleştirmiş olursunuz. Eğer savruk biri olduğunuzu düşünüyorsanız, kahvenizi artık termosta taşımayı ya da acil kahvaltılarınız için bir sandviçle evden çıkmayı alışkanlık haline getirerek küçük adımlarla bütçenizi yönetebilirsiniz.

İlgini Çekebilir: Muhasebe Departmanı Nedir, Neden Tercih Edilmelidir?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.