Medya ve İletişim Alanında 10 Kariyer Seçeneği

Medya alanında kariyer yapmak heyecan verici ve ilerleyen vadede getirisi fazla olabilir. Severek yaptığınız en son trendler hakkında yaratıcılığınızı konuşturma işini kariyerinizle kolayca bağdaştırabilirsiniz. Eğer yeterli tutkuya sahipseniz, parlayarak yükseleceğinizden şüphe yok. İşte aşağıda medya ve iletişim alanında 10 kariyer seçeneği listeniz!

Dijital Pazarlama Uzmanı

Dijital dünyanın böylesine önem kazandığı günümüzde bir pazarlama stratejisi uygulamak ve bunu dijital ortama taşımak elbette oldukça önem taşıyor. Dijital marka imajı, çevrimiçi varlık oluşturma ve hedef kitle tarafından sürekli takip edilebilirlik dijital pazarlama uzmanlarının görevidir.


Reklam Yöneticisi

Her pazarlama ekibinin başarısının arkasında promosyonları, bütçeleri ve stratejileri yöneten bir reklam yöneticisi vardır. Genellikle doğru ve yeterli marka iletişimi sayesinde büyük kitlelere ulaşmak adına pazarlama ve satış ekipleriyle beraber süreci yönetirler.


Ses Mühendisi

Ses mühendisleri; etkinlik, organizasyon veya şov esnasında ekipmanların tamamından sorumludur. Akış boyunca kurulumu yapmak ve sorunsuz çalışmalarını sağlamak onların işidir. Sanatçıların, konser salonlarının ya da televizyon kanallarının bünyelerinde çalışabilirler.


Blogger / Influencer

Artık oldukça alıştığımız meslek tanımlarından biri olan “Influencer” ise insanlara ilham ve fikir vermeyi öncelikli amaçları haline getiren insanlardır. Başarılı bir şekilde bu mesleği yapmak için çevrimiçi güçlü bir profile sahip olmak, aynı şekilde sürekli bir takipçi ağıyla etkileşim halinde olmanız gerekir. Dış dünyaya ve eleştirilere oldukça açık olan bu dünyada markalarla iş birliği yaparak hızlı biçimde kendinizi geliştirebilirsiniz.


Medya Araştırmacısı

Bir medya araştırmacısı, TV, yazılı basın ve radyo dahil olmak üzere farklı yayınlar için araştırma yapmaktan sorumludur. İnsanlarla röportaj yapmak, odak grupları düzenlemek, anketler yapmak ve The Ellen Show gibi TV programları için misafirler organize etmek olabilir.


Editör

Eğer “TDK gibisin” olarak tanımlanıyor ve arkadaşlar arasında ünlü bir dilbilgisi gurusu iseniz, o zaman kesinlikle bu alanda bir kariyer düşünmelisiniz! Bir editör olarak makale fikirleri oluşturmaktan siz sorumlusunuz. Düzenleme, dil bilgisi, noktalama işaretleri ve hataları düzeltme ve metnin iyi yazılmış olmasını sağlamak sizin görevinizdir.


İçerik Yazarı

İçerik yazarlığı, kağıda kelimeler eklemekten çok daha fazlası olan bir beceridir. Harika bir içerik uzmanı olmak için yalnızca alanda yaratıcı ve yetenekli olmak değil, aynı zamanda SEO ve hedef kitle hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Eğer gereken içeriği yayınlayabiliyorsanız, bu medya kariyeri sizin için ideal olabilir!


Grafik Tasarımcı

Bir grafik tasarımcı olarak baskı, web siteleri, broşürler ve uygulamalar için tasarımlar oluşturmaktan sorumlu olacaksınız. Yeni ve ilginç tasarımlar oluşturmak için daha ince ayrıntılara ve hayal gücünüze güveniyor olmanız gerekir. Aynı zamanda takım çalışması ve önerilere de aşina olmak işinizi kolaylaştırır!


Fotoğrafçı

Çalışacağınız sektöre bağlı olarak manzara, evcil hayvan veya moda fotoğrafçılığı gibi farklı fotoğraf stilleri oluşturarak yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz, üstelik liste sınırsızdır. Genelde ortak olacak tek şey, yeni ve yaratıcı fikirlerin üretiliyor olmaı ve gece geç saatlerde ve hafta sonları da dahil olmak üzere çalışma durumunuzun olmasıdır!


Sosyal Medya Uzmanı

Her zaman kafanızı telefonunuza gömüyor ve en popüler sosyal medya platformlarında ilerlemek için saatler harcıyorsanız, sosyal medya uzmanı olarak kariyer yapmak sizin için ideal yol olabilir. Sosyal medyada stratejiler oluşturmak ve geniş bir takipçi kitlesi kazanmak emin olun ki size faydalı olacak!


İlginizi Çekebilir: Beceri Tabanlı CV Nasıl Oluşturulur?

Youthall’da işveren markası profilinizi oluşturmak için hemen tıklayın.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.