Mülakat | İş Görüşmenizde Söylememeniz Gereken 5 Şey!

İşte o beklediğiniz görüşme gününüz geldi. Mülakat yapacağınız işe alım yöneticisi sizin diğer adaylardan ne gibi farklılıklarınız olduğunu tespit etmek için karşınızda. Becerileriniz, yetkinliğiniz ve işi almak için var olan tutkunuzun onu etkilemesini beklerken ağzınızdan çıkabilecek birkaç yanlış cümle durumları aksi yönde ilerletebilir! Mülakat esnasında yanlış hamleler yaparsanız son işinizde ne kadar başarılı olduğunuzla hiç kimse ilgilenmeyebilir.

Son şirketinizden dikkatle bahsedin

Her ne kadar kötü ayrılmış olursanız olun, eski şirketinizden asla negatif bir yaklaşımla söz etmeyin. Nötr tavrınıza sakin ses tonunuzu da ekleyerek yaşananların sizin için bir deneyim olduğundan ve tamamen geleceğe odaklandığınızdan bahsedebilirsiniz.

Cevapları ezberlemeyin

Arkadaşlarınızdan ya da araştırmalarınızdan edindiğiniz önemli soruların cevaplarını asla ezberlemeyin. Sizi işe alacak olan kişi muhtemelen cümle kurma konusunda yetkin olmayan bir insanla çalışmak istemeyecektir. Belli kalıplara sığdırılmış cümleler kurduğunuzu onlara hissettirmeden hazırlanırken yaptığınız küçük provalarınızı doğal bir havada ona yansıtın.

Tatilinizden bahsetmeyin

Çalışacağınız süre boyunca ne kadar tatil gününüzün olacağını hesaplıyor olabilirsiniz. Bunu şimdilik kendi kendinize yapmanızı tavsiye ediyoruz. Bir şirketin projelerini geliştirmek, organizasyonunu büyütmek ve onların iş yükünü hafifletmek sizin esas görevinizken talep listenizden bu kadar erken söz ederseniz o göreve bile başlayamayabilirsiniz!

Girişimci ruhunuzu ön plana çıkarmayın

Girişimcilik günümüzde aranan önemli özelliklerden olsa da muhtemelen karşınızdaki ekip onlarla uzun süre yürüyebilecek yol arkadaşları arıyor. Kendi projeniz ya da start-up’ınız için maaşınızı biriktirdiğiniz izlenimini onlara vermek sizin için artı puan olmayacaktır.

“Çok sinirliyim” cümlesinden uzak durun

Sıradan bir insana göre daha gergin bir yapınız olduğunu kabul ediyor olabilirsiniz. İşlerin en başında bundan söz etmek insanların size karşı bakış açısının net çizgilerle sınırlanmasına sebep olabilir. Her zaman öyle olsa da bu durumda dürüst olmak en iyi seçenek olmayabilir. Durumun farkında olduğunuza göre kendinizi değiştirmeyi denerken ekip arkadaşlarınıza kendinizi süreç içerisinde anlatma fırsatı bulabilirsiniz.

İlgini çekebilir: İnsan Kaynakları | Nedir, Ne İş Yapar, Neden Tercih Edilmelidir?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.