Kişisel Gelişiminize Katkı Sağlayacak 4 Kitap Önerisi

Kitap okumanın hem hayata bakışımızda hem kişisel gelişimimizde etkisi çok büyük. Doğru kitapları seçerek farklı ve geniş bakış açıları kazanmak, gelişmeyi ve iyileşmeyi kelimelerin gücünden almak mümkün! Hatta tam olarak böyle bir amaca hizmet eden ve psikolojik sorunların kitap okuma yoluyla iyileştirilmesi anlamına gelen bir teknik var: “Bibliyoterapi Tekniği”. Bu teknik hakkındaki yazımızı okumanızı tavsiye ederken kişisel gelişiminiz için fayda sağlayacak kitapları listelemeye geçiyoruz, şimdiden iyi okumalar dileriz!

  • Mindfulness (Bilinçli Farkındalık), Prof. Dr. Zümra Atalay

İçinde bulunduğumuz anda sabit kalamamamızın, zihnimizin çoğunlukla geçmişte veya gelecekte bir yerlerde dolaşan halinin çözümü olacak bir teknik: Mindfulness Tekniği. Bu teknik, zihnimizin içinde bulunduğu anı bilinçli olarak fark edebilmesi ve bu andaki her şeyi yargısız bir şekilde kabul edebilmesi anlamına geliyor. Bilinçli farkındalıkla “anda kalmak”, yalnızca mutlu anları düşünmeyi ve kötüleri ötelemeyi değil; her şeyi olduğu gibi kabul etmeyi ve anlamayı ifade ediyor. Mindfulness (Bilinçli Farkındalık) kitabında bu tekniğin ne olduğu, nasıl uygulandığı, psikolojik ve fizyolojik etkileri ve daha birçok başlık duygu-düşünce-bilim ekseninde anlatılıyor. Son yıllarda özellikle iş hayatında fazlasıyla önemli bir hale gelen ve Google gibi büyük şirketler tarafından çalışanlarına eğitimi verilen Mindfulness tekniğinin bazı uygulama önerileri de kitapta mevcut. Bakış açınızı değiştirmek ve olumlu bir gelişim göstermek istiyorsanız bu kitap tam size göre olabilir!

  • Dört Anlaşma: Toltek Bilgelik Kitabı, Don Miguel Ruiz

Toltek bilgeliğini esas alan kitapta Don Miguel Ruiz; insanın hayatı güzel bir şekilde yaşaması, özgür olması ve kendi gibi olmasının dört anlaşma ile mümkün olabileceğini anlatıyor. Hayatınıza dair birçok mesaj bulabileceğiniz kitap, insanın sahip olması gereken düşünce yapısını en iyi şekilde anlatıyor. Akıcı bir dille yazılan kitapta bahsi geçen dört anlaşma; “Kullandığın Sözcükleri Özenle Seç”, “Hiçbir Şeyi Kişisel Algılama”, “Varsayımda Bulunma”, “Daima Yapabildiğinin En İyisini Yap” şeklinde veriliyor. Her anlaşmanın ayrı ayrı ele alındığı kitapta, hayata bakışınızı olumlu yönde etkileyecek birçok cümleye rastlayabilir ve okuduktan sonra daha iyi bir bakış açısına sahip olabilirsiniz.

  • Siddhartha, Hermann Hesse

Hermann Hesse, Siddhartha’da kahramanının içsel yolculuğunu ele alıyor. Kitabın başından sonuna Hint ve Budizm felsefelerinden yol gösterici anlayışlar yer alıyor. Genç yaşında yaşamın anlamını sorgulamaya başlayan Siddhartha, çıktığı yolculukta yürüdükçe ve düşündükçe aydınlanıyor. Kitabı okurken bu yolculuğa en yakından şahit oluyor ve birçok yönden kendinizi sorgulamaya başlıyorsunuz. Siddhartha; “insanın kendini arayışı” konusuna değiniyor ve ihtiyaç duyduğumuz ne varsa onun bizim içimizde zaten var olduğunu, önemli olanın onu bulup keşfedebilmemiz olduğunu bizlere öğretiyor. Doğu felsefelerinin anlamlı bakış açıları ve huzur verici üslubu ile Siddhartha’dan birçok şey öğrenebilirsiniz.

  • Stres ve Başa Çıkma Yolları, Prof. Dr. Zuhal Baltaş & Prof. Dr. Acar Baltaş

Günümüzde hayatın her alanında var olan ve herkesi etkisi altına alabilen stres faktörü karşısında güçlenmenin önemi yadsınamaz derecede büyük. Stres ve Başa Çıkma Yolları kitabında stres her yönüyle inceleniyor ve stresi doğru yönetmek için ne yapılması gerektiği anlatılıyor. Verdiği bilgileri bilimsel verilere dayandıran bu kitap, yazım dilinin sadeliği ile herkes tarafından rahatlıkla okunabilecek şekilde hazırlanmış. Önemli sınavlara girecek öğrenciler, iş stresi yaşayan çalışanlar, performans kaygısı duyan sporcular gibi birçok kişi tarafından tecrübe edilmiş stresin sebepleri, sonuçları ve çözüm yolları etkili bir biçimde okuyucuya aktarılıyor. Stresi ve stresin farklı özelliklerini tanıdıktan sonra stresle başa çıkmada kullanılan teknikleri bu kitap sayesinde öğrenebilir, bu sayede gündelik yaşantınızı ve iş hayatınızı daha verimli hale getirebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: İyi Bir Mühendis Adayının Dikkat Etmesi Gereken 10 Şey

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

 

Bir yanıt yazın