Sanal Tur İle Ziyaret Edebileceğiniz 10 Müze

Pandemiyle beraber evde kaldığımız dönemlerde müzeler de hasret kaldığımız adreslerden bir tanesi oldu. Pandemi süreci uzadıkça müzelere olan ilgi ve özlem de artış gösterdi. Böylece diğer birçok şey gibi müzeler de sanal dünyaya taşındı. Hem yurt dışından hem de yurt içinden birçok müze sanal olarak ücretsiz bir şekilde kullanıma açıldı. 

Sizler de online olarak birçok farklı temalardaki müzelere kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

1. Topkapı Sarayı – İstanbul

Topkapı Sarayı; Fatih Sultan Mehmed tarafından 1478’de yaptırılmıştır. Büyüleyici geçmişiyle Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapmış olan Topkapı Sarayı hiçbir zaman önemini kaybetmemiştir. Burayı tıklayarak Topkapı Sarayı bölümlerine ulaşabilirsiniz.

2. Dolmabahçe Sarayı – İstanbul

Her sene yaklaşık bir milyon kişiye kapılarını açan bu tarihi külliyat Osmanlı Dönemi’nde donanma gemilerinin demirlendikleri ve denizcilik törenlerinin yapıldığı bir liman olarak işlev gören sahil bölgesi 16. yüzyılda doldurulmasıyla beraber “dolmabağçe” adını almıştır. 1823 yılında açılan Dolmabahçe Sarayı’nı buraya tıklayarak ziyaret edebilir, siz de ihtişamlı yapısına online olarak tanıklık edebilirsiniz.

3. Ayasofya – İstanbul

İsmi ‘Kutsal Bilgelik’ anlamı taşıyan Ayasofya 532-537 yılları arasında İstanbul‘un tarihî yarımadasındaki eski şehir merkezine inşa ettirilmiş patrik katedrali olup 1453 yılında İstanbul’un Osmanlılar tarafından fethedilmesinden sonra Fatih Sultan Mehmed tarafından camiye dönüştürülmüştür. Doğu Roma İmparatorluğu’nun en büyük kilisesi olan Ayasofya’yı buradan ziyaret edebilirsiniz.

Evimizden biraz da yurt dışındaki müzeleri gezelim derseniz;

4. Louvre Müzesi – Paris

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan dünyanın en büyük sanat müzesini buraya tıklayarak gezebilirsiniz. Mona Lisa da dahil olmak üzere en bilinen sanat eserlerinin çoğuna ev sahipliği yapmaktadır.

5. Vatikan Müzeleri – Roma

Bu müze Roma Katolik Kilisesi tarafından Rönesans‘ta inşa edilmiş olup, dünyanın önemli heykellerine ev sahipliği yapan önemli bir binadır. Vatikan Müzeleri, Vatikan Şehri’nin halka açık müzeleridir. Klasik heykelleri bünyesinde barındıran müzeyi buraya tıklayarak gezebilirsiniz.

6. The National Gallery of Art – Washington

7. Kahire Mısır Müzesi – Mısır

Eski Mısır eserlerinden oluşan geniş bir koleksiyona ev sahipliği yapan müzeyi sizler de kolayca ziyaret edebilirsiniz.

8. Dali Tiyatro ve Müzesi – İspanya

Dalí Tiyatrosu ve Müzesi, İspanya’nın Katalonya bölgesine bağlı Figueres kentinde bulunan bir sanat müzesidir. İspanya’nın Katalonya kentindeki Figueres kasabasında sanatçı Salvador Dalí’ye adanmış müzeyi buradan ziyaret edebilirsiniz.

9. British Müzesi – İngiltere

İngiltere’nin Londra şehrinde Dünya’nın her yanından getirilen seçkin Antik Çağ yapıtları ve etnografya koleksiyonlarını kapsayan müzeyi buradan ziyaret edebilirsiniz.

10. PRADO Müzesi – İspanya

Resim ve heykel müzesi olarak kurulmuş olup, ayrıca 5.000 den fazla çizim, 2.000 baskı, 1.000 madeni para, Madalyalar ve yaklaşık 2.000 süs eşyaları ve sanat eserlerini içeren Madrid’in merkezindeki ana İspanyol ulusal sanat müzesi Prado’yu buradan ziyaret edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: İklim Değişikliği, Basit Bir Rehber

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın