Mutlaka Okumanız Gereken İngilizce Roman Önerileri

Proust, ‘’Okumak bir dostluk kurmaktır.’’ diyordu. Karakterlerin dertlerine ortak olmak, onlarla birlikte üzülüp sevinmek, hikâyenin akışına konukluk etmek inanılmaz bir bağı simgeler. Okumak, her yönüyle eğlencelidir, heyecan vericidir. Meçhule açılan bir kapıdır. Hele kendi dilimizde okuyor olmak çok daha farklı, çok daha gerçekçi hisler uyandırır içimizde ancak ne zaman ki başka dillerin edebiyatlarının da tadına bakarız, işte o zaman aldığımız keyif daha da artar, farklı edebiyat dünyalarının kilitli kapıları aralanır.

Eğer siz de yabancı dillerde yazılmış romanlara ilgi duyuyorsanız veya bir yerden başlamak istiyorsanız yazının devamını okumanızda fayda var!


Önce basit, gündelik dille yazılmış bir romanla başlamamda fayda var diyorsan!

  • The Flatshare

Tiffy ve Leon aynı odayı ve aynı yatağı paylaşıyor ancak daha önce birbirleriyle hiç tanışmadılar! Kulağa ilginç geliyor değil mi? Tiffy ve Leon maddi sıkıntılar nedeniyle bir odayı paylaşmak için anlaşırlar. Zaman geçtikçe, birbirlerini hiç görmemiş olsalar dahi evin içine ufak notlar bırakarak konuşmaya başlarlar! Onların başından geçenleri okurken eğleneceğine eminiz!

  • The Upside Of Falling

Becca, bir konuşma sırasında okulun popüler çocuğu Brett ile çıktığı yalanını söyler ve sonrasında işlerin karışacağını düşünür ancak Brett bu yalana ortak olmayı kabul eder. Peki, umutsuz romantik Becca’nın hep hayalini kurduğu peri masalı yaşanacak mı? Kitabı okurken karakterleri çok seveceksin!


Ben zaten daha önce yabancı romanlar okuyordum, bana yeni öneriler gerek diyorsan!

  • The Man Who Didn’t Call

Sarah, hayatının aşkıyla tanıştığına emindir ve onunla mükemmel bir hafta geçirir. Ancak, bu mükemmel geçen bir haftadan sonra Eddie tamamen ortadan kaybolur. Arkasında hiçbir iz, hiçbir ipucu bırakmadan. Peki, Sarah bu gizemi çözüp gerçeğe ulaşabilecek mi? Bu kitabı okurken Sarah’nın hislerine ortak olacağına eminiz!

  • You’ve Reached Sam

Julie, erkek arkadaşı Sam ile bütün gelecek planlarını hazırlamış, onları mutlu ve uzun bir hayat beklediğini düşünmekteyken Sam’i kaybediyor ve hayatı tamamen değişiyor. Tüm olanları geride bırakmak ve hüznünü son kez yaşamak için Sam’in sesini sesli mesajdan son kez duymak ümidiyle Sam’in numarasını arıyor ancak ne oluyorsa bundan sonra oluyor çünkü Sam, telefona cevap veriyor. Bu kitap sizleri çok hüzünlendirecek, bizden söylemesi!


Bir de gerilim kitaplarına mı şans versek?

  • Lock Every Door

Jules, Bartholomew binasında apartman bakıcısı olarak işe girer. Kurallar bellidir: ziyaretçi almak, geceyi binadan başka bir yerde geçirmek ve diğer bina sakinleriyle iletişim kurmak yasak. Binada geçen birkaç günün ardından Jules, başka bir apartman bakıcısı olan Ingrid ile tanışır ve Ingrid ona bir şeylerin ters gittiğini açıkladıktan sonraki gün ortadan kaybolur. Jules, binanın ve bina sakinlerinin gizemini çözebilecek mi? Bu bulmacayı çözmeye çalışırken biraz ürperebilirsiniz! 

  • A Stranger In The House

Karen ve Tom filmlerdeki gibi mutlu bir evlilik yaşamaktadırlar. Bir gece Tom, işten geldiğinde Karen’ın evde olmadığını fark eder. Karen’ın arabası garaj yolunda olmamasına rağmen telefonu ve cüzdanı evdedir ve bir şeylerin ters gittiği ortadadır. Birkaç saat sonra Tom, Karen’ın bir araba kazası yaptığı haberini alır, ancak bu kaza şehrin diğer ucunda, yüksek hız sonucu gerçekleşmiştir. Kaza sonucu hiçbir şey hatırlamayan Karen, eve döndüğünde evdeki eşyaların yerlerinin değiştirildiğini fark eder. Karen neden kaza yaptı, evlerindeki yabancı kimdi? Kendinizi hazırlayın çünkü bu hikaye beklenmedik ve şaşırtıcı bir sonla bitiyor!


Biraz da dramayla bu listeyi sonlandıralım!

  • Malibu Rising

1983 yılı, Ağustos ayı, 4 ünlü kardeşten biri olan Nina’nın her yaz sonu yaptığı partinin günü gelip çatıyor. Ünlü şarkıcı Mick Riva’nın çocukları olan bu 4 kardeşin Malibu’da verdikleri partide ailenin sırları açığa çıkacak, çekilen ortak acılar yankı bulacak, aile kavramı yeniden anlam kazanacak ve Riva kardeşlerin her birinin kalbini resmen bir yangın saracak. Bu üzücü hikaye sizi bambaşka dünyalara götürecek.

  • It Ends With Us

Baştan söyleyelim, bu kitabı bitirdikten sonra üzerine günlerce düşünecek, muhtemelen uzun bir süre unutamayacaksınız! Lily, çocukluğunda çok değişik zorluklara maruz kalıp, annesinin mutsuz ve şiddet dolu bir evlilik geçirdiğine yıllarca şahit olarak büyüyor. Çocukluğunda ise tek sığınağı Ellen DeGeneres’e ulaşır diye düşünerek yazdığı masum mektuplar ve çocukluk arkadaşı Atlas oluyor. Ancak yetişkinliğinde ona hep sırtını dönen küçük kasabadan kurtularak Boston’a taşınıyor ve burada Ryle ile tanışıyor. Her şey bir rüya gibi ilerlese de sonraları Lily de annesinin kaderini yaşamaya başlıyor ve bu sırada çocukluk arkadaşı Atlas tekrar Lily’nin hayatına giriyor. Lily kendini bu talihsiz döngüden kurtarabilecek ve hayatına devam edebilecek mi? Geçmiş ve şimdi onun için ne ifade edecek?

Bu kitaplardan okuduğunuz ve bize önermek istediğiniz kitaplar var mı? Yorumlarda buluşalım.


İlginizi çekebilir: Kitap Okuma Hızınızı Artıracak Tavsiyeler

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın