Sabahları Uyanır Uyanmaz Deftere Yazmanın Gücü: Sadece 5 Dakika

Sakin bir zihin ve dingin uyandığınız sabah saatleri bilinçaltına olumlu şeyler göndermek için muhteşem bir zaman! Sabah uyanır uyanmaz başucumuzda bulunan deftere yazmak, hayatımızı şekillendirmek ve isteklerimize ulaşmak için harika bir yöntem olabilir. Son zamanlarda benim de deneyimlediğim bu yöntemi sizlere anlatmak için sabırsızlanıyorum. Bu nedenle, bu yazımda sabah ritüeli olarak deftere yazmanın önemini ve nasıl etkili bir şekilde kullanabileceğimizi keşfedeceğiz. 

sabah defetere yazmanın gücü

Hedefler Belirleme

Sabahları uyanır uyanmaz yazmaya başlamadan önce, isteklerinizi ve hedeflerinizi belirlemek için kendinize zaman ayırın. Buradaki hedefler, istekler sadece maddi olmak zorunda değil. Örneğin, “şu marka çanta aldım.” yazabilir ya da daha soyut bir istek olarak “çok sağlıklı bir ilişkinin içerisindeyim.” gibi farklı dileklerinizi de yazabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış bir seçenek. Bu sayede kısa ve uzun vadeli hedeflerinizi planlayabilirsiniz. Ayrıca bu adım odaklanmanızı ve isteklerinize daha kolay ulaşmanızı sağlar. Elbette sadece yazmakla olmaz, hedeflerinize ulaşmak için çalışmayı da unutmayın.

sabahları uyanır uyanmaz deftere yazmanın gücü

Olumlu Afirmasyonlar Kullanma

Defterinize yazdığınız şeylerin pozitif ve yapıcı olmasına dikkat edin. Olumlu ifadeler kullanmak sizin de inancınızı arttıracaktır. Bu sayede sabah uyanır uyanmaz ilk olarak sahip olmak istediğiniz şeye sahipmiş gibi hayaller kurabilirsiniz. Ardından bu istek ya da hedefinizi olumlu cümlelerle yazıya dökerseniz hem güne daha pozitif başlayabilir hem de geleceğe daha keyifli bakabilirsiniz. Unutmayalım ki olumlu düşünce, başarıya ulaşmanın temel taşlarından biridir. 

sabah deftere yazmanın gücü

Teşekkür Ve Şükran İfade Etme

Her sabah yaşamınızda sahip olduğunuz şeyler için şükran duyduğunuzu ifade edin. Sahip olduğunuz şeylerin farkına varmak ve bunun için kendinize teşekkür etmek kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır. Ek olarak, pozitif bir zihinsel duruş oluşturmanızı ve yaşamın güzelliklerini daha fazla fark etmenizi sağlar. Dinlenmiş bir beden ve sakin bir zihinle sahip olduklarınıza şükretmek, size  kendinizi şanslı hissettirebilir. İçsel huzurunuzu arttırmak ve motivasyonunuzu yükseltmek için teşekkür etmeyi unutmayın.

sabahları uyanır uyanmaz deftere yazmanın gücü

Kendinizi Değerlendirme

Deftere yazdığınız hedeflere ve isteklere ulaşma sürecinizi yakından izleyin. Bu hedeflere ulaşırken neler yaptığınızı, nasıl çalıştığınızı not etmeyi unutmayın. Haftalık ve aylık olarak bu yazıları gözden geçirmek ilerlemenizde size yol gösterici olacaktır. Ayrıca, bu notlar ilerleyen zamanlarda sizin için bir çözüm defteri de olabilir. Takıldığınız ya da başarısız olduğunuzu düşündüğünüz konularda bu deftere gidip bakmak size pes etmemeniz gerektiğini hatırlatabilir. Stratejilerinizi ve gelişiminizi değerlendirdiğiniz bu süreçte başarılarınızı kutlamayı ve kendinizi kocaman kucaklamayı sakın unutmayın. Eğer siz kendinizi tebrik ederseniz işte o zaman gerçekten başardınız demektir. 


Sabahları uyanır uyanmaz deftere yazmak, isteklerinize ulaşmanızda etkili bir araç olabilir. Belirli hedefleri, olumlu ifadeleri, şükranı ve ilerlemeyi içeren bu adımlar, daha bilinçli ve hedefe yönelik bir yaşam sürdürmenize yardımcı olabilir. Bu ritüeli uygulayarak, kendi hayatınızı şekillendirme sürecinde daha fazla etkinlik ve mutluluk elde edebilirsiniz.

Ben her sabah uyanır uyanmaz baş ucumda bulunan defterime 5 isteğimi yazıyorum. Bu isteklerimi ve hedeflerimizi yazarken sanki onlara sahip olmuşum gibi gözlerimi kapatıp birkaç saniye imgeliyorum. Bu sayede hem güne daha motive başlıyorum hem de pozitif bir gün geçiriyorum. Eğer siz de benim gibi gününüzü güzelleştirmek ve kendinize zaman ayırmak isterseniz bu ritüeli bir deneyin derim! 

İlginizi çekebilir : Hedef Belirleme Hakkında Bilmeniz Gereken İpuçları

Bir yanıt yazın