Maaş Almadan Yapılan Dünyadaki En Pahalı 10 Staj

Staj yapma, önceleri herhangi bir gencin gelişmesine olanak sağlayan bir fırsat olarak kabul edilirdi. Uzmanlaşacak iş sahasını en yakından ve pratik şekilde öğrenmenin en iyi yeri iş yeridir. Ayrıca stajyere, günün sonunda ödeme de yapılırdı. Ancak bugün şirketler, stajyerlerini ücretsiz olarak çalıştırıyor ve stajyerlere deneyim fırsatını sınırlı sunuyor. Söz konusu deneyimin değeri, işyerinden işyerine değişiyor.

İş yerinde çay getirmek, temizlik yapmak gibi iş dışı olaylar ise stajyerlerin karşılaştığı bir başka sorun. Bu çalışmanın ücretsiz yapıldığı göz önüne alınırsa; yol, barınma ve yemek masrafları oldukça maliyetli olabiliyor. Durum herkes için aynı değil tabi ki. Aslında zenginler ücretsiz çalışmaya, şirketler de onları işe almaya hazır duruyor. Bizler bu yazımızda, maaş almadan yapılan hatta karşılığında para ödenen en pahalı stajları araştırdık. İlginç hikayelerin de olduğu yazımızı gelin birlikte inceleyelim.

İşte sizlere, maaş almadan yapılan en pahalı 10 staj:

10- Shape Dergisi

1.500 Dolar

Shape’nin eski yazı işleri müdürü, 2010 yılında charitybuzz aracılığıyla dergide iki ay maaşsız staj imkanı sundu. Shape, ismi açıklanmayan bir istekliye popüler spor yayıncılığı iç işleyişini öğrenmesi için 60 gün staj yapma fırsatı sağladı. Bir başka staj ise sadece 3 hafta sürdü ve staj, açık artırmada 1.500 dolar tahmini değer ile satıldı. Para, New York’ta özel bir kadın liberal sanat üniversitesine bağışlandı.

9- Signia Wealth

2.500 Dolar

Signia Wealty iki haftalığına Londra ofisinde, finansörler ve servet yöneticileri ile tanışma olanağı sundu. Staj içinse 2.500 dolar istedi. Şirket daha sonra kazanılan 2.500 doları kanser araştırma projesi için bağışladı.

8- İngiliz Muhafazakar Partisi

5.600 Dolar

2011 yılında İngiliz Muhafazakar Partisi, destekçilerine yaklaşık 5.600 dolar karşılığında staj imkanı sundu. Cameron hükümeti de daha sonra staj programlarının da içinde bulunduğu “Eşitlik Stratejisi” isimli projeyi başlattı. Böylece staj açık arttırması, bir kaç hafta sürdü.

7- Rolling Stone ve Us Weekly Dergisi

10.000 Dolar

2012 yılında ünlü dedikodu dergisi Us Weekly, David Lynch Vakfı’na katkıda bulunmak için tahmini 2 hafta deneyime 5000 dolar istedi. Aynı yıl, Rolling Stone ihalesinde kazanılan paralar ise Kristen Ann Carr Kanser Araştırmaları Fonu’na bağışlandı. Bu iki staj, Tibet Dayanışması’na yardım için tahmini 10.000 dolara satıldı.

6- Oscar de la Renta – Balenciaga – M Missoni – Valentino

10.000 Dolar

2012 yılında 4 moda devi, sektörün kibirli itibarını ve dünyayı değiştirmek için bir araya geldi. Balenciaga Rosie, çocuk tiyatrosuna bağış yapmak için isteklilere 10.000 dolar karşılığında ücretsiz staj imkanı sundu. Şirketler o yıldan sonra, benzer açık artırmayı her yıl düzenlemeye devam etti.

5- Huffington Post

13.000 Dolar

Yazar olmaya istekliler için çok iyi bir haber var sırada. 2009 yılında Huffington Post, varlıklı adaylara Washington ya da New York ofislerinde kendi seçimlerine göre bir, iki ya da üç ay staj satın almak için bir fırsat sundu. Teklifler kapanmadan önce tam 13.000 dolara ulaştı. İhaleden kazanılan paralar, Robert F. Kennedy Center Adalet ve İnsan Hakları’na bağışlanmıştır.

4- UN-NGO İnsan Hakları Komitesi

22.000 Dolar

Geçen yıl Charitybuzz Açık Artırması’nda kazanılan ihalelerden bir kaçı, Robert F. Kennedy Center Adalet ve İnsan Hakları yararına bağışlandı. UN-NGO İnsan Hakları Komitesi, staj isteyen herhangi üniversite veya yüksek lisans öğrencisi için güzel ve oldukça pahalı bir fırsat sundu. Komite, 6 hafta için yaklaşık 22.000 dolar istedi.

3- Weinstein Şirketi

26.000 Dolar

Geçen ağustos ayında Soysuzlar Çetesi, Zoraki Kral ve Umut Işığım gibi filmlerin yapım şirketi olan The Weinstein Company staj imkanı sundu. New York ya da Los Angeles’ta sunulan 3 aylık fırsat 26.000 doların üzerinde bir maliyetle pazarlandı. Sonrasında kazanılan para Harvard Profesyonel Sanat Tiyatrosu’na bağışlandı.

2- Vogue

42.500 Dolar

Vogue editörü Anna Wintour’un yanında staj yapmak rüya gibi olmalı. 2010 yılında Vogue, ofislerinde sadece bir hafta staja 1000 dolar istedi. Bu günlerde ise bu fiyat 42.500 dolara ulaştı. Kazanılan para yine Adalet ve İnsan Hakları RFK Merkezine gitti.

1- DefJam Records ve Virgin Grubu

85.000 Dolar

Charitybuzz’da satılan en pahalı staj, DefJam Record ve Virgin Grubu’nun ofislerinden birinde ücretsiz 6 hafta çalışmak olarak tarihe geçti. Stajda; Russell Simmons ve Sir Richard Branson ile yenecek öğle yemeği de fiyata dahil edildi. Kazanılan para ise her zamanki gibi bağışlandı. Bu iş imkanı, sadece bugüne kadar satılan en pahalı staj değil, aynı zamanda Charitybuzz’da satılan 39. en pahalı öğe olarak kayıtlara geçti.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın