Linkedin’de Kişisel Markalaşmanın 5 Adımı

Eğer insanoğlunun hiç şüphesiz kabul etmesi gereken bir gerçek varsa o da internetin hayatımıza kattıkları ve bunun sonucu hayatımıza kattığı artıların saymakla bitmeyeceğidir. Her geçen gün artan bu faydalarının yanında zararları olsa da faydalar hep daha fazladır. İnsanların gerek eğitim hayatlarından sonra, gerekse eğitim hayatları boyunca katıldıkları etkinlikleri, iş fırsatlarını, stajlarını ve birçok akademik veya iş yaşamındaki gelişmelerini kendi çevreleri, iş arkadaşları ile paylaştıkları bir sosyal paylaşım platformu olan Linkedin de bu faydalardan biridir. 

İnsanların başka kişilerle kurdukları iletişimin ilk adımları genelde şahsi bilgilerden sonra nelerden hoşlandıkları, meslekleri, alışkanlıklarıdır. Kendimizi tanıtma biçimimiz bizim için kişisel markalaşmayı tanımlar. Birçok insan için iş Linkedin kullanmakta. Burada kişisel markalaşmanızı tamamlamanız iş verenler veya sizi takip etmek isteyen bağlantılarınıza sizin hakkınızda fikir verecektir. Bunun için uygulamanız gereken 5 adıma gelin beraber bakalım.

1.Buyrun Benim

Bu adımda kendimizi tanımlamamız çok önemli. Öğrenci de olsak bir kurumda çalışan biri bile olsak o an mensubu olduğumuz kurumu ve oradaki görevinizden bahsetmelisiniz. Varsa üyesi olduğunuz topluluklar, katıldığınız programları belirtmek insanların ilk bakışta sizin hakkınızda bir fikir sahibi olmasını sağlar. 

2.Postların Etkisi

Sadece Instagram veya facebookta değil artık Linkedin’de post atmanız çok önemli. Bu postlar okuduğunuz makaleler, kitaplar hakkında, izlediğiniz filmler, gündeme getirmek istediğiniz toplumsal meseleler hakkında olabilir. Kendi başarılarınızı, aldığınız terfileri, katıldığınız seminer ve etkinlikleri paylaşmanız da profilinizi inceleyen kişiler için oldukça açık ve net bir imaj çizer. Linkedin’in inanılmaz kullanıcısı ise dünyanın bir ucundaki insanlarla iletişim kurmanızı sağlayarak ilgi alanınızda aklınıza gelmeyecek fırsatlar sağlayabilir. 

3.Yorumlarınız Kıymetli

İlginizi çeken gönderilere yorumlarınız ile katılmanız sizi, sizin gibi bu konuyla ilgilenen insanların görmesini sağlar. Yorumlarınızda olumlu ve saygılı bir tavır sergileyin. Bu yorumlarda isterseniz soru sorabilir ve ek bir önerme yapabilirsiniz. Bu yorumlar sizin bu konuyla ne kadar ilgili olduğunuzu bağlantılarınıza gösterecektir.

4.Linkedin Bağlantılarınız 

Linkedin’de özellikle ilgilendiğiniz alanlarda çalışan insanlarla bağlantı kurmanız, bu konuda çevrenizi ve bağlantılarınızı artırmanız çok önemli. Ne kadar çok o konuyla ilgili kişileri, kuruluşları ve toplulukları takip ederseniz bu yeni bağlantılar sayesinde yeni çalışma alanı fırsatı bulabilirsiniz. Bu noktada bağlantı isteklerinizi kontrol etmeyi unutmayın. Bu istekleri bekletmek veya uzunca süre kabul etmemek istek gönderen kişi tarafından yanlış anlaşılabilir. 

5.Deneyimleriniz 

İnsanlar bugüne iyi veya kötü olsun her türlü deneyimlerinden çıkardıkları derslerle gelirler. Linkedin’de bugüne kadar bulunduğunuz pozisyonları belirtirken burada yaptığınız işleri, katıldığınız eğitimleri ve kazandığınız deneyimleri paylaşmanız da oldukça önemlidir. Burada kazandığınız veya geliştirdiğiniz birçok yeteneğiniz sizi sektör veya pozisyon değiştirmek istediğinizde bile desteklemeye devam eder. Bu nedenle deneyimleriniz ve burada elde ettiğiniz kazanımlarınızdan bahsetmekten kaçınmayın.

İşte bu 5 adımı izleyerek Linkedin platformunda kişisel markalaşmanızı sağlayabilirsiniz. Sizi tanımayan kişiler bile profilinize girdiklerinde hakkınızda kısa da olsa bilgiye sahip olabilirler. Bu adımları uygulamayı ertelemeyin. Linkedin’de kişisel markalaşmanızı tamamlayıp bu şekilde devam ederseniz dünyanın ne kadar küçük fırsatların ne kadar büyük olduğunu anlayacak ve şaşıracaksınız.

İlginizi çekebilir: LinkedIn Profilinizde Olmazsa Olmaz 4 Madde

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Bir yanıt yazın