Günlük Hayatta Kendinizi Motive Etmenin 7 Harika Yolu

Motivasyon, her insanın başarılı olabilmesi için olmazsa olmazdır. Bir hedefe giderken hiçbir olumsuz olay yaşanmasa bile moralinizin bozulduğu, motivasyonunuzun düştüğü zamanlar olabilir. Merak etmeyin bu gayet doğal. Bu nedenle kendinizi motive edebilmenizin bir yolunu bulmalı ve zor zamanlarınızda bunu kullanmalısınız. İşte günlük hayatta kendinizi motive etmenin 7 harika yolu:

  1. Hayallerinizi ve Hedeflerinizi Düşünün

    Hiçbir şey yapasınız gelmiyor, okula veya staja gitmek bile istemiyorsunuz. Tam bu noktada, kendi hayallerinizi ve hedeflerinizi düşünün. İleride ne olmak istediğiniz, neler yapmak istediğinizi aklınıza getirin. Bu sizin harekete geçmenize yardımcı olacaktır. Tabii ki öncelikle bir hedefinizin olması gerektiğini unutmayın.


  2. Çalışma Ortamınıza Notlar Koyun

    Çalışma masanıza, odanızın bir köşesine veya sürekli görebileceğiniz yere ilham alabileceğiniz, sevdiğiniz, sizi harekete geçirecek sözler yazın. Bunlar zihninizin bir köşesinde yer edecek ve ne için yaşadığınızın farkına varmanızı sağlayacaktır.


  3. Hobi Edinin

    Mutlaka nelerden hoşlandığınızı öğrenin. Yaparken keyif aldığınız, tüm her şeyden uzaklaştığınız bir hobiniz olsun. Belki de tüm bu baskı ve stresten biraz uzaklaşıp kendinize vakit ayırmanız sizin için etkili bir yöntemdir.


  4. Müzik Dinleyin

    Müzik ruhun gıdasıdır diye boşuna dememişler. Sevdiğiniz ve dinlerken kendinizden geçeceğiniz şarkılardan oluşan bir çalma listesi oluşturun. Dinlediğiniz şarkılar sizin ruh halinizin değişmesine yardımcı olacaktır.


  5. Kendinizi Ödüllendirin

    Her hedefiniz en uçta olmak zorunda değil. Kendinize daha kısa vadeli hedefler koyup bu hedeflere ulaştığınızda ödüller vererek motive olmanızı sağlayabilirsiniz. Bir şeyi başarmanın verdiği haz bambaşkadır.


  6. Sosyal Olun

    Sevdiğiniz kişilerle, birlikte vakit geçirmekten keyif aldığınız insanlarla görüşün. Evde kendi kendinize sürekli aynı ortamda durarak aynı konular üzerinde düşünmekten biraz da olsa sıyrılmış olur ve rahatlarsınız.


  7. Dizi veya Film İzleyin

    Kendinize izlediğinizde o karamsarlığınızdan kurtaracak, harekete geçirecek gücü bulacak filmler, diziler bulun. Hatta bunları bir arşiv yapıp saklayabilirsiniz. Film izlerken birçoğumuz olaylara kendimizi kaptırdığımızdan, çok etkili bir yöntemdir. İsterseniz sizin için tavsiye ettiğimiz filmlere göz atabilirsiniz.


Kendinizi motive etmenin tabii ki birçok yolu var, bunlar sadece birkaçı. En iyi yöntem ise sizin kendinizi bulabildiğiniz yöntemdir. O yüzden kendinizi iyi tanımaya özen gösterin.

“Hayatınızda kazanmadan önce, zihninizde kazanmak zorundasınız.”
John Addison

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.