Kitap Okuma Hızınızı Artıracak Tavsiyeler!

Kitap okumak hayatın gerçekliğinden sıyrılıp hayal dünyamızın kapılarını aralamak için bize sunulmuş bir nimettir. Tahmin edemeyeceğimiz kadar fazla mutlu son, gerilim, drama, aşk, arkadaşlık, bilimsel bilgi, akademik yazı, kişisel gelişim tavsiyeleri ve daha binlercesi bekler bizi iki kapak arasında ancak kitap okumayı ne kadar seversek sevelim zaman zaman istediğimiz hıza ve verimliliğe ulaşamayız ve bu da motivasyonumuzun düşmesine sebep olur. Eğer siz de bu gibi durumlardan muzdaripseniz aşağıdaki tavsiyeleri hep birlikte inceleyelim!  


Kitap Okumayı Yalnızca Bir ‘’Boş Zaman’’ Aktivitesi Olmaktan Çıkarın!

‘’Boş zamanlarınızda ne yapmayı seversiniz?’’ sorusunun en popüler cevaplarından biri olarak ‘’Kitap okumak.’’ cümlesini işitiriz. Kitap okumak bir boş zaman aktivitesi midir? En büyük yanılgı burada başlar çünkü okumak aslında bireyin hayatının bir parçası haline çoktan gelmiş olmalı. Okumak için boş zamanınız olmasını beklemekten ziyade okuyabilmek için hayatınızda boş bir zaman yaratmalısınız. Bu gibi değişiklikler küçük görünse de hayat tarzınızda büyük bir yer edinecek ve kitap okuyacağınız anı dört gözle beklediğinizi göreceksiniz!


‘’Süreklilik’’ Çok Önemli!

Uzun aralıklarla kitap okumak sandığınızdan daha yıpratıcı olabilir! Her gün kitap okumanın da yapıcı güçlerini saymakla bitiremeyiz. Kelime dağarcığınız genişleyecek, yaratıcılığınız artacak, empati yeteneğiniz ile birlikte hafızanız ve odaklanmanız da güçlenecek… Artık okumak günlük bir aktivite haline geldiğinde ise zamanla hızlandığınızı görecek ve kitapların dünyasından ayrılmak istemeyeceksiniz!


Beğenmediğiniz Kitapları Bitirmek İçin Kendinizi Zorlamayın!

Evet, bu maddeyi uygulamak biraz zor olabilir çünkü başladığımız işi bitirmenin hissettirdiği sorumluluk duygusu paha biçilemez. Ancak iş kitaplara geldiği zaman durum neden değişmesin ki? Size uygun olmadığını hissettiğiniz, karakterleriyle yıldızınızın bir türlü barışmadığı, konusunu beğenmediğiniz kitaplar muhakkak var olacaktır. Bu gibi kitapları bitirmek için kendinizi zorlamaktansa yeni bir kitaba başlayın! Böylelikle okumak zihninizde daha olumlu anlamlar taşıyacak ve bu da hızınızın artmasına sebep olacaktır.


Okuma Listeleri Oluşturun!

Son zamanlarda kitap dünyasında aylık şablonlar çok moda. Okuyucular genellikle sonraki ay için hazırladıkları şablonlarda renkli ve ilgi çekici tablolara yer veriyor ve bu da şablonu doldurma isteğinizi artırıyor! Eğer şablonlar size göre değilse üzülmeyin çünkü bu işi listeleme yöntemiyle de halledebilirsiniz. Bir sonraki hafta veya ay için okuyacağınız kitapları önceden belirlemek sizin için faydalı olabilir. Böylelikle okumanızı bir düzen içine yerleştirmiş ve listenizi tamamlamak için temponuzu da kendinize göre ayarlamış olursunuz!


Okuma Maceranızda Dergilere, Köşe Yazılarına da Yer Verin!

Okumak yalnızca kitaplarla sınırlı değildir, hele ki okuma hızınızı artırmak istiyorsanız. Farklı çevrelerdeki okuma materyalleri için gözlerinizi her zaman açık tutun çünkü hepsi sizler için birer fırsat olabilir! Dergiler, gazeteler ve hatta kullanım kılavuzları bile okuma maceranızda sizin yardımcılarınız haline gelebilirler.


İlginizi çekebilir: Daha Fazla Kitap Okumanız İçin 6 Muhteşem Neden

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın