Netflix’i Tüketenler için Alternatif Platform Önerileri

Dünyanın önde gelen medya platformu ve yapım şirketi Netflix, kısa sürede alternatif platform seçeneklerini geride bırakarak film ve dizi dünyasını domine eder hale geldi. Oscar’dan Emmy’ye ve Altın Küre’ye kadar dünyanın en prestijli sinema ve televizyon ödüllerinde artık Netflix yapımları yarışı önde götürüyor. Son zamanlarda Netflix orijinal içeriği olarak piyasaya sürülen yerli yapımlar da ülkemizde heyecan uyandırıyor. Platformun hem dünyada hem de Türkiye’de popülaritesi her geçen gün artmaya devam ederken öyle ki yeni televizyon kumandalarında muhakkak bir Netflix tuşu bulunuyor.

Netflix hayatlarımızın neredeyse olmazsa olmazı haline gelse dahi belli bir kesim de bir solukta bitirilen Netflix dizilerinin birbirine benzer formüllerinden sıkılmış durumda. Üstelik son gelen zamla aylık ücreti tek başına karşılamanın zorlaşması Netflix Türkiye kullanıcıları için bir dezavantaj. Siz de ben Netflix’teki içerikleri tükettim, artık daha farklı şeyler arıyorum diyorsanız bu alternatif platformlar sizin için listelendi!

Blu TV

Netflix’e yerli bir alternatif oluşturan Blu TV,  hem orijinal içeriklerini hem de pek çok ülkeden sevilen dizileri bir araya getiriyor. Özellikle son dönemde Blu TV’de gösterime giren efsaneleşmiş HBO dizileri platformun yer verdiği önemli içeriklerin başında geliyor. Bunların yanı sıra komedi, polisiye, dram, gerilim gibi pek çok farklı türde yerli içerik de üreten Blu TV, ana akım sinemalarda kendine çok fazla yer bulamayan yerli filmler de göstererek daha niş zevklere sahip kitlelere de hitap ediyor. Öğrenciler için aylık 17,99 TL’lik aylık ücreti ile Blu TV içerikleri sizleri bekliyor.

MUBI

Ana akım sinema filmlerinden sıkıldıysanız ve film kültürünüzü geliştirmek istiyorsanız MUBI tam aradığınız platform. Tüm dünyadan sinema tarihine damgasını vurmuş kült filmlerin yanı sıra yerli ve yabancı sinemanın en yeni örneklerini de bulabileceğiniz MUBI, muhteşem koleksiyonuyla ayda yalnızca 15,99 TL’ye kullanıma açık. Sabit koleksiyonla berber her ay yenilenen filmlerle dinamik bir platform olan MUBİ’de kaçırdığınız filmler için kiralam seçeneği de mevcut. 

Curiosity Stream

Eğer bir belgesel aşığıysanız ve içerikleri izlemek için Türkçe altyazıya ihtiyaç duymuyorsanız Curiosity Stream tam size göre bir platform. Akla gelebilecek her konuyla ilgili devasa bir belgesel seçkisi sunan Curiosity Stream, yeni kampanyasıyla son derece cüzi bir ücret ödeyerek senelik üyelik sahibi olmanıza yardımcı oluyor. Tek seferde ödeyeceğiniz $12 ile bir sene boyunca platformdaki tüm içeriklere ulaşabilirsiniz. Üstelik üyeliğinizi dilediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Her hafta yeni içerikler yüklemeye devam eden Curiosity Stream, belgesel türüne ilgi duyan kullanıcılar için uygun bir servis.

Prime Video

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’ye açılan alışveriş sitesi Amazon’un medya platformu olan Prime Video, yakın zamanda Türkiye’de TL üzerinden hizmet vermeye başladı. Prime Video bol ödüllü orijinal içerikleriyle popüler film ve dizileri HD kalitesinde bir araya getiriyor. 30 günlük ücretsiz deneme süresinin ardından ayda yalnızca 7,90 TL ödeyerek Prime Video’nun içeriklerine tüm cihazlarınızdan ulaşabilirsiniz. 

Bein Connect

Digitürk’ün dijital medya platformu Bein Connect, yalnızca Digitürk kullanıcılarına değil platformu kullanmak isteyen herkese farklı ve güncel içerikleriyle hizmet sağlıyor. En yeni yabancı dizilere ve filmlere yahut yerli televizyon dizilerine istediğiniz her yerden ulaşabileceğiniz Bein Connect’in de dilediğiniz anda iptal edebileceğiniz 30 gün ücretsiz deneme süresi mevcut. Deneme süresinin ardından Netflix gibi farklı paketlerinden birini tercih ederek Bein Connect’i kullanmaya devam edebilirsiniz.

GAİN

Yerli dijital medya platformlarından en yenisi GAİN, hem televizyon gibi büyük ekranlara hem de telefonunuza uygun dik ekrana uyum sağlayan bilgilendirici ve eğlenceli içerikleriyle seyirciyle buluştu. Yemek yaparken, yolculuk ederken, ev işi yaparken keyifle izleyebileceğiniz kısa içeriklere GAİN web sitesi ve mobil uygulaması üzerinden ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz.

Puhu TV

Puhu TV, hem orijinal içerikleri hem de yerli televizyon dizileri ve dünya sineması örneklerini bünyesinde barındıran bir dijital medya platformu. Kaçırdığınız ya da özlediğiniz dizileri tekrar bulabileceğiniz, yerli ve yabancı pek çok filme ulaşabileceğiniz ve Şahsiyet, Dip gibi yalnızca Puhu TV’de yayınlanan dizileri bulabileceğiniz bu platforma da tüm cihazlarınızdan ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

Tubi

Fox Corporation bünyesinde hizmet veren Tubi, dünya sinemasının binlerce örneğine ulaşabileceğiniz ücretsiz bir film ve dizi platformu. Üyelik oluşturmadan ve herhangi bir ücret ödemeden birçok içeriğe ulaşabileceğiniz Tubi’de her döneme ait farklı türlerde filmler bulabilirsiniz. Reklam destekli bir platform olan Tubi’de kendi listelerinizi oluşturabileceğiniz gibi Hollywood, Bollywood, ödüllü filmler gibi pek çok farklı koleksiyonu da takip edebilirsiniz.

Bonus: WOW Presents Plus

RuPaul’s Drag Race hayranları için özel olarak bonus tavsiye: WOW Presents Plus tamamen RuPaul’s Drag Race’e özel içerikleriyle ayda $3,99 kadar bir ücretle hizmet sunuyor. RuPaul’s Drag Race’in yeni sezonlarına anında ulaşabileceğiniz, aynı zamanda programın İngiltere, Kanada, Hollanda, Avustralya gibi farklı ülkelere uyarlanmış versiyonlarını ve çok daha fazlasını izleyebileceğiniz WOW Presents Plus, drag kültürüne meraklı izleyiciler için bir vaha.

İlginizi çekebilir: Gelecek Bize İletişimde Neler Sunacak?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

 

Youth Awards Blog Banner

Bir yanıt yazın