Netflix’in Yepyeni Türk Dizisi: Pera Palas’ta Gece Yarısı

Sosyal medyada yazılıp çizilenleri veya yeni yayınlanan fragmanını görmediyseniz hemen bu güzel gelişmenin haberini verelim: Netflix’in yepyeni Türk dizisi Pera Palas’ta Gece Yarısı 3 Mart’ta Netflix’te!

Diziyle ilgili gelişmelere geçmeden önce Netflix’in Türkiye macerasına kısa bir göz atalım. 

Amerika Kaliforniya merkezli dizi-film sağlayıcısı Netflix, 1997 yılında kurulmasından itibaren başta Amerika olmak üzere tüm dünyada hızla popülarite kazanmaya başladı. Şirket, abonelerine sağladığı çok çeşitli altyazı ve dublaj seçenekleri, zengin dizi, film ve belgesel arşivi, yüksek çözünürlüğü ve basit arayüzü ile hızla kullanıcı sayısını artırdı. Ülkemizde de 2016 yılında faaliyete geçmesiyle artan bu popülarite, Netflix’i diğer tüm rakiplerinden ayırarak tüm dünyada toplam 200 milyondan fazla abonesiyle sektöründe lider konumuna getirdi.



Netflix’in 2016 yılında Türkiye’de kullanılmaya başlanmasıyla beraber şirket, Türk yapımlarına da bütçe ayırmaya başladı. Hakan: Muhafız’la başlayan yatırımlar, bu projelerin şirkete kazandırdığı kazançlarla beraber artarak devam ediyor. Bugün Türkiye’de yaklaşık üç buçuk milyon aktif abonesi bulunan Netflix, Hakan: Muhafız ile başladığı Türk dizi yatırımlarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. 

Pera Palas’ta Gece Yarısı, Charles King’in 2015 yılında yayımlanan, orijinal adı Midnight at the Pera Palace olan eserinden uyarlama bir yapım. Yapımın sekiz bölümlük bir mini dizi olarak yayınlanmasının planlandığı açıklandı ve daha izleyicinin karşısına çıkmadan Hazal Kaya, Selahattin Paşalı, Tansu Biçer ve Engin Hepileri gibi yıldızlarla dolu kadrosunun yanında orijinal senaryosuyla büyük bir beklenti yaratmayı başardı. 

Uyarlandığı romandan ve henüz yayınlanan fragmanından da anlaşılabileceği üzere dizi, daha önce ünlü Hulu dizisi 11.22.63’te de işlendiği gibi başrolün bir zaman tünelinden geçerek başka bir döneme gitmesi ve burada yaşadıklarını temel alıyor. Burada başrol Esra (Hazal Kaya), Pera Palas’ta kaldığı bir gecenin ardından içinde bulunduğu iki binli yıllardan, kendini bin dokuz yüzlü yılların başlarında buluyor. Dizi, dönemin karmaşasının içerisinde Esra’ya yeni misyonlar yükleyerek seyirciye keyifli dakikalar vaat ediyor. 

Daha önce yayınlanan Netflix Türk yapımlarına gelen “özensiz” ve “şirketin dünyada fonladığı diğer işlerle aynı kalitede olmadığı” eleştirilerine karşın Pera Palas’ta Gece Yarısı, ilk izlenim olarak seyircide merak uyandırmışa benziyor. Konvansiyonel medyanın gitgide etkisini ve popülaritesini yitirdiği ülkemizde seyirciler, Netflix gibi sektöründe söz sahibi şirketlerden izleyiciyi şaşırtacak daha orijinal ve özenilmiş yapımlar talep ediyor. Şimdiki izlenimlerime göre Pera Palas’ta Gece Yarısı bu beklentiyi fragmanıyla karşılamış durumda. Bakalım dizi, yayınlandıktan sonra da izleyicinin beklentilerini karşılayabilecek mi? Bunu hep beraber göreceğiz.


 3 Mart’ta seyirciyle buluşacak dizinin fragmanına buradan ulaşabilirsiniz. Şimdiden keyifli seyirler!


İlginizi çekebilir: Netflix Üyeliğinizi Daha İyi Kullanmanızı Sağlayacak 11 Özellik

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Youth Awards Blog Banner

Bir yanıt yazın