Mental Gücünüzü Artıracak 3 Uygulama

Mental gücünüzü artıracak 3 uygulama ile telefonlarınıza asla eskisi gibi bakmayacaksınız! Keyifli okumalar.

Kaldırımda yürürken, ofiste otururken, yemek masasında ve hatta tuvalette telefonlarımıza yapışmış durumdayız ama ya Instagram’da gezinirken beyin hücrelerimizi kaybetmek yerine, gerçekten daha akıllı olmak için telefonumuzu kullanabilseydik? Psikolojik rahatsızlıkların her gün biraz daha çoğaldığı bir dünyada yaşamak zorlayıcı olabiliyor. Mental gücümüzden her gün biraz daha eksilirken ya bunu artıracak bir uygulama varsa? Keşke hatırlamamıza, beynimizi eğitmeye yardımcı olacak uygulamalar olsaydı diyorsanız, mental gücünüzü elinize alabileceğiniz  3 uygulamayı sizin için derledik.

1. Elevate

  • App Store’daki ortalama derecelendirme: 4,7 Yıldız
  • Platformlar: iOS, Android

Elevate, beyninizin kişisel antrenörüdür. Apple tarafından Yılın Uygulaması seçilen Elevate, uygulamayla etkileşiminize göre özelleştirilmiş beyin egzersizleri tasarlamak için yapay zekayı kullanır. Ne kadar çok kullanırsanız, sizi o kadar iyi tanır. Hedefinizi belirledikten sonra uygulama, istediğiniz sonuçlara göre kişiselleştirilmiş bir egzersiz seti oluşturur. Hafızanızı, odaklanmanızı, okuduğunuzu anlamanızı, yazmanızı ve daha fazlasını geliştirmek için size kısa ve oldukça eğlenceli mini oyunlar verilecek. Yol boyunca ilerlemenizi takip edebilir, hangi becerilerin geliştiğini ve hangilerinin biraz daha fazla sevgiye ihtiyacı olduğunu görebilirsiniz.

Aynı zamanda Elevate’in gerçekten etkili olup olmadığını ve yalnızca zaman (ve telefon verileri) kaybı olmadığını görmek için California Eyalet Üniversitesi, Elevate ile işbirliği içinde bir araştırma çalışması yürüttü. Sonuçlar, Elevate kullanıcılarının dört haftalık bir süre içinde temel becerilerde kullanmayanlara göre %69 daha fazla geliştiğini gösterdi.

elevate

2. Happify

App Store’daki ortalama derecelendirme: 4,5 Yıldız

Platformlar: iOS, Android

Akıllı telefonunuz sizi gerçekten mutlu edebilir mi? Happify kesinlikle bunu başarıyor diyebiliriz. Bu uygulama, tipik bir programcı tarafından tasarlanmadı ve bunu her açıdan görebiliyorsunuz. Bunun yerine, psikoloji, farkındalık ve bilişsel davranışçı terapi alanlarında önde gelen bilim insanları ve alanından uzmanlar, uygulamayı her bir oyunun hayatınıza olumlu bir değişiklik getirmesini sağlamak için geliştirdi.

Uygulamayı kullanırken duygularınızı takip ederek, mutluluğunuzun ve duygusal zekanızın ne kadar geliştiğini görebiliyorsunuz. Happify, süreklli bir mutluluk vaat etmiyor. Kötü günleriniz olacak tabii ancak genel olarak uygulama, beyninizi olumsuz bağlantılarından vazgeçmesi ve olumlu düşünmesi için eğitiyor. Şüpheciyseniz, Happify size bu konuda yardımcı olabilir. Kötü alışkanlıklarınızdan vazgeçmek için neler yapmanız gerektiğini önceden bilmenizi sağlar. Happify her gün kolay ve eğlenceli oyunlarla bu yolculukta size yardımcı olmak için oradadır.

happify

Telefonunuza indirebileceğiniz faydalı uygulamalar için buraya bakabilirsiniz!

3. CogniFit

  • App Store’daki ortalama derecelendirme: 4,2 Yıldız
  • Platformlar: iOS, Android

E-posta şifrenizi veya telefonunuzu nereye koyduğunuzu hatırlayamıyorsanız, CogniFit uygulamasını deneyebilrsiniz. Kısa süreli belleğinizi geliştirmeyi amaçlayan CogniFit, beyninizi 23 farklı bilişsel beceri için test ediyor ve sonuçlarınızın ayrıntılı bir raporunu sunuyor. Daha sonra seçtiğiniz bilişsel becerileri canlandırmak ve rehabilite etmek için farklı zihinsel zorluklar oynama seçeneği sunuyor.

Dünyanın dört bir yanındaki hastaneler ve tıp merkezleriyle aynı teknolojileri kullanan CogniFit ayrıca demans, kemo-sis, Alzheimer, ADHD gibi zihinsel bozuklukları teşhis edilmiş kişiler için bünyesinde özel egzersizler de barındırıyor.

CogniFit

Daha fazla size faydası olacak içerik ve gelişmenizi sağlayacak tavsiyeler için Youthall’u takip etmeyi unutmayın!

Bir yanıt yazın