Netflix Üyeliğinizi Daha İyi Kullanmanızı Sağlayacak 11 Özellik

Dünyanın en ünlü dizi ve film platformu olan Netflix, yaş ve coğrafya ayırt etmeden herkes tarafından severek kullanılıyor. Reklamsız içerik, kolay kullanım ve bol içeriğe sahip olması dolayısıyla sıklıkla tercih ediliyor. Netflix’in herkes tarafından bilinen temel kullanım özellikleri yanı sıra bilinmeyen birçok özelliği de mevcut. Bu özellikleri öğrendiğinizde üyeliğinizden en iyi şekilde yararlanacak ve özelleştirdiğiniz hesabınızla daha keyifli vakitler geçireceksiniz. Öyleyse Netflix’in bilinmeyen özellikleri nelerdir, bu özellikler nasıl kullanılır? Öğrenmeye başlayalım!

Profil Fotoğrafınızla Başlayalım

Netflix hesabınıza giriş yaparken gördüğünüz isimli kutucuklara kendi fotoğraflarınızı ekleyemiyorsunuz fakat Netflix en sevdiğiniz dizi veya film karakterlerinin fotoğraflarını profil simgesi olarak seçmenize izin veriyor. Özellikle çoklu kullanılan hesaplarda esprili olabilecek bu özelliği mutlaka kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Profil yönetimi kısmından bu ayarı yapabilirsiniz.

Önizlemeleri ve Sonraki Bölümü Otomatik Oynatma Ayarlarınızı Değiştirin

Anasayfadayken ve içerikleri incelerken otomatik olarak oynayan kesitlerden sıkıldıysanız bu ayarı değiştirebilirsiniz. Bu sayede oynatma yalnızca kendi seçiminizle başlar. Bunun için hesap ayarlarından yürütme ayarlarına gelerek ayarları değiştirebilirsiniz. Aynı zamanda bir dizi izlerken sonraki bölümü otomatik olarak oynatma ayarını da buradan aktifleştirebilirsiniz.

Görüntü Ayarlarınızı Kişiselleştirin

Netflix’te renk ve kontrast ayarları bazen izlediğiniz içeriğe göre değişebiliyor. Bunları istediğiniz hale getirmek için “Video Adjust for Netflix” Chrome eklentisini kullanabilir, renk ve kontrastı kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Oynatma Hızınızı Ayarlayın ve Spoilerdan Uzak Durun

Super Netflix Chrome eklentisi sayesinde Netflix’teki oynatma hızınızı ayarlayabilirsiniz. Minimum 0,5 ve maksimum 4x aralığında değiştirebileceğiniz oynatma hızınız yanında Super Netflix’in başka birçok yararlı özelliği de mevcut. İnternet hızınızın düşük olduğu anlarda otomatik olarak video kalitelerini değiştirebilir ve tanıtımları atlayabilir, bu da size o an için daha rahat bir deneyim sunar. Ayrıca bir sonraki bölümlerden spoiler almamanız için görüntüleri bulanıklaştırabilen bir özelliğe de sahiptir.

Arkadaşlarınızla Birlikte İzlemenin Keyfini Çıkarın

Son 1,5 yıldır sinema salonlarını doldurup sevdiklerimizle birlikte film izleme keyfinden mahrumuz. Bu keyfi uzaktan, Netflix üzerinden yaşamanız ve arkadaşlarınızla birlikte aynı içeriği aynı anda izlemeniz mümkün. Bunun için Netflix Party Chrome eklentisini yükleyin, ardından Netflix’te bir içerik oynatın. Adres çubuğunda kırmızı renge dönen Netflix Party ikonuna gelin ve “Create a Netflix Party” başlıklı pencereden “Start the Party” seçeneğine tıklayın. Şimdi bağlantıyı arkadaşlarınızla paylaşabilir ve birlikte dizi film keyfi yapmaya başlayabilirsiniz.

Alt Yazıların Görünümünü İstediğiniz Gibi Ayarlayın

Netflix’te alt yazıların görünümünü kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Hoşunuza giden bir yazı şeklini, sizin için uygun olan metin boyutunu ve yazıların gölgeli olup olmayacağını bile seçebilirsiniz. Bunun için Netflix’te hesap kısmına gelerek alt yazı görünümünü seçin ve ayarları istediğiniz gibi düzenleyin.

IMDb Puanlarını Görüntüleyin

IMDb puanları izleyeceğiniz içeriği seçmenizde önemli bir etkense bu puanları Netflix üzerinden de görüntüleyebilirsiniz. IMDb Ratings on Netflix Chrome eklentisini yükleyerek içeriklerin üst kısmında puanlarını görmeye başlayabilirsiniz.

Netflix İzlerken Başka Sayfalarda Gezinin

Telefon veya bilgisayarlarınızda Netflix açıkken sayfayı değiştirdiğiniz an görüntü diğer sayfada kalır. Bu sebeple resim içinde resim özelliğini kullanmak, hem izlediğinizden mahrum kalmamanızı hem de diğer sayfalarda gezinebilmenizi sağlar. Bunun için Netflix Picture-in-Picture Chrome eklentisini yüklemeniz yeterli.

Aynı Anda İki Alt Yazı İle Yabancı Dilinizi Geliştirin

Netflix Multi. Subtitles eklentisi sayesinde aynı anda iki alt yazı ile öğrenmek istediğiniz dilde gelişim göstermeye başlayabilirsiniz. Ekranınızda aynı anda yer alacağı için cümle konumlanmalarına, kelimelere göz atıp hızlı bir öğrenme gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda Netflix’te olmayan birçok dile ait alt yazıları da buradan ekleyebilirsiniz.

Kararsızlığa Son: İzleyeceğiniz İçeriği Netflix Roulette Seçsin

Netflix’te izleyeceğiniz dizi veya filmleri seçmeye çalışırken saatler geçiriyorsanız Netflix Roulette isimli yapay zeka uygulamasını kullanabilirsiniz. Siteye girdiğinizde izlemek istediğiniz türü, dizi film ayrımınızı, IMDb puanını ve Rotten Tomatoe puanını seçin. Arayışınıza en uygun dizi veya film anında karşınıza gelecek.

Netflix Kodlarıyla Daha Detaylı Bir Arama Yapın

Netflix’te ana başlıklar halinde yer alan türler, aslında kendi içinde de birçok kategoriye ayrılıyor fakat bunların hepsini Netflix’te görüntüleyemiyorsunuz. Örneğin “Klasik Filmler” kategorisine tıkladınız ve istediğiniz tarzda bir klasik film bulamadınız. Bu noktada klasik filmleri “Klasik Komedi Filmleri”, “Klasik Western Filmler” gibi daha detaylı bir aramaya sürükleyen bazı Netflix kodları mevcut. Bu kodların hepsine buradan ulaşabilirsiniz. Peki, bu kodları nasıl kullanacaksınız? https://www.netflix.com/browse/genre/YYYY adresine gidin ve YYYY kısmını silerek seçtiğiniz kodu yazın. Karşınıza özelleştirilmiş aramanıza dair tüm içerikler sıralanacak.

Belki de en çok vakit geçirdiğimiz platformlardan biri olan Netflix’in bu pek bilinmeyen özelliklerinin ayarlanmasıyla kullanıcılar daha keyifli bir deneyim yaşıyor. Umuyoruz ki içeriğimiz üyeliğinizden en iyi şekilde faydalanmanıza yardımcı olmuş ve sizi Netflix’in bilinmeyen özelliklerinden haberdar etmeyi başarmıştır. İyi seyirler!

İlginizi çekebilir: Spotify Üyeliğinizden En İyi Şekilde Yararlanabiliyor Musunuz?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın