Öğrenci Hayatını Düzene Sokmak için Trello Uygulaması

Öğrenci olmak, düşünülenin aksine tam zamanlı çalışmak kadar yoğun ve yorucudur. Projeler, kurslar, makaleler ve ödevler gibi birçok faaliyet bizi meşgul ederken bu süreci yönetmek de bir o kadar bunaltıcı görünebilir. Hayatımızın tamamen online dersler, sınavlar ve etkinliklerle dolduğu bu dönemde ajanda kullanmak artık tarihe karışıyor. Trello sayesinde online bir ajandaya sahip olabilir ve artık öğrenci hayatınızı çok daha etkili bir şekilde yönetebilirsiniz. 

Trello Nedir?

Trello; kanban panolarına dayalı, bulut tabanlı bir liste oluşturma aracıdır. Burada ana panolar ve onların altında yapılacaklar listenizi oluşturmak için kartlar bulunur. Bu kartları notlarınızı almak, projelerinizi tasarlamak ve ödevlerinizi planlamak gibi birçok amaç için kullanabilirsiniz. Peki öğrenci hayatınızı düzene sokmak için başka neler yapabilirsiniz?

Şablonlar Oluşturun

Alıştığınız düzeni oluşturmak için şablonlardan faydalanabilirsiniz. Şablonunuza takvim, hatırlatıcı, zaman takibi ve toplu eylemler gibi özellikler ekleyebilirsiniz. Sizin için fazla uğraştırıcı geliyorsa hazır şablonlardan sizin için uygun olanı seçebilirsiniz. Aynı zamanda panolarınızı Google Drive, Slack, Microsoft Teams gibi favori uygulamalarınızla bağlayabilirsiniz.

Kaynaklarınızı Arayın ve Listeleyin

Ödevler ve projeler için kaynak taraması yapmak, belgeler incelemek ve notlar almak şüphesiz en çok vakit kaybettiğimiz kısımlardır. Arama sürecinizi kolaylaştırmak ve hızlandırmak için anahtar kelime araştırması yaparken de Trello’yu kullanabilirsiniz. Semrush gibi SEO araçlarını Trello’ya entegre ederek ödevleriniz veya projelerinizle ilgili anahtar kelime listesi oluşturabilirsiniz. Böylece size sunulan öneri listesinden aradığınızı kolaylıkla bulabilirsiniz. İşiniz bittiğinde Trello kartlarınıza aldığınız notları Excel dosyasına aktarabilir ve çalışmanıza hızla devam edebilirsiniz. 

Trello uygulamasında şablonlar ve kartlar

Çalışma Materyallerinizi Birbirine Bağlayın

Pinterest’i daha önce kullandıysanız, Trello kartlarıyla kendinizi çok rahat hissedebilirsiniz. Trello kartlarınız sayfanıza yüklediğiniz dosyaları ve verileri temsil eder ve tema ya da konuya göre birbirine bağlanabilir. Bu, çalışırken dosya, görsel veya notlarınızı yüklemeyi ve bunları ilgili konulara veya projelere bağlamayı son derece kolaylaştırır. Bu sayede hiçbir kartı gözden kaçırmazsınız ve kolayca yorum ekleyebilir veya en önemlilerini üste sabitleyebilirsiniz. Trello kartları ekip çalışmalarında da kullanılabilir, çalışma sayfasına birbirinizi davet ederek ekip arkadaşlarınızla farklı projelerde iş birliği yapabilirsiniz.

Öğrenci olmanın getirdiği yükümlülüklerle birlikte zorlaşan zaman yönetimi, dosya düzeni oluşturma ve yapılacaklar listesi gibi problemler Trello gibi bir platform aracılığıyla tek bir yerde toplanabilir ve düzenlenebilir. Çalıştığınız sayfaya ve özellikler listesine entegre edebileceğiniz çok sayıda ek araç sayesinde dijital çağa ayak uydurarak darmadağınık notlardan ve masanızdaki kağıt çöplüğünden kolayca kurtulabilirsiniz. Projeleriniz, ödevleriniz veya kişisel görevleriniz ne olursa olsun, Trello kullandığınız sürece birçok entegrasyon ve özellik sayesinde öğrenci hayatınızı daha düzenli bir hale getirebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Mentorluk Nedir? Mentorluk Sürecinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın